Подобар образовен систем не сме имале.Благодарејки на Вмро.Има факултет во секој град,порано само во Скопје доаѓаа да студираат.Не сум иронична ја кажувам вистината.Добре бе луѓе све негативно гледате неможам да ве разбирам, све што е направено не ви чини.Сдсм што направи кога беше на власт за образовението? Недосток на кадар,неможе еден професор на три факултети да предава,поради тие причини некои се затворија.
Иста партија е исти цели иста насока На пр вемерото на ЉуБчо бугарофилот не е истото на Гвујо. А ако станеме некој протекторат ко Косово ке имаме повеке? За да имаме стабилна земја и добар стандард овие вакви треба да си бидат зад решетки во најмала рака Ств се спонтани, еве почнаа комшииве од раб да се добираат набринка да каснат и да тргнат. Те молам немој. За да имаш квалитетно образование, треба да имаш квалитетен кадар. Јас завршив на машински а него еве гледам веке го направиле фамилијарен. Децата од професорите се асистенти и тие трчкаат до штип да предаваат еднаш месечно и сеа ке ми кажеш дека овие што ке завршат во штип ке бидат инжИЊери ( не знаат ни како се пишува). Со девојка која е веке 3 год случајно се сретнавме и не знаеше да објасни прашање кое и го дале. Уствари не знаеше што е густина на флуид и како се пресметува. Срамота бре срамота. Во 7 одд се учи. Види мила, јас ја почитувам идејата да се има дисперзирани студии, затоа што не секој има пари за ск, за кирии, храна, ама најпрво треба да се обезбеди КВАЛИТЕТЕН КАДАР а не партиски членови и нивните недипломирани деца. Ми се допаѓа и делот со купи куќа за млади, ама да се потсетиме дека не секој има решение, не секој работи државно и не секој приватник дава добри плати за да може да си го дозволат. Идеата е суер, но на крај решението е пак само за оние што вмро си ги запосли во администрација. Имам уште многу примери да дадам, примери кои на почеток кога биле пласирани ми биле ваууу, за подоцна да сфатам дека пак се само во корист на одредеи граѓани.
Мора да е иронично, годинава се затворија дисперзираните факултети. Уште една "одлична" реформа која неславно заврши.
Најдоброто размислување , ех 3 ливчиња намерно поништени, голема работа , не е това криминал....трошење на време е .... Го исклучив телевизорот оти џабе се гледа.
Работам на Универзитет и можам да ти кажам со сигурност дека полош образовен систем од овој нема. Факултет во секој град е тотално непромислена и нефункционална одлука. Си се запрашала ли со какво знаење се стекнуваат студентите кои студираат во Берово? Свети Николе? Професорите тепаат 4-5 саати дневно во патување и 1 час во предавање. 1 час предавање во денот?!?! И за ова земаат плата професорска? Како е ова добар образовен систем, објасни ми ако сакаш.
Ај некој што ќе може да ги догледа глупостиве , да пише после поради што се одбиени сите приговори на беса и сдсм.
. Ај ти објасни ми каков беше образовниот систем за време на сдсм? Многу е лесно да се критикува.Што тие направија? Ништо не мрднаа ни со малиот прст,ај молимте со тие демагогии. Па поради тие причини некои ги затворија од недостаток на кадар,ти ме читаш ли?Молим те објасни каков бил порано образовниот систем и што било подобро ? И што чини во држава?Таков народ сме ништо не ни е погодено.
@veteruska Тоа ли е оправдувањето за денешната Влада? Дрн дрн дрн...Ама како било порано? Како било во минатото? Тоа ли е најдоброто што го можеме, цело време да се навраќаме какво било? Уште малку фали да каже некој тие крадат, ама порано повеќе се крадело Кои идеали, кои компарации, СДСМ од уста не го вадите, па одозгора и нас не правите дека сме на таа страна, пошто неутрални и објективни критичари не доаѓа во предвид Па ај да зборуваме исто за времето на Тито, после за време на Гоце Делчев и сл. После ќе се навратиме во времето на Исус какво било образованието Ех мајка му стара, друго не знаете да кажете.
Абе остај го ти СДСМ на страна, сега не се тие на власт сега е прашањето тие што се на власт што направиле?
Ех остави ги тие,како да ги оставам тие биле ама што направиле морам да направам споредба.Очигледно ништо затоа и нема што да кажете.Да направиле нешто немале да ги симнат од власт!