Сдсм го постави, ама веќе не е министер Спасовски, па мора да се прави освета. Плус мора тензија да се држи, а и дефокусирање не е на одмет. Само се купува време.
Муабетов со војна го знам од деца кога бевме. Тогаш Сдсм беа на власт и муабетот беше ако вмро дојде на власт ќе има војна. Се смени власта и пак истиот муабет - сега од другите. Досадно е веќе. Влатко нема да дозволел победата да му се земе на народот?! Па ако се пребројат сите гласови што не одат на сметка на вмро или албанците, јасно е што кажал народот.
Го чу она: "Ако војна да направиме?" Е сега малце потешко, бидејќи меѓуетничка не може, а македонска исто не (таа со крстот има сила во толпата, нема син да прати да гине), бидејќи нема критична маса и не сме таков народ. Инциденти за жал секако ќе има.
Ne vredi da postavuvas prasanja zs ima samo 3 opcii 1. plateni 2.mn pametni 3.premnogu pametni i so otvoreni oci ako e tretovo kako rekol Isus "prosti im ne znaat sto pravat"
Ви текнува на Стајковци? Улиците им ги асфалтираа недела, две пред избори. Обиколницата сеуште не е поправена. За атмосферска канализација и одводни канали нема абер.Отштета ретко кој зема, а и нецелосна беше. Стајковци сеуште при секој дожд плива во тиња и фекалии. Донациите завршија во штаб, а потоа се делеа по список на членство. Главниот на дрпмне за Стајковци, Шајка, како награда за пренасочување на паричните донации во партиска каса е назначен за главен на цела општина Гази Баба. Иронијата? Стајковци пак гласаше за дрпмне.
Фатиле некој началик од Куманово од сдс http://www.time.mk/c/a233e696f5/nacalnikot-na-svr-kumanovo-ne-e-priveden.html
Пишува на сослушување бил, ама не го привеле, туку на разговор. Не дозволувале поддржувачите. Пишува поопширно во слободна европа. Ете бе што ви зборам цело време. Вака почнуваат немири и вака идат и војни. Босна почна за убиство на свадба, Сирија за кражва на локал, Иран за крвна одмазда .... наизглед ситници ама со длабоки политички корени. Уствари што зборам јас кога тамо некоја ми рече дека пом неам. Ај да кснам од супава. Битно мм и вечер нема да се врати дома, го откинаа од работа и врти сучи од сите страни тој пак си го јаде сиротиот.
Еве ги првиот бран бегалци од политичката криза во Македонија, се јавуваат директно од Австралија, загрижени патриоти:
.[/QUOTE] @malerozna ti se zezash so mene ili taka mi se chini??? Vo predposledniot post neli samata Si se izjasni kako nashite balkanci "nasila"Se ostavaat samo da gi iskoristat pravata za samohran roditel taka??? Toa za tebe legalno li e ziti sve???Pa ne me pravi budala sega molim te!!! Jas sasvim za edno te "demantirav " a ti probuvash da mi gi izvrtish rabotite vo drug smer,mi butash nepotrebni zborovi...moeto nadovrzuvanje vo vrska so tebe BESHE deka ne e sve taka plukni zalepi pa luge dobivaat od drzavata sve free..kuka free ,bebisiteri free i itn da ne te citiram sega..DA postoi socijalna pomosh ne go osporiv Toj del eve po vtorpat ti kazuvam AMA deka im delat tuku taka pokrivi nad glavi BEZ DA SI PLATAT KIRIJA nema shansi!!! Mozesh li da mi odgovorish kade ti ziveesh ??? Vo koja zemja,deka ne mi drzi voda muabet od rekla kazala (komshiki,od prijatel na prijatel,od rodnini i itn..dovolno poznati se ovie od dijasporava deka se trchi lazi ,kako e kaj niv med I mleko) .Jas se izjasniv deka ne ziveam vo mk dolgi godini,zatoa I nema logika da se petljam u Makedonskata politika,AMA dovolno sum zapoznaena so zakonite vo zemjata kade Shto ziveam oti na nekoj nachin povrzana mi e rabotata so nekoi socijalni sluzbi...
Темава, а и социјалните мрежи деновиве се показател што народ сме, и кое дно го достигнавме. Без разлика што ќе излезе и Зајко и Грујо ќе си тријат раце а на народот ќе мислат дур седнат во фотеља, очи си извадивте а не ни знаат дека постоиме. Како најголем победник во целава ситуација се Албанците, учете од нив што е единство. Епа чорба македонче.
@@AMA dovolno sum zapoznaena so zakonite vo zemjata kade Shto ziveam oti na nekoj nachin povrzana mi e rabotata so nekoi socijalni sluzbi...[/QUOTE] Ај ако ги знаеш тие правни закони и соц служби, коа ке имаш време дојди на темава и пиши http://forum.femina.mk/threads/Закони-кои-мора-да-се-променат.26780/ Благодарам @Glasna за тебе се однесува постот