@veteruska Развигорче, тоа е проблемот. Се потресовте оти една барокна фасада е извалкана со црвена боја, а не ви пречи рацете на власта што се извалкани со крв
Имавме образование по Кембриџ, ама единствено на Штул. Зошто таму така се функционираше и вемеро немаше врска со тоа. Ма да последниве години откако ги протераа сите квалитетни кадри се намали и кредибилитетот. А за кое црно обучување збори кога на листа сме последни со најлошо образование во свет. Се извинувам, претпоследни, косово беа последни.
Smilkovsko - ne dokazano. Zaev nekolku pati ja najavuva bombata. Zosto ne ja pukne? Smetam deka takvo nesto ne treba da se krie. A i dosta e, navistina dosta da se voznemiruvaat familiite na decata bez konkretni dokazi. Vrabotuvanje so partiski kniski - karakteristicno za sekoja vladeacka garnitura. Higiena po bolnici i studentski domovi - prasanje za diskusija. Dali nie kako narod sme malku vinovni za toa? Od 10 lugje na ulica, 7 frlaat livcinja, cigari, plukaat... Do narodot e nekogas, pa i najcesto. (pr.avtobusite - gi unistija za nekolku godini) Ubistvoto na Martin - nedovolno kazneto. Ne samo so golemina na kazna, tuku trebase da odgovaraat mnogu lugje, da ne recam a kje recam mnogu idioti.
Дечки а да се информиравте подобро па да дојдете тука да дебатирате ?? Се што зборите тука е веќе видено на ТВ, а искрено и новинарите не се некое мерило за вистинската состојба во државава, a @Yowannty се вика ВМРО а не вемеро, се гледа колку си писмен/писмена да дебатираш на вакви теми
@veteruska Бат вајјј? А така фино си дискутираме. Патем, одговорот на твоето прашање е: За жал, форум е ова. Реплицирањето во дискусијата не е на лична основа и секој што сака своето мислење да го сподели, треба и да го направи тоа. Don't take it dat seriously @tea20 Има нешто што се вика сарказам, исто како што пишуваме Шител и Гвујо
Па да во право си, тогаш е сосема јасно зашто се залагате за двојазичност во Македонија, и да дечки на почеток заборавив да ви кажам Merdita !
Јас не сум знаела дека Аеродром, Карпош, Центар, Битола, Берово се албански места.Еве, страв ме фати од дома да искочам.
Кражба на истите тие што исклучуваа лифтови, манипулации во Центар на локалните избори и даваа наредби за гласање со триаголниче. Сериозен ти е муабетов?! Каква иронија еј!
Не се секирај сега сјо ќе ја пукне бомбата за Смилковско, па после Мијалков и Грујо ќе си пукаат и ќе кулираат од Шутка. Треба да си тотално слеп за да не гледаш што се случува во земјава. Кој ги уби децата? Марсовци? Специјалци ги убија и 100 пати и по тв и по разни сајтови имате изјави дадени од татковците на невините Албаници, што се затворени. Ам ќе се докаже и убаво сите да видат... Кај и да е... За другите работи што ги браниш немам што да коментирам не можам да поверувам дека браните криминалци, што ви ветија толку за вака да пишувате?
A so sto jas nekogo branev? I zosto mislis deka se sekiram? Naprotiv. Jas sakam da ja znam vistinata. So dokaz. A dali ke se pukaat G i M e mnogu mi e gajle. Za takvo nesto ne treba megjusebno da se pukaat. Sekoe dete da pomine pokraj niv i masakr da im pravi. No prvo da se dokaze.
Vetruskeee тие од Пустец се откажаа од Грујо оти знаат дека веќе нема леб со него....Ако имаш барем 1% памет гледај се и ти да се спасиш додека не почнат да жртвуваат свои луѓе за да ја спасат кожата.... Вмро слободно нека тепа уште 100 год ако треба, ама прво Грујо и сите криминалци што се таму да завршат во затвор или на бесилка сеедно.
Доказ дека за подалеку од носот не гледате, ахх бре пусто македонче, ќе ве излажат со едни не секогаш вистинити т.е. лажирани разговори и одма се предавате на Албанците, а нивните криминални дела, како на пример големото богатство на г-дин Зоран Заев кое што е распоредено по банките во Швајцарија и за кое не се знае како го стекнал, за кои што ќе одговараат не ве интересира ццц, прост народ
Не знам што е толку тешко да се разбере дека ако не ги поддржуваш вмро, тоа не значи дека автоматски си најголем фан на Заев.
Сите сакаме да ја дознаеме вистината и ваљда ќе ја дознаме. Снимките (бомбите) на Заев веќе се предадени и тој и да има копии, не смее да ги пушта во јавноста. Сјо ќе ги преслушаат и јавно ќе дадат изјави, мада не е некаква новост или тајна дека Мијалков стои и зад Смилковско и зад Куманово... Грујо може и да не е толку крив, ама Мијалков е мозокот на сите акции.