Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Yowannty Заглави некое пенкало на глувчето чедо, да не те мачи Кримка постојано да постираш :D
    ...Нова ТВ, ми одумираат мозочни клетки и ме фаќа стомачен вирус од провладини медиуми, особено пак кога си организираат дебати со најсвои луѓе и си се жестоко согласуваат во мислењата :D Па подобро ова на Грујо, ич не ни излегувај, таму зад мониторот, Даниното- мај фејворит :lol:
    :d::drunk:

На blackwave, Lady Phoenix, Pinky97 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    На праг до војна? Ако се тепаат сами меѓу себе нека изволат.
    Колку глупости се изначитав овде, срам ми е за некои од вас, на дете да му објасниш ќе те разбере.
    Нека не ве лажат дека тие што заминаа во странство живеат мизерно и дека едвај чекаат да се вратат овде.
    Никола Груевски не ви е пратен од Бога луѓенцааа. Не е погрешно да си од друга националност, не е погрешно да си од друга вера, стравот кој ви го всадија од различното ве полни со неразумна омраза.

На blackwave, JuLleE, sparklie и 16 други им се допаѓа ова.
  3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.269
    (y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)(y)

4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Vakda te prasam posto celo vreme nareduvas KOGA KE PRESTANES DA JADES GOMNA???

На butterfly*, teddytea и Dvolicen им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.532
    Допаѓања:
    184.322
    @Summerlover ми рикна лап топот пред недела дена, на мобилен сум. Али :!: све за љубАв :D проблем не ми е, цел живот работев во хуманитарни сврхи :D

Провладини медиуми: Грујо е најлепши, најпаметен, цар, модна икона, легенда, еври грл уана би уит хим, еври мен уана би хим! И сите што ќе кажат погрешно се предавници на оваа грутка наша Македонска! Пу :doh:

На blackwave, Rama, An-na и 4 други им се допаѓа ова.
  6. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    2.578
    Да видиме сега паторот колку ќе го свитка опашот и се ќе му прифати на Али Ахмети само за да коалицираат. Па ете ќе му се исполни таа двојазичност што цело време ја мрмкаше. А цело време Заев го мести демек проалбанец бил, за грев. Е ако ги прифати условите ќе си плукне во фаца.

На iloveyou29, steffriss, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Навредувам или Наредувам?

А да одговорам , додека не се опаметат луѓето и не го пикнат Грујо во затвор.

На iloveyou29 и malerozna им се допаѓа ова.
  8. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Имaше нa 24вести преескa гoстин вo студиo aлбaнец,му гo зaбoрaвив иметo.Кaжa декa aлбaниците си имaaт прoгрaмa пред избoрнa и не прифaќaaт ништo дoдекa не се испoлнaт бaрaњaтa,меѓу кoи и двoјaзичнoстa кoјa гледaм е тoп темa a нa мн не им е јaснa.Знaчи немa ние дa учиме и збoриме aлбaнски,туку aлбaнците.Нaс никoј не ни гo нaметнувa тoa.

На blackwave, JuLleE, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.532
    Допаѓања:
    184.322
    Ама ај докажи му нешто на просечно вемеровче. Мене дури ми беше речено дека дури и нас ќе не забулеле.. ти се верува??? (facepalm)

На blackwave, iloveyou29, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.937
    Допаѓања:
    164.015
    Каракамишева на тв нова...лаксатив.
    Не можам да си поверувам професорка вака улично да се изразува, толку плиткоумна, толку гласна зошто нема факти, мисли дека така постигнува поента, па и Миленко го дава за пример.
    Водителов труп, молчи, вика дебата, а двајца си прават монолог застапувајќи иста страна.
    Лошо е да генерализираш, но не може да не. Кога интелектуалниот "крем" им е толку глупав, што е со другите?

На blackwave, iloveyou29, ph.orhideja и 12 други им се допаѓа ова.
  11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Накратко, ако дојде зајко и направи федерализација, отцепување, двојазичност, кантони итн. Ние до западна македонија се селиме кај овие што се трескаат од земја и бар со пари ке појдеме и со пари ке си поткупиме работно место и секако ке им ја земеме работата. После да не бидат против зајко.
    Искрено јас ке дадам 5-6 000 евра и ке се наместам на одлично место во Битола, Кавадарци, Струмица кај и да ми текне. Уште 100че и детето мое ке го земе местото на друго ваше дете во градинка, уште 100че за негователките и моето има да го гледаат ко Бог. Така во школо, така на факултет и така ке го запослам. После да не плачете, пошто очигледно не ви е вас за народот, а најмалку за нас на западов.

Замислете лудаткот зајко да го направи се она што им го вети на албанците и ние македонците од западов се селиме кај вас. Сигурно нема ниви да копаме. Ке продадемме овде имотите и ке ги купиме најдобрите кај вас.

Толку од мене.

