На која емисија кажи ми, сакам да ја гледам таа емисија, да видам што сум пропуштила. Прати ми линк уште подобро во порака ако не сакаш вака на темава.
А демек сега нема двојазичност, не зборуваат во парламент албански, на митинзи албански, па тек туку сега ќе се воведи ? КАко се фатиле за тоа еј не ми се верува, на шо дроги треба да си за да се правиш толку глуп, па и слеп и глув
Martin koj go ubi VMRO ? Tamara koj ja ubi VMRO ? KOj ja ubi kjerkata na zenata so godini sto barase po TV i sekade za kjerkata najdena mrtva na Vodno ? Kade e spsokot pocinati od anafilakticki sokovi od lekovi so pominat rok ??? Sedi madro dete i misli sto pisuvas ako ne znaes prasaj ili kjuti si.
Во емисијата за која зборува Џоли беше братот на еден од осудените за Смилковско Езеро. Зборуваше што рекол судијата, кога го прашале како може да осуди невини лица, на што тој одговорил дека нему му е наредено одозгора да ги осуди, а за мислење, нека му ја мисли тој што ги нашол рандом и ги довел. А смешно ми е, остро се негира фактот дека живееме во мултиетничко општество, ( патем во кое владеачката партија ве стави да бидете граѓани од втор ред) и дека сега нема двојазичност, а истовремено не се бунтувате на наметнатиот барок, што врска нема со историјата на Македонија.
Ucese li ti albanski zadolzitelno ? i vo gradinka i na uciliste ??? Toa e asimilacija, a ne dvojazicnost ako ne ste znaele.
50-тина денари се чепкалки за уши, слушни си ги разговорите, можеби ќе слушнеш и за Мартин нешто. А за Тамара ќути си подобро.
Ako ne daj boze dojde den sakaat ne sakaat kje ja naucat pa, toga makednocits da gi vidam, i sega neka gi prasaate vo zapadna makedonija i saraj kako im e, a ne ovde pisuvaat gluposti.
Neli vi e sram ? pa samo Tamara;li e ? znaes li kolku Tamari ima ? AMa nikade ne slusnav dek anekoj pratenik od SDSM se otkazal od plataa zs ionaka ne odea na rabota za da mu pomogne na deteto, a za laenje aooo prvi, a za delo ni megju poslednite.
А ти пак ја разбираш ? Извини ама јас не се продавам некој да ме купи за 500ден да гласам, некој да ми се заканува 15гласа да најдам за да гласааат за ДПМНЕ. Уцени цело време да се глупирам на фб да објавувам и да се сликам секаде. Толку криминал еј пред очи вие, цела држава ќе ја уништат тие се фатиле тие за албанскиот јазик.
На 24 вести беше, а како се викаше емисијата никако не ми текнува. Не ја следам тв програмата на 24 вести и не знам како им се викаат емисиите... Плус преку мобилен сум. Ако си на компјутер може да побараш на гугл или јутуб... гости беа Љубе Бошковски, и уште тројца непознати за мене. Или ако знае некој член нека остави линк.
Еве ви да си слушнете за вашата "двојазичност" да не се брукате дека некој со сила ќе ве натера да учите јазик освен ако сами не изразите желба.