Taka e, да живее вмро, другите нека цркнат. Абе девоjче, ти си прав пример за вмровка, секоjа чест Ретко коj знае така да прикаже кои се тие што гласаат за вмро
Гарант е од тие МВРовци што ги збореше Гоца. Вработени во администрација за да шират интернет пропаганда. Еден куп има такви. А ние ги плаќаме Ако не друго барем мора да им се “честита” на ВМРовциве за пропагандата. Гебелс може вода да им носи. Навистина? Битно е да се вработува? Дали имаме пари за тоа или не, не е битно, така? Дали тој што е вработен работи или лежи, небитно, битно да зема пари. Епа не може бре! Зошто јас да ве плаќам а вие да лежите или уште полошо да ширите пропаганда. Засукајте ракавите и заработете самите. Ама не... научени сте така, лежи лебу да те јадам.
@sanjaeva Сани, вај ем ај нат сарпрајзд? Немам коментар. Но, со тоа што некој после слушнатото од бомбите, отишол и сепак ги гласал по Вмро, што би рекол Поповски, загрижувачки е фактот дека 450 000 се слепи и глуви, а ја би додала и малоумни, притоа испаѓа дека баш заслужуваат да живеат под диктатура и ништо помалку
Ај што не сум Шеќеринска, не сум ни сдсм-овка туку сум обична партиски неопределена девојка која смета дека во Македонија повеќе не се живее и дека ако нешто не се смени, отидовме сите во неповрат. Можеш да разбереш дека некој може да биде против криминалци а притоа да не биде симпатизер на ниедна партија, така? Или премногу ти е чуден и несватлив тој концепт?
Не знам зошто се трескате со изборни програми кога и дете мало знае дека тоа е реда ради напишано од страна на двете партии. Вмро цели книги печатеше со што ќе исполнат па 2% не исполнија од тоа. Тие програми се приказни за мали деца во кои никој не верува. Според мене, должност на секој човек и на секој медиум е да ја критикува власта па која и да е. Утре сдсм да дојдат на власт иако ги гласав пак ќе бидам критички настроена спрема истите, затоа што гласам за помалото зло не затоа што верувам дека ружи ќе цветаат во државата откако ќе дојдат они на власт. Прво е невозможно со толкаво задолжување, второ сите сакаат да си стават во џеб, никој нема да дојде мене од дома да ми понуди работно место и плата 1000 евра, мора и самите малку да се изориме за тоа. Не ги сакам ни сдсм, и тоа воопшто, не верувам дека Заев би бил некој си лидер, ама барем сум политички освестена и не сум полтрон на ниедна партија да ја величам до небо. Гласав ппротив вмро, со надеж дека овие другиве ќе направат да е подобро, затоа што власта одамна не им била во раце па мислам дека кога конечно ќе им дојде нема така лесно да ја прокоцкаат како овие.
@Nausicaa постојано се карам за истото ако си против власта тогаш мора да си СДСМ и обратно. Не сфаќаат дека има луѓе што не се за никого. Јас сум против сите ниедна партија не ги исполнува моите критериуми и да од ниедна партија не зависам, на ниедна партија не лижам газ за да ме вработат. Сама сум успеала и сама ќе успеам. @Summerlover даде си се вратила од Куба уживај не се замарај со политика
vetruska се онаа класа вмровци што зимаат 30 илјади плата во администрација а притоа не се појавиле таму ниту еден ден да сработат нешто. Нивната задача е да се коментира активно по интернет како вмро се најдобри , да ги откријат соросидите во нивното маало и да се појават на секој состанок и собир.
Сите љубители на СДСМ чисто да си знаат дека сега додека е Груевски на власт имаат уште можност да дискутураат за економија . Откако ќе дојде СДС повторно за се друго ке се дискутира само и само економија да не се спомне,исто како што правеа пред Грујо.
@Nausicaa провалена си!!! Ај сеа давај автограми овде, ја сакам и сликО со тебе... ипак ја нема Шеќеринска по сите форуми.
Бранко рече дека и да сакал, не можел да постигне, така што не е крив за разводот за кој човеков го обвини. И јас така би реагирала кога некој би ми рекол дека поради мене се развел. Никаде не рече дека, да можел, ќе ја "опалел". Како си ги извртувате зборовите и си правите филмчиња... Исто ко со федерализација и кантонизација.
Го чита курир и го гледа Латас... Што има уште да и враќате на коментари? Доволно е јасно. Со размислувањава бетер од баба ми. Добро се е розево и најјаки се, затоа пола земја си замина, а пола чекаат бугарски пасош. Цвета државава и ајде баталете.
Место да прочиташ малку што велат странските новини и медиуми ти и понатаму читај си курир,инфомах и гледај си сител кои што се владини медиуми со тапија и живеј си во некој розев,убав и магичен свет.И да,вмро вработува неспособен кадар и администрација колку само да вработа,пензии зголемува а знаеш притоа колку се задолжува??знаеш колку кредити земени и суми на кредити се тоа??знаеш колку се зголеми јавниот долг во државава и дека во времево на груевски тој јавен долг го достигна врвот она кулминација што се вика???Епа драга моја,ја сум економист и кристално јасно ги разбирам тие работи и знам како функционираат,се зезавме со Грција,неможе да бидеш задолжен како неа ама има она еу а ние од кого имаме потпора у тие ситуации?Од никого,сами ке си го вадиме газот,зошто дното го достигнавме.И те молам ако не си доволно запознаена а и најнапред компетентна за оваа економска тематика плати,пензии и слично немој туку така напразно да дебатираш на овие теми може да ти се смее некој. @okcenzi Драга,своето право на глас го остваривте и гласавте за да продолжи овој "прекрасен живот "што го има моментално во Македонија,тие 500 евра барајси ги кај Семоќниот Грујо можеш и лично и персонално да му се обратиш.Искрено наместо тие 500 евра знаеш што ке добиеш???Очекувај по некоја бизарна фигура во главниот град,некој брод,може и пристаниште ќе никне или ќе се разбудиме со вселенско летало некое за полетување,со некое лавче пред нашиот дом.Кичерааај и простотилак тоа само ќе видиш.
Смешни сте со едни тези вртите со задолженост,кредити итн,па која ја задолжи државата?одговорот се знае Сдсм не ми кажувајте прокаски за мали деца,смешни сте со таа ваша демагогија.
E da si mi ziva,mala bila platata,sdsm ke ja pokacese a kako?Tuku ovde kako anonimni licnosti site sme silni i pametni,se znaeme,i vo vremeto na sdsm begaa i sega begaat