На тема ВМРО денес слушам некоја со средно медицина, запослена кај нас во општина. На работа оди во 8, се мота 2 часа, па оди на пауза 2 часа, па се врака пак на раб уште 1 час и си оди дома. Е сеа се плашела да не ја изгуби работата. Ајде де. Плата 24 000. Ако летај. Уште не сфатив што некоја со средно акушерско би работела во општина.

Ама и сдсм да дојде пак исто ке биде. Кажа зајко ке отпуштал од работа и живи луѓе ке јадл. Знаете зајко канибалот.

Една ( ја знам лично) од СДСМ вработена во банка имала инцидент со некој шиптар. И отишол на шалтер и почнал да и збори на шпунски, оваа му кажала дека не го разбира, па тој почнал да и се дере на српско-македонски демек таа морала да му одговори на јазик на кој тој зборува и тоа хистеришал човеков. Колешката го омекнала некако, па обезбедувачов со арно со лизни-мазни го стајле во ред.

Тоа е мили мои. Јас сепак ке би кажам ај да си се селиме во Кина, ако ништо више ке не научат на дисциплина и работа. Ке имаме супер образование и здравство, а најважно се ке ни биде ефтино.

На Rama, joy1 и Dvolicen им се допаѓа ова.
  12. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Кој ја уби Тамара?

До сега немаа?
    Не тоа е поголемо, а не двојазичност. Читајте што пишуваат шиптариве од сдсм

13. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Епa тoa е кoгa немa дa рaзбереш нештo a ќе се фaтиш зa тoa,и тoa пa тoa.Знaчи пaк ќе кaжaм,не зaземaм стрaни,тoa сo двoјaзичнoстa е сaмoo зa aлбaнците(кoи впрoчем 99% веќе и јa уживaaт) Кoгa вo сите јaвни устaнoви,сoбрaние стaвaaaт слушaлки мaкедoнците дa им преведувaaт,нa тв се oбрaќaaт нa aлбaнски,сегa Зaев бил прoблемoт,бил вo Арaчинoвo,дивo нaселје се сликaл сo aлбaнци.Пa тие не се нaрoд?Дaј дa се кoлеме.А истиoт Никoлa кoaлицијa сo учк.Амa тo е oк,бoмбите се небитни,све е небитнo Зaев е криминaлец,и сдсм,и другите.

На blackwave, AmorFati, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.937
    Допаѓања:
    164.015
    Ја лично уживам у покиснатите сдсмовски лица.
    Зошто?!
    Колку и да е нерегуларен и фалш резултатот, како таков е одличен и мене лично ми одговара.
    Но на партиските гниди мука им е. Зошто? Па нема да можат да се курчат и нив да им дојдат петте минутки користење.
    Ко поединец кој е неутрален, мене ми е супер.

Каракамишева почна да се губи еј. Метафориве... Оваа ако се разбира у право, јас сум квантен физичар. Одвратен лик.

На teddytea, JuLleE, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Точно
    А професоркава видија жива ненаспана и со коса залутана. Се јаде живо месо.

Баш ми е гајле дали во парламет зборат шпунски. Имаат преведувачи и ке им рпреведат. Со слушалки си се.
    Него ние обичниов народ, кој нас да ни преведе?

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.937
    Допаѓања:
    164.015
    А кој е овој Никола Србов?
    Ми личи на студентче од економски шо седи у бифе и збори за ПРАЕЊЕ пари...со лајанес и идол му е Зоран Витанов.

Професоркава ми личи на пирана. Срам за професорската фела.

На JuLleE, Priroden и anaja1 им се допаѓа ова.
  17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Тоа дур беа креати завесите. После на маса друг мубает.
    Него мм работи во спец. единица и има колеги шпунци од Арачиново, Боговиње, Сарај.. сами си кажуваат. Ете ги веке си зборат само на шпунски и си се токмат за командрски места. Е тие утре за време на акција на мм ке му даваат команди на шпунски, што значи јас да размислувам за сандак уште сега и да го жалам од сега дека детево ке ми биде сираче така?
    Девер ми е во Арм и кај него бетер е.

На Rama, buba4e89, Outlook и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.532
    Допаѓања:
    184.322
    Ок. :)

19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    И ај сеа кажи ми ти на мене @okcenzi

Бидејќи едните вмровци ставаат учк командир за министер, другите соросоиди сакаат маж ти да го убијат правејќи голема Албанија...

За кој еве вака да гласаме ние за да
    1. Нема голема Албанија
    2. Излеземе од оваа криза.
    3. Сите криминалци завршат во затвор. (од двете партии)

Ај баш ме интересира твоето мислење како да се спасиме од оваа клета ситуација. Те молам објасни ми.

На iloveyou29 и Sesil им се допаѓа ова.
  20. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    Идиотите од Здравство. Сите комплет.

На Rama, Nausicaa, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.