Заев е само марионета, куртон, којшто е користен од чадорот за да спроведе сценарија за растурање на државава. Што изгуби Заев? Досега 2 циклуса избори, а од сега уште повеќе кога ќе го потегнат за уши од Калето... Да не зборам што вмровциве ќе му ги затворат сите фирми со тек на време.. П.С Се сложувам со тебе со намалување на апсолутизмот на ВМРО и сметам дека тоа е добро за сите нас јер стварно претераа..
Зоран Заев оди во живо на фејсбук и вика дека резултатот е 50:50 мандати за СДСМ и ВМРО, ќе има приговори до ДИК за да се корегираат броевите на гласовите. https://www.facebook.com/zaevzoran/videos/10154912545412932/?hc_ref=NEWSFEED
Моментално во бус се води жестока дискусија некој зајко и некој лав лом се прават баш ЛОМ... Луѓе, се степаа и сите му скокнаа против лавот... Револтирани преку к*р им е на сите, дури и возачот се впушти во дискусија Тие на фотелји си седат, си ги ладат во најубави канцеларии, а обичниов народ парталковци се тепаат... Што се дешава на тв? Фаците какви им се?
Bez potrebno se vrtime vo krug,pogore se izjasniv eventualno so poteshki prevari i da odat protiv zakonot pa da izvlechat nekoe evro poveke..shto znachi deka na sila I so lazni celi/dokumenti zimaat pari (kako na primer shto gi nabroja balkancive nashi),a ne deka im sleduva e tuka da mi izvinish ima golema razlika izmegu ovie dve raboti..Eve I na tebe istoto ke ti go napisham kako I na Jule,kade toa jas spomnav deka Ne postoi socijalna pomosh vo drugite drzavi???Samo se izjasniv deka bez nishto onaka Ko od shala ti davaat i ti obezbeduvaat sve ,a tebe samo ti preostanuva kao da dishish I da troshish pari ne mislam...Drugo isto taka vo ist kosh gi stavash i imigrantive(izbeglicive) ...sekoja drzava za niv si ima poseben rezim I na nekoj nachin mozam da kazam deka poveke se zgrizeni od samata drzava,AMA tie se druga tema..
И сега што??? Зоки што кажа??? Односно ништо не кажа!!! Мене ми се чинеше или се изнасмееја сите на секое поставено прашање?? Кој цинизам го покажаа!!! Грујо не смее да формира Влада??!! Кој будала ќе отстапи престол?! Се ќе даде ама ќе седне!! А па они како ќе формираат??!! Отидовме во неповрат, они се буткаат за столици, ние тупиме мозок и очекуваме промени аха аха!!! ДИК уште бројат
Ke si uplatat tie sega nekoj odmor na trosok na narodot da olabavat od stresnite slucuvanja.. I sdsm nema da se pokuso .. Samo nie ke prodolzime da bistrime politika
Мора уште да дополнам дека многу глуп народ сме во глобала... Овој вмровецов во бус ем се расправа ем појма си нема од животот... Груевски ич не изгубил пратеници толку си имал секогаш, а Заев драстично изгубил плус овие гласови за сдсм не биле од мкедонци туку од Америка американците направиле толку да освои И сите му се смејат... А мене миме страв дека ист воздух дишам со таков чивек Брат ми е средношколец па повеќе се разбира, а овој е маж со право н глас... Гледате кој се може да гласа? Ете доказ пред очи ми е Колку сме прости и расипани ко народ... Немам коментар
Ај тресни ја главата два пати во ѕид па врати се да разговараш. И уште еднаш ке ти кажам НЕМОЈ ТИ МЕНЕ ДА МИ КАЖУВАШ ЈАС ЗА КОГО ГЛАСАМ ОК?
Двете партии славеа победа, а потоа пак незадоволни од резултатите. Некогаш е далеку подобро и најразумно решение да нема коалицирање меѓу партиите и ниту една партија да нема двотретинско мнозинство за да бидат објективни одлуките на Собрание.