Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Eh, ama bi, a za bi i mozebi nikoj ne glasa.:hai:

2. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Begaat zs nema asimilacija ama pritiskanje za iseluvanje ima, a tek so dovojazicnost sekade aooo Bog da ni e napomos.

3. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Кај е @Yowannty пак да го објави видеото?

На Yowannty и anel им се допаѓа ова.
  4. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.583
    Па како да носат сега СЕРИОЗНИ одлуки кога не се на власт? :rofl: Затоа само преку дебати и дискусии се докажуваат. А Грујчо наш на дебата нема испаднато колку што знам? :?: Го страв или?:hai:

На iloveyou29, theowndemon, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  5. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Не ми е. Летоска поминав низ Каменица, Делчево, Кратово и Пехчево и жал ме фати. И знаеш што? Апсолутно не разбирам како таму пак вмро победи.

На blackwave, iloveyou29, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Ne be mene kje me pusti hahhaha pa, nek se razberat so mene hahhahaha aj, malku da se nasmeeme, sto bide bide, kako za site taka i za nas, ama za decava nasi kako kje bide ne znam.:hai:

7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Ja znam cela Makedonija ne mora da mi kazes ... samo da opstoi drzavava i kje ne bide se nadevam.

8. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.583
    Па затоа јас викам патот под нозе и подалеку од тука. :D Нема останато салам политичар без причина бистриме ние политика тука .8-|:hai:

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Ako nekoj resil da si go fati patot sigurno ne e poradi politicarite :D :hai:

10. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.583
    Па и не баш поради нив. Повеќе е поради народот што ги гласа и нивниот менталитет. :D А и искрено не се пронаоѓам во нашава Македонија, само мислев нешто барем ќе тргне на подобро па ќе ме предомисле ама ништо од бизнисот.:hai:

На blackwave, Rama, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  11. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    9.170
    Не бе,сигурно не е.Поради такви како тебе шо коментираат на форум Е! :clap: :lol:

На blackwave, Rama, anaja1 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    I resi da si odis ? :) srekjen pat :)

13. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Ajde, boga ti ? Kako procitav mn vmrovci se nakotile bre na forumov a? :)) pa, cenzura mu e majkata :) ednoumie :)
    edit - samo se cudam zs pak se mnogu nadvor :)

14. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.583
    :nod::hai:

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.937
    Допаѓања:
    164.019
    http://reporter.mk/2016/12/14/на-праг-до-војна-членството-на-вмро-дп/
    Поракиве и обраќањава со браќа и сестри прави да се наежам од гад.
    Насилници, ја киднапираат цела држава за интересот на тројца.
    Они стварно се убедени дека се работи за некаков патриотизам.
    Не ми се допаѓа ова повеќе.

На blackwave, steffriss, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  16. vr123

vr123 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
  17. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Дпмне ги амнестираше најголемите терористи, кои во 2001 година масакрираа, палеа живи, резбаа, се иживуваа врз наши војници, полицајци, цивили и потоа ги сместиа во фотелји, ги направија министри и ги напикаа во мвр. Дпмне е 10 години во коалиција со најголемиот терорист Аљи, кој никогаш не кажал два збора на македонски. Кај бевте тогаш патриоти?
    И што сте запнале со тоа дека Сдсм со помош на албанците добиле гласови, а на Грујо од кого му треба помош за да прави влада?

На blackwave, iloveyou29, steffriss и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.532
    Допаѓања:
    184.324
    Кој ме бараше? Еве сум!!!! :)
    Ајде одново: Македонски е официјален, албански ако сакаш да знаеш, во спротивно никој нема да те натера со сила!!!!

