Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Какви тешки превари, жити се, едниствено противзакосно што можеш тука е да не платиш данок (ако си самовработен) ама кај и да е до година дена ке ти стигне сметката.
    Тоа што тебе не ти се свиди да признаеш, друга приказна е.

Ти кажав, дојди, почни од врата на врата, сама ќе си видиш дека самохран родител има многу бенифиции, не е како кај нас да те остават на улица, или пак не дај боже, непристојни понуди за добивање семејна пензија.
    Овде на секој му се дава право на живот, кај да живее, што да јаде, облека и се што следува. Како што кажа една членка претходно (а знам дека беше девојчето во УСА и знае многу добро) се што во нормална држава се смета за човекови права, кај нас е луксуз
    И здрава исхрана кај нас е луксуз веќе, да не збориме за коли, одмори, зимувања...

Разделете ги поимите држава и партија, научете си ги своите права и барајте си ги

На Rama, green.eyes, calliope и 3 други им се допаѓа ова.
  2. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.275
    Допаѓања:
    50.874
    Колку омраза има во овој Заев тоа е чудо :x

На Abeja, okcenzi, Silver.E и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас па прочитав дека БЕСА спорела 1 пратеник во ИЕ 2.

За пензиите - да, „даваат“ тоа што следува затоа што зема од МЕНЕ. Да од МЕНЕ. Парите на МОЈАТА приватна сметка во КБ не се уплатени со месеци. Се дава тогаш кога имаш. Исто како дома, ќе купам ако имам, ако немам ништо.

На blackwave, Bender Rodriguez, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А Грујо кога ќе те погледне, таква милина ти иде :D

На blackwave, iloveyou29, Emy867 и 29 други им се допаѓа ова.
  5. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.807
    Точно во целост.

Инаку, Заев сега е дополнително лут на сите случувања што ги прават сипатизерите на ДПМНЕ. НЕ знам дали ја видовте наставничката од Битола и се вика Жанета Петвровска

Тоа што го кажа на прес Заев го потенцираше за 6-тата изборна едицина дека имаат еден мандат повеќе. Мене во главата ми се појави едно прашање, како бе Грујо може да добие повеќе во западна Македонија, тоа некако не ми штимаше, а исто така како неофицијален извор од пријателка која учествуваше во набљудувањето на денот на изборите ми кажа дека избирачките кутии кои биле на лице место и оние кои биле донесени на местото каде што се бројат не биле истите. И сето тоа ми се поврза плус со изјавата на Влатко Ѓорчев кога почна да плаче дека Чучаковски-Чучаревски како ли да беше дека отишол да се советува со Бејли и као да не се осмелат да крадат гласови на дпмНЕ. Тоа се ми алудира дека краделе, па сега кажуваат други да не им крадат.

Инаку не знам зошто се радуваат овие од дпмНЕ. Јасни се многу работи.

1. Со ваков резултат Груевски е аут од политика.
    2. Следува партиска демонтажа на сите државни институции.
    3. Гaрантиран реизбор на судии и коренити промени на судството
    4. СЈО ги поставува темелите и продолжува да ги масакрира криминалците.
    5. Јасно светло какво демолирање ги очекува ДПМНЕ на локални.
    6. Спроведување на сите реформи од извештајот на Прибе
    7. Многу веројатни реформи во врвот на ДПМНЕ, знаејки со каква брзина на светлината тоне партијата.
    8. Заев е во многу подобра преговарачка позиција за разлика од Груврски и дпмНЕ заради водењето на анти-албанската предизборна пропаганда.

Јас не знам каде тука најдоа радост симпатизерите на дпмНЕ, ама пак да се вратиме на основата, толку се свесни а и толку им сече. Без да ги навредуваме, како што се изјаснив во друго мислење. :D

Последна измена: 13 декември 2016
    На blackwave, iloveyou29, Rama и 19 други им се допаѓа ова.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.696
    Да БЕСА поднела и приговор!!

На kukla21, JuLleE и LollySky им се допаѓа ова.
  7. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.275
    Допаѓања:
    50.874
    Милина no comment :D
    За Грујо сеуште немам некој впечаток.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.541
    Допаѓања:
    184.417
    Немој така кукла, тие очи бадеми пуштаат водичка кај пола нација :D:rofl::rofl:

На blackwave, green.eyes, calliope и 12 други им се допаѓа ова.
  9. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Заев сака нереди пак да направи,би му кажала да ја почитува волјата на народот, Вмро победи и крај помири се со тоа.

