Ако со учење на албански по некој час на училиште сакаат да не асимилираат, нема да им успее. Не за друго, одамна англискиот е задолжителен па сме веќе асимилирани. God Save the Queen!
А каде е државата да помогне? Се собираа донации, од каде знаете дали пратениците од СДСМ не донирале? Пред да ја префрлаш топката на СДСМ, кажи зошто Тамара беше одбиена од фондот затоа што немала потреба од операција? И да, не е една Тамара жртва на неписмените здравствени работници.
Квалитетно образование по Кембриџ ? Сериозна си? Реновирање на студентските домови ? Сериозна си? Храната си а видела во одредени студентски домови? Си ги видела собите дали се реновирани ? Вецињата? А бесплатниот автобус поарно и да го немаме.
А зошто некој треба да се откаже од плата за нешто што треба да ни следува на сите? Што зборувате ејјј...
@Yowannty лично имам слушнато како г-динот Заев се договара ( ако можам така да кажам) со албанците за двојазичност и федерализација во замена за нивни гласови... ако има барем малку гордост треба да си поднесе оставка како што и кажа пред да почнат изборните кампањи
Абе остајте ги, да ги видиме прво последиците од коалицијата на ДПМНЕ со ДУИ (ако воопшто прифатат ДУИ). Ќе се кријат тогаш ко глувци.
@crimson Ее Кримке, велком велком ту да гето Тоа ти е шоу: Се организираат донации еден да се излечи и луѓето аплаудираат на хуманоста Вауу И ти па, биди благодарна и така дека има А таман работа да стасаме до оној степен на прифаќање и освестување дека здравството треба да биде право на секој, а не привилегија на по некој Out of this world e. А и во право се што бараат од опозицијата да донирала, пошто Владата е ту бизи купувајќи Ајакс за бришење на прозорците од Мерцедесот, пошто само за Ајакс и остана @tea20 Е сега, ти или чичко ти слушнал?
A ti si pismena gledam masala naku tie nepismenite sigurno se skoluvale vo vremeto na SDSM ako ne znaese eve da znaes, ne me citiraj vekje te molam, sigurno imalo pricina sto bila odbiena, jas ne sum Todorov ni fond za zdravstvo,a prasuvam za SDSM zatoa sto zemaa plata,a ne odea na rabota. Ako donirale kje se znaese platite direk vo fondot kje im odea,a ne sega poeni na mrtvo dete da zbiraat ili nema kade i kako ? Deka zdravstvoto ne ni e sjano fakt, da ne se razbolis poarno ama kaj nas ne e edno nesjajno i ne se resava so volsebno stpce i ZZ nema nisto da smeni na podobro, ustvari toj stetata vekje ja napravi, zavrsi rabota za toa sto e platen, samo tek de da vidime kolkavi se stetite.
@tea20 Заев е единствен политичар кој во Арачиново развеа Македонско знаме и пред Албанците на митинг збореше дека апсолутно никаква федерализација нема да има и пак го гласаа. Зошто се разочарани од нивните. Зошто и тие веќе немаат пари, зошто сакаат работа и доволно приход да си нахранат фамилија како и сите нас. Не знам зошто секогаш мора на војна да се мисли.
hahah ama sporedba hahaha ccccccc plitko mn plitko, angliskiot e megjunaroden jazik kako prvo, kako vtoro zs jazicite na malite narodi se zatiteni vo evropskite zemji ? zs sekoj emigrant ima pravo negovoto dete da uci i mora da go uci svojot majcin jazik ??? Kade ziveete lugjeee ????
Не знам што друго да ви кажам освен Господ нека ви е на помош со ваквите ваши размислувања, надевајте се само дека нема да морате да учите албански
Па нормално дека веќе не знаеш што да кажеш веќе, се надмина со чичкото во сорос. Не се грижи за мене, јас веќе учам албански.