Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Знаеш што е разликата помеѓу вашиот и нашиот глас? Тоа што ние не сме испрани мозоци, што јас свесно можам да плукам и по едните и по другите без да ми биде гајле. Овде многу повеќе од нас гласаат против режимот отколку за партијата сдсм. Оваа идиоткава со крстов и Саше политико можам да ги сместам во ист кош и да не поддржам ниту еден од нив. А вие ги поддржувате, тоа е најстрашното. Вчера еден овде
    реплицираше на една членка да иде и да се ебе со шиптар на кое другарка ви од партијата му лајкна, нејзе и е смешно. Ете тој клаибар на луѓе ги гласаат вмро. Безобразни, себични, без емпатија спрема останатите. Среќна сум што можам сама да расудувам, среќна сум што сум доволно свесна дека и оние за кои што гласав не се сјајни, ама не знаете која слобода е да не ви диктираат од партија што да мислите, кого да заокружите и дали да дремете по штабови.
    Ко да не живееме во иста држава. Браво за сител, за сегашнава ни влада, вакво перење мозоци нема никаде во свет. Ќе им дадеш трошки а ќе ги убедиш дека добиле и повеќе од што заслужуваат. Искрено жал ми е за вас.

На Mishela, blackwave, Rama и 23 други им се допаѓа ова.
  2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    7.576
    Нема отпуштање:D
    Телма имаше прилог во вестите во 12ч.каде директорката изјавила дека немаат право да ја отпуштат професорката,затоа што она била излезена на улица да си го искаже своето задоволство;):rofl:

На Rama, ph.orhideja, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.024
    Само ce потврдува дека во дпмне е собран најголемиот олош, сите оние исфрустрирани луѓе без морални вредности и осет за самокритичност, склони кон шпионирање, уценување, кодошење, лаги и измами, едноставно спремни на се за да остварат некаква лична корист.

На blackwave, iloveyou29, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  4. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.357
    Најтрагичното е што, имаше некој ми се чини горе коментирано, каква будала би нарачувала крст за жив човек. Не знаеш дали е потрагично тоа што после зборот Заев се гледаат други букви, претпоставувам крстов е од туѓ гроб. Срамотилаци!

На blackwave, Rama, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  5. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    7.576
    Зборот вмро ми асоцира на нешто нај лошо....алергична сум:x
    Не само од сега,од 90-сетите од кога се појавиа:(
    Гледај те го Гиш само со каква капа се појави....бугарофили:tmi:

На Rama и LollySky им се допаѓа ова.
  6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ziveeme poubavo? Ziveeme na kredit. Plakame za da bideme vraboteni.
    Da,platite ze zgolemeni,no cenite za zivot se dupli.
    Rabotime za smetki i krediti. Od denes za utre. Ova e ubav zivot?

На biGirl, blackwave, iloveyou29 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Лабаво.
    Не ми кажувај јас за кого да гласам. Се изјаснив јас за моето гласање.
    Јас само ти кажувам што знам за таа партија.

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.402
    Допаѓања:
    260.109
    Не зборувам на памет, бејбиситер ти определува државата, добиваш надоместок определен за стан за кирија, го зимаш, или наоѓаш куќа за таа сума или ако имаш си додаваш. Важно помагаат. За дете обезбедуваат се, од пелени до количка, здравство во САД за нив е бесплатно.
    Во европските земји исто и слично.
    Во САД 4 месеци е породилно, да, во Словенија 1 година плус до 5 години мајката работи пола скратено време, останатото го покрива фондот. Самохраните мајки уживаат многу поволности. Да продолжам со Германија, Англија или доволно е?

Породилно е да 3-4 месеци, ама збориме за самохрани мајки, спомнав кои им се бенифитите.
    На крај имаш закон на интернет, се јавно и достапно, прочитај.
    И дај Ска не ми ги величи, ок?
    Имаш работа, ти одговара да се на власт, ама не ми продавај приказни ок.
    Ги знам сите игри и подмолности, мм, а и цела фамилија ми се во партија, така и пишувањето по форуми и социјални мрежи ви е наредено и следено.
    Прашај ме како знам.

