Сигурно цел живот се трудел милијардер да стане сами за да може тука нас идеалните да ни ги ремети. Бидејќи сме глобално многу битни, нели. Тета Мирка така вика . Пари на трансакциска или кеш? Ако треба бројче ќе ти пратам во пп. Само треба да ми кажеш на кој профил прво читаш
Билборд со порака од колумбискиот криминалец и нарко бос Пабло Ескобар е поставен во скопската населба Аеродром. „Тешки времиња се дојдени брат, мора да се работи“, е пораката што доаѓа од билбордот, со потпис П. Ескобар. На билбордот може да се прочита и Кариера.мк, портал на кој се огласуваат работни места. Иако се претпоставува дека рекламната порака користи метафора во рекламирањето, сепак таа е несоодветна, зашто граѓаните, преку неа прво сфаќаат дека се глорифицираат нарко криминалци и терористи кои имаат убиено стотици недолжни луѓе и уништено милиони животи поради дрога. Синот на Ескобар, Хуан Пабло Ескобар, кој објави книга за татко му од кого избегал и се оградува, тврди дека кралот на кокаинот се самоубил бидејќи бил опколен, наспроти официјалната верзија дека е убиен на 2 декември 1993 година во операција на елитните единици на колумбиската полиција поддржана од американските служби. извор
Добро бе остана ли еден нормален?????? Спојлер http://telegraf.mk/aktuelno/makedon...ed-vladata-pogreban-nikola-gruevski-foto.nspx Не ми се верува со што се занимаваат еј? До тој степен ли бре? Аман, сериозно аман!!!
Јас кај симпатизери на ВМРО на фб прочитав дека високи нивни членови вработени на јаки позиции во Битола, Прилеп, Дојран и Берово гласале за СДСМ се чудев како можи вмро во прилеп да победи само со 800 разлика, а пред две години славеше убедливо со 10.000 разлика. Изненади за мене Беса, а потфрли Алијанса и ВМРО ЗА МАКЕДОНИЈА.
Ааа е не знаев, сега го видов некој го објавил и мислев тазе е. Ама како и да е, секако е многу ниско и бизарно, не личи.
Пациенти има на сите страни, не разликуваат вера или партија Веројатно го ископале за да ја оправдаат онаа несреќната со крстот, како противтежа.
Секако, најлогично е тоа. Само дали ќе дочекаме со нешто паметно да се мерат, за глупости се и повеќе од докажани...
И ја исто ќе коментирав. Овие инциденти се за сериозно прихијатриско посматрање. За вакви бизарни ствари не може на секој да му текне.
Вие што ја имате прочитано програмата на сдс може да ми одговорите на неколку прашања? 1 Дали ке се смени законот за оружје? 2 Закон за семејство 3 Предбрачен договор. 4 Плати 5 Вработувања 6 Кредити 7 Електро и водостопанство 8 Гасификација 9 Безбедност Мвр и Арм 10 Здравство Ај ве молам на кратко одговорете
Нема да ти одговорам на прашањата. Ако си ја прочитал програмата, сам ќе знаеш. Инаку дали ти ја прочита програмата на дпмНЕ, да ти поставам околу 453 прашања П.С. Правам пауза од темава ..
За почеток не сум машко. За крај програмата на вемеро не ме занима. Значи слабо сте ја читнале програмата на сдс. п.с пауза ке правиш а сакаше прашања да поставиш душо напатена
Кој па се замара со програми читање, реално програмите на сдсм и вмро се едно исто верглање и ветувања , така што би се замарале луѓе да ги читаат 100+ страници. А ако толку те интересира можеш да идеш и да ја прочиташ сигурно ја има на официјалната страна.
Jas samo prasav posto stvarno me interesira, deka nekoi feminki mnogu pati ja spomnaa programava na sds i platite od 500 evra
Da de,taka toa odi samo nie sme "shvrknati" na forumov sho ne sme istomislenici so tebe i takvite kako tebe i sekoja godina ni frla po nekoe milionche Soros za da komentirame ovde na dolgo i na shiroko i za da napagjame so fakti...strashno ej hahahaha do koga be kje vi gi perat mozocite do koga??Mizerno i prosto neverojatno.Albancite tolku pametno i takticki igraa i konecno na ovie izbori se osvestija i se "razbudija" od dolgiot son.A bidejkji si simpatizer na druga partija neznam sto tolku te zainteresira programata na sdsm,mozes da si ja procitas sigurno ja ima nikoj ne e dolzen ovde za da objasnuva na nekogo koga e se servirano na tacna...i da ke zaboravev ne ti treba tebe taa programa,izborite pominaa,mislam deka i ti si go ostvari tvoeto pravo na glas..taka da citaj si go otcetot na vmro i kulirkaj si.
Програмата на ВМРО од 500 страници добро гори во ќумбе за потпалка... Реков потпалка? Мислев како еднократна (ПАЛОМА) употреба.
Па како гласаше ако апсолутно ништо не знаеш од програмите ? Зошто така ти рекоа? Прашањата ти беа одлични за дискусија ПРЕД избори .
Дарси, само кеш. Се знае како се делат крупни пари Мене ме прозиваш дека се лупам во гради за сдсм?! Не си ме читала претходно изгледа. Во врска програма нивна, имам пишувано дека некои работи им се напишани популистички, игра на зборови и сл. Никаде не е наведено како ќе се постигне тоа, а за мене не е економски издржано. Не смее човек мислење да каже, одма мора да се "обои". Јас сум против едноумие, недемократија, супресија на медиуми и немање право на слободен говор, страв, строга регулација на контрола на бизнисот, претерано казнување, рекетарење... Реков претходно, да повторам, за овие избори очекувам олабавување на стегата, за следните избори имам сериозни очекувања дека двете "најголеми" партии ќе заминат во историјата.