Не си ... само се правиш слепа и глупа со сила... Ако чим тебе ти е убаво додека другите страдаат супер.
Најдобронамерна мала корекција на погорната реченица Памтам све,и фала му на господ што е крај на лошите работи кај мене и што кај мене тргнаа работиве на подобро. Ти лично живееш сега подобро од порано и тоа е во ред, да даде Господ секогаш да ти биде вака убаво, па и многу поубаво. Не е мое ни ничие да ти кажуваме за кого да гласаш, ниту пак да ти бараме да дадеш отчет зошто така си гласала. Но мораш да бидеш свесна дека не сите луѓе живеат подеднакво убаво како ти, исто како што мораш да бидеш свесна дека некои важни работи се сменија на многу полошо за сите. Не дај боже на своја кожа да осетиш зошто како расипана плоча се повторува дека здравството е во руини а правниот систем е корумпиран. Гласај за кого сакаш да гласаш, ама во исто време вклучи го критичкото мислење и не тргнувај од себе кога судиш за моменталната состојба во Македонија.
А што знаеш? Без интернет како што сама кажа во тоа време од кај би знаела? Јас не реплицирав и на никој не докажував ништо, а ти кога веќе ми реплицираш треба да имаш издржан аргумент, а не статистика врз база на тема од фемина. Зошто твоето е исто така претпоставка како моето. Место да ми реплицираш, требаше коментар да си пишеш вака репликата ти е излишна. Па уште дрска реплика да читам тема на фемина, а се буниш на моето продолжи да гласаш за режимот?!?! Хаха Од двојни стандарди си патиме... А дека денеска не се крадат бебиња по руралните подрачја сеуште? А таква генерално ни е земјава иако овие го урбанизираа населението, ама ни го рурализираа менталитетот уште толку..е друг муабет изглеа.
Јас мислам дека џабе си трошите енергија да се расправате со ВМРовциве. Со таквите како @Elissa , @Cka , @Abeja и слични на нив нема разбирачка. Тие се пратени тука да шират ВМРО-вска пропаганда. Платени се за тоа. Ние ги плаќаме, инаку. Туку... нели ви е чудно што ВМРО/ДУИ имаат заедно точно 61 пратеник? Коинциденција? Откако ДИК ја немаше цел ден со резултатите, одеднаш 61 пратеник? Чудно малку, а?
Ќе си даде ли оставка сега Заев како што вети? Или и тоа ќе биде како милион пати што реше па порече? За Рада више да не зборам. поголем лузер од нејзе нема да се појави во Европската политика уште долго време. Се додека е таа во LSDM партијата ќе губи.. Него почнаа критиките од своите, тек сега почнува да боли .. http://republika.mk/700353
Зошто да даде оставка? Па се додека ВМРО не составе влада не треба да слават победа , оти очигледно е дека тешко ќе состават а иСДСМ немаат можност значи пак ќе има избори изгледа . А и ДИК уште брои гласови
Зошто Заев би си дал оставка? Тогаш и Груевски треба да си даде - тераше кампања за 63 пратеника, доби 51.
Жената просветен работник од Битола што го носеше погребниот крст на жив човек да се санкционира најитно што може. Ало битолчани? Ви го срами градот, таа гној од жена ви ги едуцира децата, до кога партиски испикани неписмени луѓе ќе работат во најбитните институции?? Во училиштата и градинките. Образованието е семето на едно здраво општество, а вчера бевме сведоци на еден крајно неетички чин од човек кој треба да го посее семето, ако воопшто може да се нарече човек. Министерството за образование до сега ќе реагираше ама не, не смеат... и нив и тие неписмени учители ги заболе за тоа каков пример се за децата...
Еве зашто треба да си даде оставка ако е човек од збор (што не е) Јас не го тепав по уста да го каже ова
Ама изгледа не сфаќаш дека не се знае уште се додека ВМРО не составе Влада немаат за што да слават едноставно а и ДИК СЕУШТЕ БРОИ ГЛАСОВИ а изборите фер дека се не се ни малце како може уште гласови да броат и вчера ко испаднаа истите бројки од неделата да кажат што прикриваат?
Тоа прашај си го Чичаковски од LSDM кој е претседател на ДИК. Каде беше 8 саата вчера (демек спиел) и зашто цело време со Бејли се обидуваа да ги направата пата-пата пратеничките мандати? @allaround
Jule chekaj malku ,kade jas spomnav deka ne postoi socijalna pomosh??? Preprochitaj me ushte ednash te molam !!! Za deka sve na tacna ti davaat ,bez da ti iskalkuliraat sekoj cent,ne mislam ..aj pak ke se povtoram deka vrz osnova na platata shto se zema (kako poedinec + na seto toa koj so tebe sve zivee partner,roditeli I itn)pa duri I da si socijalen sluchaj pak ti kalkuliraat kolku kirija bi trebalo da plakash da recheme za pokriv nad glava...nikoj ne go osporuva faktot deka ima podobar sistem kako za "normalen"graganin da se osekash vo tuga drzava..ne go muabetot mi beshe deka pogore chlenkata se izjasnuva deka sve im e na raspolaganje za bez cena na samohranite roditeli vo drugite zemji ,shto ne e tochno..
Јас не сум за СДСМ да нема забуни . А веќе ако шпекулираме знаеш што велат зошто го немаше и зошто вчера пред да дојде имало вмровци пред ДИК ? Епа прочепкај по нет.
Ок де, да резимираме, сдсм доби 17 плус пратеници во парламент, разликата од -200.000 ја намали за само 2 години на 15.000. Груевски цвикаше по митинзи за 63 пратеници а доби 51.. изгуби 12, Заев ја скрати долгата рака на вемеро и го стопи апсолутизмот на вемеро во парламент. Прашањето е што изгуби Заев?
Рефи, ни следи ама битен момент е што овие го даваат следовањето. Имаше некои кои тоа не го правеа и повеќе добри кои го даваа но не навремено.