Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.531
    Допаѓања:
    184.309
    До дечкото што се загрижил дека ние не сме виделе Македонско знаме во Гостивар и Тетово, да му пренесам да не се грижи. За секој државен празник на сите улични светла на главните улици низ градовите се поставува Македонско знаме од една албанско од друга страна. Па дури и за албанските празници, Македонското е еднакво застапено. Знамињата се еднакво застапени. Плус ние имаме огромно знаме кое се изложува на црквата на центар за секој празник и ниеден Албанец до сеа не се бунел, а и она огромно пред полиција е единствено Македонско.

Не знам дали некогаш ќе сфатите дека федерализација и кантонизација не ви се издржан аргумент.. ама нека ви биде.
    Кај е папагалот???? :rofl:

На blackwave, AmorFati, Pinky97 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Дик се во живо... Ги разгледуваат приговорите

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  3. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    1.449
    I ja sum od toj kraj,prvo dvojazicnost veke postoi uste pred mnogu godini vo ovoj grad,drugo albanci imalo od sekogash tuka znaci od koga pamtam za sebe..moze ne vo olkav broj ama nikad ne sme bile cist grad,imam mnogu prijatelelki albanki so koi sum izrasnala vo maalo od dete i den deneska seushte se druzime. A za vrabotuvanja tuka poarno i da ne komentiram..tri moj drugarki zavrshija teshki fakulteti mashinski,arhitektura,elektro..ednata od niv bese izbrana i za student na generacija i ne uspeaja da najdat rabota blagodarenie na toa shto nemaa partiska knishka od vmro.I bidejkji na ovaa drzava takvive umovi ne im bea potrebni gi propushti,ednata si zamina za Dubai i raboti kako asistent na nekoj univerzitet, a drugute dve se vo Amerika ednata e programer i zema plata do plafon,a drugata vnatreshen dizajner..i den deneska se slushame na skajp cat pat i velat deka nikogas nema da se vratat tuka.A i zosto bi se vratile da lizat na negogo gz za da go vrabota??Toa e realnosta.I ova so dvojazicnosta veke stanuva smeshno,edno dve za toa se fakjate zaev bil kriv bil neznam kakov sto saka da vovede toa...a grueski vo 2007 sto izliza gazovi i kaza za dvojazicnosta toa ne go gledate?toa ne postoi neli??Ne gledate deka toa so dvojazicnosta e izrezirano scenario od nadvor i deka dali vo vreme na Zaev,Grueski,Petko ili Stanko kje go ima?

На AmorFati, Rama и mariatim им се допаѓа ова.
  4. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Тaкa е.Ете ти oд тoј крaј си знaеш.Зaштoбе никoј не гo реши прoблемoт нa гимнaзијaлците??
    Вo устaнoвите кoј е врaбoтен.Вo сoцијaлнo,директoр вмрo кoмшијaтa негoв шoфер,и секaде истo.Пo oпштините????
    Пo училиштaтa.Немa дa гo именувaм еднo тетoвскo селo,излезе учителкaтa нa тв бaрa дa се врaбoти уште еднa учителкa зaштo сaмa е сo пет oдделенијa.Имa штo имaaт зaвршенo,нo јaвнa тaјнa е декa се чекa дa зaврши фaкултет сoпругa нa врaбoтен вo oпштинaтa кoјa рaбoтеше кaкo чистaчкa тaму.Тoa е нa сите пoзнaтo.Вo мвр ќе влезaт пaртиски,пa aјде фaкултет,и oд пoлицaјци сите инспектoри.Oвa е срaмoтa.Вo училиштaтa истo пример,еден нaстaвник пo биoлoгијa предaвa и ликoвнo,и етикa.Хaoс е oвa хaoс,aмa нa кoгo му oдгoвaрa се рoзевo му е и мед му тече.

На AmorFati, Rama, okcenzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Сега едно "спонатно" собирање со автобуси од цела Македонија пред седиштето дик...