На blackwave, Emy867, Rama и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.611
    Ти како ПРВО речи си ТВОЈ глас, и МОЈ глас, и немој да ми кажуваш кој како гласа. Си гласам сама ЈАС, сама сум се определила и не се сметам за ретардирана поради тоа. А додека сакаш да наметнеш твое мислење на друг и да убедуваш во нешто што не веруваш џабе мислиш оти си паметна.
    Не ми кажувај кој гласа за вмро кој за сдс, сите сме луѓе а секој човек со своето однесување кажува сам за себе.
    Моето мислење, мојот глас, и мојата воља е моја, а вие глумите лудило и се вадите на тоа дека постојат испрани мозоци. Тешете се така, и друг пат зборувај си за себе овде ако имаш нешто да кажеш. Ти мене не ме познаваш лично па да ми кажуваш што сум и што не сум.
    Јас си имам став и не го менувам.
    Бетер и од учителката и оној со гол гз ќе излезеш со ова репликата. Партиски сум определена а поединци кои се глупираат не ги поддржувам, ич не ми е гајле од која страна се, ако се прости, глупи и искомплексирани АРОГАНТНИ.

На veteruska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Точно. Седат пред гласачки места и гледааат кој оди да гласа, вршат притисоци, потукпуваат, ги тераат поттрчковите да им донесат по уште 3ца неопределини итн.

На iloveyou29, Rama, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    I
    trac muabeti nastrana,imam dve drugarki koi neodamna ostanaa bremeni,ziveat vo USA. Za vreme na bremenost skrateno rabotno vreme,ednata posto bese mozno-i ovozmozija da raboti od doma za cela plata. Posle 3 meseci porodilno,do 1 godina-istite uslovi kako vo bremenost.
    Nema sporedba.
    Jas eve na boleduvanje sum vo bremenost. Em rabotam od doma za da ne propadne rabotata sto ja zapocnav,em 30% od plata mi kratat.
    Milini!

На blackwave, Rama, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    6.074
    Не зборот ВМРО, туку ДПМНЕ треба да те асоцира на тоа.

ВМРО е дел од нашата историја и ни припаѓа на сите нас... ВМРО (како Внатрешна Македонска Револуционерна Организација) не е нешто од што треба да се срамиме.

Затоа (пак ќе почнам со пропаганда :D ) Левица во својата програма имаше предвидено забрана за користење на името ВМРО, затоа што ДПМНЕ го злоупотребува.

My point is: Не треба да се срамиме од ВМРО, треба да се срамиме од ДПМНЕ :)

На Mishela, blackwave, iloveyou29 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Разлика нема секој со својата идеологија и начинот на гледањето на нештата,ако некој гледа само црно тука неможеш ништо да направиш.Затоа секој си има опција за кого ке гласа,а тоа дека било пред 10или 15год небитно,затоа што мишто добро не видовме од Сдсм.

На teddytea и okcenzi им се допаѓа ова.
  14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.024
    Колку години имаш ти па што памтиш како било со СДСМ? Остај тоа што ти кажуваат во штаб.

На iloveyou29 и Rama им се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.271
    Допаѓања:
    57.130
    Епа ова е проблемот. Што дома да дојдат и се’ да ви испокрадат (не дека е многу различно ова што веќе го прават, зашто пак од твоето ти крадат), ти пак нема да го смениш ставот.
    Едно е да поддржуваш идеологија, скроз друго е да величаш луѓе кои врска немаат со идеологијата на твојата партија. Ја валкаат.

Дајте бре луѓе, оној луксуз во онаа кич зграда. Штаб. ШТАБ на партија! (facepalm)

На blackwave, iloveyou29, Rama и 16 други им се допаѓа ова.
  16. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Памтам све,и фала му на господ што е крај на лошите работи и што тргнаа работиве на подобро.

17. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.024
    У реду е (facepalm)

На biGirl и blackwave им се допаѓа ова.
  18. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    1.449
    Na forumov nema potreba od prepukuvanja,isturanja i sekakvi navredi upateni do tie sto ne se istomislemici kako vas.Sekoj si ima svoe pravo na mislenje i svoe pravo za koja partija kje glasa,kje bide nejzin simpatizer i kje ja poddrzuva maksimalno.Nemora toa da bide so navredi i pogrdni zborovi upateni do nekogo,so samo eden obicen fakt mozete da go sramnite protivnikot a pritoa da ne padnete nisko upatuvajkji navredi i neubavi zborovi.
    Vo ova vreme vo koe ziveeme ni ednite ni drugite ne se cvekje za mirisanje,ama bidekji ne postoi nekoja treta opcija normalno se izbira ona sto e podobro od dvete.Mozebi nekoj ziveel poubavo vo vremeto na sdsm,moze nekoj zivee sega poubavo i zatoa mislam deka ne treba da se sudi pred se za tranzicija,prodavanje na fabriki i tie raboti sto se slucile pred 10 godini vaka ili taka vo vreme na gruevski,branko,stanko,petko ili neznam koj bidete sigurni deka istoto kje se sluceshe taa privatizacija i se toa sto go naveduvate.Znaete zosto?Koga kje ve pritisne nekoj od nadvor,a vie ste mala drzava so mala teritorija,i site ve gledaat kako nikoj i nisto sekoj ve koristi za da si ostvari svoi celi i nemate nikakva mokj ete togash kje go pravite ona sto ke vi go kazat od nadvor i oro ke zaigrate.Epa toa se sluci i so privatizacija i so delenje pasoshi kosovarski i so site tie raboti vo vreme na sdsm,a istoto kje se slucese i vo vreme na petko ili stanko na vlast.Za zal,istoto se slucuva i sega koja melodija kje ja napishe Amerika taa kje ja isvirime.Ne se zalazuvajte so onaa ili ovaa vlada.Se dodeka nekoj drug gi diktira rabotite,se mesha vo vnatresnhava politika na drzavava i gi pishuva notite a nie samo gi zasviruvame po naredba NISTO NE BIDUVA OD OVAA NASA DRZAVA!

На Bitter-Sweet, PaLaVa, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Точно, не те познавам ниту пак сакам имам интерес да познавам луѓе што оправдуваат убиства, перење пари, криминал, луѓе што оправдуваат на жив човек да му се нарача крст и една навидум интелектуалка да го шета низ град. Да во право си, не те познавам.
    Во право си, не ви се испрени мозоците затоа што за ова што вие го оправдувате просто не постои соодветна терминологија да се опише состојбата на умот.
    И те молам, те молам, попаметни сме од тие од штбаот што ти кажуваат што да мислиш и што да напишеш. По сплет на околности имам блиски луѓе во истата ви партија и свесна сум на какви притисоци се изложени. Знам како ги тераат да доставуваат список со луѓе што ќе гласаат за вмро, знам како ги тераат да отсуствуваат од работа само за да се присутни на митинг. Знам која е цената на едно партиско работно место, затоа и се потепавте вие неколкумина од исправување криви дрини овде. И доаѓате овде со приказни дека не било така кога многу добро знаеме како стојат работите, јеа рајт не сте биле приморани.
    Само ми е жал, многу ми е жал за вас, ништо повеќе, само жалење изразувам!

На biGirl, blackwave, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  20. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.583
    Читам читам и во исто време се заблагодарувам што не зависам од партииве оти колку луѓе има со замачкани очи чудо и на тацна на му го ставиш пред нос не бе тоа е поради Заев , пензионерите речи му нешто за Груевски веднаш за Заев ти зборуваат лошо ко да ако не сум за Грујо мора за Заев. Многу малце луѓе има кај нас што размислуваат out of the box.:doh:

На Rama, Viktorijaaa5, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.