На Abeja, okcenzi, Bitter-Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    7.576
    Ама помалку од Грујо;)

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    7.576
    И ќе те послуша...ама поручи му и на Грујо дека и нашата воља да се почитува:hai:

На Rama, elimkd и emkaemka им се допаѓа ова.
  12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.024
    На Груевски од очите му се чита злоба, потсмев и цинизам

На blackwave, iloveyou29, Emy867 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.981
    Допаѓања:
    112.696
    Сабајле отварам фб и гледам една пријателка вчера отишла да слави победа и редела слики (facepalm) и се јавувам, викам ти ма што славеше, што подржуваш, каде отиде?? Зашто вика работа ми дадоа :| каква црна работа 4м волонтираше за 0 денари, па потпиша договор на 3м кој истекува сега во декември, плата 10.000ден (facepalm) почнав јас да зборам, и тука се одбрани со зборовите ТАКА МИ РЕКОА ЗА ПОВЕЌЕ ГУЖВА ДА ИДАМ јас појма немам од политика и стварно ништо не знам што се случува, не ми викај верувам ти си во право :headbang: шта више речи а не заплакати :drunk:

Ехе епа од ваквите си патиме :doh:

На azelea, blackwave, iloveyou29 и 14 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Груевски бараше 63 пратеника, што ќе значеше крај на СЈО. Тој се бори за свој спас на себе и фамилијата. Мислеше дека пак може да добие играјки на карта на патриотизамот (антиалбанизам). Долго време ги имаа ДУИ за партнери, си крадеа заедно, ДУИ си ја тераше агендата, полека но сигурно. Но сега со таков пад, губење на 20 пратенички места (дпмне+дуи) доаѓање на СДСМ на толку блиску до победа, се е сменето.
    Албанците како народ, водат војни со векови, за свој јазик и држава. Конечно им дојде денот, дали со дуи или другите 3 опозициски, ке си ја добијат вековната битка.
    Ваков шах-мат никој не мислеше дека може да им се деси.

Мислам дека јасно им стана на дпмне уште во недела, затоа притисоци за толку тесно да добијат пратеник плус. Очигледно дека ке има тешки преговори, но Грујо бара време, за да може да се спаси. Валда чувте дека човекот се консултира и со гатачка, си знае што му иде, и затоа бара сламка за спас од давење.
    Сега ке преговара за влада, што знае дека нема да ја добие, а уствари бара време, за спас од СЈО

Победа на СДСМ значеше предавање на власта, СЈО со брзина на светлината ке го пратеше во затвор.
    Сега малку му се одолговлекува патот до Шутка.
    Ама колку побавно, толку поболно.

На blackwave, iloveyou29, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Има некој на спортска што слави победа во 85 та минута ?
    Тоа завчера смешки беа. На сите тв кажуваат Вмро е во водство, а луѓето тргнале да слават.

Иначе, разликата е тесна, ама победа си е победа. Груевски се избори и против Сдсм, но и против сите други партии.
    Народот покажа дека го сака.
    Ижал ми е што Заев доби толку албански гласови, очигледно беше да не беа Албанците тежок пораз ќе добиеше. Но, што им вети за да го гласаат ? Албанец не гласа туку така без претходни барања и ветувања.

Како и да е, изборите завршија, допрва ќе се случуваат уште работи. Да бидеме живи и здрави, да се надеваме на подобри времиња, да бидеме оптимисти. Со нервози човек само здравјето си го губи.

На Abeja и okcenzi им се допаѓа ова.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.675
    Дa имa утре избoри, Груевски ќе изгуби кец у кец. Сите пoлтрoни кoи се плaшеa пoинaку дa глaсaaт сегa ќе се oкурaжaт.

Вoзaм нaкaј дoмa пa си мислaм.
    Не е сaмo пензиите редoвнo штo се дaвaaт.
    Сегa имa и зaкoнскa oбврскa плaтaтa дa се исплaти дo 15ти вo следниoт месец, брутo сo се придoнеси.
    Сегa и К-15 е зaдoлжителнo.
    Не е декa немa и дoбри рaбoти зa oбичниoт нaрoд.

На azelea, monik55, MilaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Па ако резултатот е два или три разлика, се слави и при крајот, ама овде е речиси нерешено, со 2% разлика во гласовите, а бројот на неважечки ливчиња е поголем од овие 2%, така што ова е како натпревар во NBA кога се до крајот е неизвесно и тензично :)

18. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    1.449
    Cim se butkaat koj kje sedne na stolceto,neka sednat i dvajcata i neka se menjaavaat na sekoi 12 saati taka barem nema da izbie nekoj rat hahahahahahahah

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Си има направено Зајко калкулации, знаат дека вмро се готови, не за џабе беа окезени Рада и Шилегов од 6ка до 6ка.Вмро нигде ги нема, освен Сител што им честита кристална победа, да не беше смешно ќе беше трагично.:rofl:
    Меѓу другото, пациенти вол.2 (експлицитна содржина во спојлер)
    sketch-1481590206035.png

На azelea, blackwave, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Добро би било ова да е точно и во пракса а не само во теорија.
    Не знам дали си запознаена колку многу фирми ги тераат работниците да враќаат К15? Фирмата на татко ми е една од тие. Фирмата пак во која работи мајка ми им дава само половина од предвидената сума за тринаесета плата. Џабе закон кога нема кој да го спроведе, останува само на муабет дека направиле нешто. На моето пак работно место плата до 15 ретко да ни пуштат, секој месец на различен датум добиваме и многу често е после 15 во месецот. За минимална плата пак да не зборам колку е само фантазија на умот. Половина од работниците зимаат многу помалку од тоа. Се е фино на муабет а реализирано до немај каде.

На azelea, blackwave, Emy867 и 5 други им се допаѓа ова.