Што има врска излезноста со позиција или опозиција. Можеби излезноста е поголема бидејќи имм дошло преку глава од Грујо, па сакаат да дојде друга партија на власт???
Австралија излезност има 70% дури, по неа Канада и Америка 60% а Европа 50% до 17 часот. Австралија е најјака досега, хммм живо ме копа за кого гласале
Се согласувам, на народов или му е дојдено преку глава, или му тече мед и млеко, ама се повеќе мислам дека е првото. Видечемо... Еве и баба гласаше иако предходно не доаѓаше во обзир, само што и спомнав дека ќе и правам друштво прифати. А на баба не и тече мед и млеко тоа сигурно
Освен прекршувањето на молкот на опозицијата и спречен т.н. Бугарски воз во Велес. И да, од Велес сум, знам.
Па, излезноста ИМА ВРСКА БИДЕЈЌИ Е АКУТЕЛЕН ПОЛИТИЧКИ НАСТАН во моментов, Фби, а тоа за која причина зошто излезноста е поголема не знам, тие што излегле си знаат зошто излегле
Се препозна ли бе Може не беше за тебе Колку поголема излезност толку полошо за ВМРО-ДПМНЕ, ама ај ќе видиме.
Еве на вестите на А1 кажуваат дека во Велес во 2 избирачки места имало 100% излезност на граѓаните. Браво за Велес!
Па до 19 часот е гласањето,сега ги пребројуваат гласовите и најверојатно ќе има резултати за скоро време,зависи во кој град како.Некаде побрзо,некаде побавно...
Ми раскажуваат за во Неготино и во Кавадарци друштва собрани во кафичи ццц во грч СДСМовци и ВМРОвци кој ќе биде, кој кој кој За дијаспората не ме чуди грото да гласале за ВМРО од проста причина што нив ги занима само да им е убава државава, да се гради, споменици, патриотски изјави итн... не ги засега социјала здравство, невработеност итн.
Многу јасно за кого ќе гласа дијаспората. Само мене тој момент не ми е јасен. Како може да гласа некој чиишто даноци не одат во државната каса на Македонија? Зошто иселениците да одлучуваат за иднината на земјата за која повеќе не допринесуваат активно?! Се прашувам...мене лично би ми било шубе. Читнав пред некое време добра реченица. Вели. “In most places in the country, voting is looked upon as a right and a duty, but in Chicago it's a sport.” Јас би рекла - In most places in the world, voting is looked upon as a right and a duty, but in Macedonia it's a sport Ајде со среќа.
Па се знае во чиј прилог се гласовите од дијаспората и кој во парламент лобираше да се изгласа овој закон во собрание ама ај, да си ги дочекаме ние резултатите од Македонците кои секој ден го живеат и чуствуваат политичкиот режим од едноумие НАСЕКАДЕ
А бе луѓе мене ме изненадија многу пријатно албанциве и во пред изборна кампања и сега со гласањево ... Многу цивилизирано бре без инциденти како што знаеле да прават. А кај нас очигледно е обратно Чекајте со резултатите, после 23.00 наводно најточно
ВМРО ДПМНЕ големата победата ја започна од Австралија со голем триумф на Мики Додевски, за кој гласале 93% од пријавените гласачи!!! Неофицијални резултати ВМРО-ДПМНЕ - 542 гласа СДСМ - 18 гласа ОБЕДИНЕТИ ЗА МАКЕДОНИЈА - 12 гласа ДОСТОИНСТВО - 13 гласа Кажаа преска на некоја телевизија дека сите 3 пратеници ги освоиле вмро.
Уфф лелее...Овие од дијаспората ги заболе за нас...Ако ја сакаат татковината што не дојдат тука да ги трпат тортурите од чобанскава влада, да видат овде како е и како се живее..Лесно од преку океан да одлучуваш за иднината на Македонија...
па 90% се егејци во Aвстралија, Aмерика итн Hе бе, не го гласаат само егејците, и јас си имам егејска крв, па нит го гласам нит го фермам