Крстоносците и патриотите од една страна и деструктивците и соросиди од другата страна....

Кој ќе победи,дали ќе се вратат украдените пратеници на Беса и Сдсм, дали Миленко ќе докаже конечно дека планетата е рамна плоча, останете да дознаете во следната епизода од серијата ДИК.

На blackwave, Pinky97, calliope и 10 други им се допаѓа ова.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.583
    На Rama и okcenzi им се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Гледам во живо дик... Чекам да завршат, па јас ќе земам збор и ќе се изјаснам.
    Ух, ете ја Бонева :inlove:

На blackwave, Pinky97, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.917
    Јас Маша гледам:envy:.
    Шо има?8-|

На Rama, Someonespecial, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. tea20

tea20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    366
    Добро дали ти знаеш какво е образованието на пример во Швајцарија?? Појма немаш... епа вака да ти објаснам, таму на крај на секоја школска година на учениците им се прават тестирања да видат до кај се со совладаниот материјал ( како што е и кај нас ) и да ги насочат понатаму во кој смер треба да иде понатаму ученикот, така да не зборете ако појма немате каква е реалната состојба во сите сфери во Р. Македонија

На veteruska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Не ми се допаѓа ситуацијава,воопшто.
    Премногу усвитени глави што може да направат?
    Вака напнато никогаш не било,не осетивме ни дека празници се ближат.

На blackwave, Rama, softy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    „Кога Господ ти вика чувај се, многу појке ти викат да си ја чуваш таткојната. За тоа колку да бидит чоек нечесен, пак таткојната му је најмила на векот. Зашчо татко имаме еден, а таткојната је многу таткој. Мајка имаме една, а таткојната је хилјади мајки. Братја, имаме пет или десет, а таткојната је неброани браќа. Еден чоек шчо не си а милвит таткојната појке од татка и мајка, и појке од себеси, тој не можит да бидит чесен чоек“.
    „Чумотие разумот, кога тој вели чувајсиа татковината и љубиа неа појке од сфе а ти си ја продааш таткојната за ошчо, за едно кафе, за една визина... Господ ти даде разум, и ти рече чувај се. А ти се нечуваш, та тргаш. Ех! Кој ти е кабаетлија! Ние не можиме да речеме оти сме живи. Ние ушче на живот сме мртви...“

Вака говорел великанот Григор Прличев во далечната 1866 година. Ни говорел на нас.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    НЕМОЈ ДА ЛАЖЕШ!
    138F1930-F6D7-4226-B575-9BA39312D14C.jpg

На blackwave, sparklie, AmorFati и 24 други им се допаѓа ова.
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.753
    Допаѓања:
    7.572
    Дик се знае дека ќе ги одбие приговорите:xНа Беса приговорите се одбиени,сега се на ред СДСМ...
    Што може да се очекува од Бонева и Ибраими,или како се викаше,кој ги имаше во бомбите.Она исполнуваше желби на Грујо,он на Тачи.Прашувам,кој им дозволи повторно да се членови на ДИК?
    Џабе Бонева им праќаше пораки на членовите на Вмрео за немири пред ДИК!

На Rama и Yowannty им се допаѓа ова.
  15. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Boneva<3Boneva<3Boneva<3Boneva<3Boneva<3Boneva<3Boneva<3Boneva<3Boneva<3

На blackwave, Summerlover и Yowannty им се допаѓа ова.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    На blackwave, Pinky97, deskarada и 6 други им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    @crimson знаеш дека срцето ми застна за момент? :rofl:
    Си викам од кај ми ја најде пораката кога телефонот е во мене :sweat:

Одам бедоксин да пијам :|

На blackwave, Pinky97, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Ништо не прават овие од Беса, џабе што им прикажува и потписи и печати , чим Грујо кажал нема пратеници , нема и точка...

Ме интересира сега како ќе се одвива ситуацијата кога ќе дојдат Сдсм на ред.

