Sramota e da pagjas na provokacii i da veruvas vo niv. A sto da ti odgovori ? Sto bi napravila ti ? Sto otislo ne se vrakja. I da dadel ostavka i site da zaminele Tamara ne se vrakja, nitu tie kako Tamara za zal.
Ne znam zs ne odobrile odma, mora da imalo pricina. I jas imam dete, koj e roditel toj znae kolku boli za dete, ne igrajte na tie karti.
Jas ne sramam nikogo kazav sto imav da kazam, a ako nekogo go zabole sto rekov sramota e, ne mi e zal, taka mislam i toa e toa.
Какви карти зборуваш жено, жити се. Кој игра на тие карти, тоа е вистината што ја изработија има и докази има се. Јас ова не го викам за да ги одбранам СДСМ во НИКОЈ СЛУЧАЈ! Го кажувам зошто не ги подржувам ВМРО и зошто е време да се симнат од власт.
Грција и Бугарија вршеа асимилација не со учење на јазик како еден предмет во настава, на тој што му треба го учи и онака, туку со држење на настава исклучиво на тој јазик. Со забрана да се користи мајчиниот. Па дури и така бар во нашиов дел не им успеа - тука сме и зборуваме на македонски и покрај тоа што во дел од историјата наставата била на турски, после на српски, па на бугарски. Асимилација на народ не е баш така лесно да оствариш. Сме издржале и 5 века турско (ко што се зеза еден пријател посебно сега во ситуацијава, и нив не им било лесно со нас) и уште не има. На баба ми името и го смениле прво Србите, па Бугарите, пази, личното име морало!, па сепак почина на стари години ниту како Бугарка ниту како Србинка. Македонија е веќе двојазична, сакале ние или не. Пред Заев.
Ние се нaдевaме декa бoтoви oд штaб немa дa ни земaaт рaбoтa пo бoлниците нa пример сaмo зaтoa имaaт книшкa oд пaртијaтa и зaтoa шo јa пoчитувaaт вoлјaтa нa гaздaтa. И сетo тoa дa гo oкaрaктеризирaaт кaкo спoсoбнoст или снaoѓaње. Тoa е се штo бaрaме зa пoчетoк. И oсoмничените дa oдгoвaрaaт пред специјaлнo судскo oдделение. Ништo пoвеќе.
Vidi jas sum svesna za greskite na VMRO ne e deka gi nemalo, ama VMRO e cvekje nasprema SDSM, tek ide vreme kje vidite.
Vo Bugarija majciniot ne bese zabaranet i vo grcija posle 48 ne e Sme izdrzale tocno ama zs uste da izdrzuvame ???? ZOSTO ??? imame svoja drzava sega.
А зошто нема? Размисли зошто нема? Затоа што сите гледаат црно-бело така и гласаат. "Помалото зло од двете" , ма ајде молим те.
http://www.mkd.mk/makedonija/chetir...vana-za-promocija-na-spinalniot-centar-foto#1 Еве зошто не и беа одобрени пари на Тамара. Имаше започнато и хуманитарна акција за собирање на средства, ама на министерот не му одговараше тоа, па рече ќе одобрат. Ама додека одобрат си почина детето.
колку си ти непупатена.... сега ќе ти укажам...па негирај колку сакаш. ВЛАСТА Д(Р)ПМНЕ + ДУИ од 2008 па се до 2016 година,преку Генерален секретаријат ,распишуваше огласи за вработување на преку 400 државни службеницци,кои ден денес земаат плата и се водат како нераспределени и седат ДОМА. Твоите омилени кратенки ЗЗ немаат никаква врска со тоа бидејќи ниту рамквниот ниту вработувањето од 2006 па наваму е контролирано од него. Туку тоа вашиот БЛУЈО СЕ ДОДВОРИ НА АЛБАНЦТЕ,па сега граѓаните ги издржуваат вашите гласачки машини.
Сега нема нормално дека нема од кога се објавени резултатите. Јас зборувам ЗА ПРЕД ГЛАСАЊЕ да се размислеше за кој и зошто за истиот да се гласа. Или мора да е ВМРО ако не е СДСМ и обратно.
Па нема да треба издржување, во ничија програма не е да го замени македонскиот јазик со друг. А тоа што веќе 25 години направивме и правиме од државата, се гледа.