На blackwave, JuLleE, Rama и 5 други им се допаѓа ова.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.995
    Допаѓања:
    37.200
    Се збори дека фамилиите на децата Смилковско се известени и запознаени со бомбата. Зошто криење, не знам. И јас сметам дека треба да се каже. Најверојатно тактизира, ама според мене не треба.
    Вработувањето... не треба да се оправдува, ниту сега, ниту во минатото. Не дека ги бранам СДСМ, ама ова што се случува сега го немало никогаш, никогаш. Не само што се уценувани нивните поддржувачи, туки и сите административци, без разлика кога биле вработени. Закани, сеење страв. Се, аме се што можеше да се партизира, партизираа. Едноумие кое што е рамо до рамо со Северна Кореа.
    Кажи ми дали сметаш дека имаме независен медиум? Сите влијателни медиуми играат како им свири Гвујо. Има и опозициски, да, ама нивното влијание е смешно во споредба со овие на власта. Намерно го затупуваат народов за да го доведат до ова дереџе до кое сме сега. Ништо не е случајно. Сето ова им е убаво испланирано од почеток и еве ги резултатите. Имаат 400000 војска што слепи, што глуви, што занесени, што исплашени, која ги следи во чекор, го оправдува и замижува пред бескруполозниот криминал што го прават. Не, ова ни приближно го немаше за време на СДСМ.
    За здравството да зборуваме? Никогаш до сега не било полошо, тврдам! Неораганизираност, бирократија. Не дај боже да се разболиш, готов си. Ама и ова е намерно, како иначе Систина, пардон, Камчев ќе профитира?
    Образованието викаш добро е? Бесплатно? Да, учебниците, ама затоа се друго се плаќа, се! И не те прашуваат дали имаш или не да му купиш на детето, мораш! Јас не памтам порано да беше така. За студентските домови ич да не зборувам. Демек почнаа Гоце да го реновираат откако излегоа понижувачките слики на интернет. Знаеш како се реновира? Само повластените (читај членовите на ВМРО) се сместени во реновираниот дел, останатите ќе гнијат. За квалитетот на учебнициве кога ќе помислам ми се плаче. Ич да не зборам. Срамота! Наставниот кадар исто така.
    Криминалот со спомениците знаеш колку е вреден? Милиони евра, ако не и милијарди. Генијален начин. Алал да им е. Никад нема да им докажат дека краделе, оти уметноста нема пазарна цена, чини толку колку што ја вреднува уметникот. Во случајов 10% (ако е и толку) за уметникот, остатокот распределен за фамилијата. Наши пари! Го уништија градов. Тотално! Градат каде стигнат. Ниту се почитува ГУП, ДУП, препораки од архитекти, ништо. Затоа и објективе покрај Вардар тонат. Дека се квалитетно направени! И повторно со наши пари. Популизам и кражба во едно. Генијално! Ем лажат неук народ со стиропорни фасади, ем ги плаќаме објективе ко суво злато да се.
    Ама затоа, за детска клиника нема пари. За таму треба донации. Или кредитче да се земе. Не стасуваат парите. За луна паркот исто. Децава не се битни, пензионерите се. Најлесно се поткупуваат и залажуваат. Плодно тло за перење мозоци. Покачи им ја пензијата за 5% ќе те гласаат до гроб. Дополнително исплаши ги со војна и федерализација, готово. Твои се.
    итн, итн.... Има многу да се зборува на темава. Се изморив.

На kukla21, blackwave, Pinky97 и 19 други им се допаѓа ова.
  20. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    1.449
    Besplatni knigi??Obrazovanie spored Kembridz??Dobro ti se slushash shto zboruvash?Razmisluvash vaka ubavo pred da iskomentirash nesto tuka?A i spomna studentski domovi?Koi renovirani studentski domovi devojce?Pred tri godini zavrshiv na Ekonomski fakultet vo Skopje i sedev vo eden od studentskite domovi,toa bese ziv uzash,gluvci nasekade,krovovi pagjaat,zidovi se ronat,wcinja za nikgde nikade toa beshe ko da se zaostanal u vremeto...haos...nikakvi normalni uslovi nemase tamu. ne izdrzav ni edna nedela da dosedam..za tie renovirani studentski domovi kazuvash?Obrazovanie kvalitetno Kembridz?Koj pusti Kembridz,prvo nemame nikakvi uslovi nie za Kembridz,vtoro vovedoa Eksterno testiranje uste od 2 oddelenie, siroti decinja uste neznaat kaj se naogjaat gi testiraat im sozdavaat strav,trauma so tie testovi,a kaj ovie pogolemite kao demek da im se podobri znaenjeto i realno da se ocenat.Kako da ne,se ubivaat od prepishuvanje site i na matura i na eksterno i posle ke slushnesh na sitel: najvisoka ocenka od eksternoto testiranje godinava vo Makedonija,realni ocenki bla bla bla..Koj Kembridz,boze gospode...koe mackanje na oci.Namalena participacija na fakultetite?Mislish zgolemena participacija na fakultetite??Em shto ja pokacija participacijata pa i uste bevme obvrzani da plakjame sekoj semestar uste po 1000 den za eden obicen list hartija- t.e shifrarnik koj ne vredi ni 5 denari...sto mislish na cija smetka idea tie pari?Da ne gi zede Soros slucajno poso eve ti imash kontakti so nego neli?hahahaha strashno luge strashno...Besplaten avtobuski prevoz za studenti i srednoshkolci?Sigurna si?
    I uste nesto,pisha deka treba da se izbere podobroto od dvete partii a spored tebe toa e vmro dpmne,bidejkji oni se stremat kon podobruvanje na zivotniot standard u Mk i vlez vo EU i nato..A znaes koga ke vlezeme u UE?Koga grujo ke uspee da izgovori "R" togash direktno ke se lansirame u EU.
    "V'tevme,V'tevme edno 5-6 minuti i taka.." pozz

На blackwave, Rama, Sesil и 3 други им се допаѓа ова.