На JuLleE и anaja1 им се допаѓа ова.
  19. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    1.449
    Off mori majkoo do koe deredze stignavme...e od vakvite kako vas nema nikogash napred da odi drzavava pogotovo so vakvite bizarni razmisluvanja kako tvoevo!Ako vo Shvajcarija,Germanija,Italija,Shpanija ili neznam kade se primenuva takov sistem na obrazovanie ne znaci deka toj sistem e najdobar i deka treba da se primenuva vo sekoja drzava i uste pomalku deka istiot toj sistem kje uspee bukvalno vo sekoja drzava.Ve boli da prizznaete deka toj sistem shto go vovedoja tuka vo Makedonija ZA ZAL NE FUNKCIONIRA,go unistija obrazovanievo,decava GI ZATUPEA SO TIE TESTOVI I BIZARNI PRASHANJA VO ISTITE od tipot na prashanjata dali vashite roditeli sklucile brak vo maticno,vo crkva,vo livada ili vo pustina? Koj stigna stana profesor,ucitelka,direktor na ucilishte bez pritoa nikakvi kvaliteti da poseduva i bez da bide kompetenten za istata profesija!I rece deka testiranjava gi sproveduvaat so cel da vidat do kaj se so sovladaniot materijal ucenicite?Mislish testiranjata se pravat so cel da se vidi koj kolku prepishuva,zosto iskreno se rasturaat od prepishuvanje,nikakvo znaenje ne se pokazuva so tie testovi,nikakov napredok nema od niv,nikakva korist ne se ostvaruva so toa prepishuvanje eden od drug a sigurna sum deka 90% od uchenicite se ubivaat od prepishuvanje bidejkji toa im e polesno neli ? Znaesh koi se rezultatite od takviot sistem? 0. Otupena mladina koja samo polaga i polaga nekakvi si bizarni testovi od koi nema nikakva korist vo idnina i na koj se prepishuva i NEMA NIKAKVA POJMA OD ZNAENJETO DA GO PRIMENI VO PRAKSA! I ako ne si dovolno zapoznaena,vo povekjeto zemji vo Evropa slicen sistem na ovoj "nashiov" e veke ukinat i ne se primenuva,za zal samo kaj nas go ima...Jas predavav kako ucitelka eden pokratok period i licno i personalno so svoj oci imam videno vo klasot shto jas go vodev kako ucenik od 2 oddelenie se imase pomochano bukvalno od strav zosto trebase da bidat testirani istiot den..Znaes ti toa koja trauma za edno malo detence 2 oddelenie sto uste ne znae kaj e da go testira nekoj???Epa eve jas kje ti kazam,so meseci istoto toa detence od mojot klas koga i da dojdese vo ucilishte se treseshe od strav i mu trebase edna cela godina za da se opushti...TAKOV SISTEM NA OBRAZOVANIE POSKUVASH?Utre,zadutre zdravje kje imash deca,kje dozvolish nesto takvo da mu se sluci na licno tvoe dete i kako kje reagirash na istoto dokolku dojde do toa?Nemoj naprazno da zboruvash zatoa za nekakov si sistem sho tolku go velichas,a pojma si nemash imam raboteno vo obrazovanie i licno i personalno znam i so svoj oci imam videno kako istiot funkcionira.Realnata sostojba e taa,nemoj da ziveesh vo nekoja bajka deka vo site sferi e idealna sostojbata vo Makedonija koga e daleku od toa...a ako te prakjaat od partija za da mrchish ovde tvoj problem,isprani mozoci sekogash postoele i kje postojat,prost narod imalo i kje ima.
    P.S Pozdravi go Soros od mene najmnogu,zosto sama kaza deka si go slushala licno i personalno!

На blackwave и Rama им се допаѓа ова.
  20. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.529
    Врска си нема образовниот систем во Швајцарија со ова овде.

На blackwave, Rama, steffriss и 3 други им се допаѓа ова.