Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @veteruska Мхм, а правите Македонци што ги споменуваш излегоа и гласаа не за аболициран, туку за вистински криминалец. Браво!
    :d::drunk:

На blackwave, Pinky97, deskarada и 7 други им се допаѓа ова.
  2. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Тоа откако ке се докаже тогаш,ако е криманалец нека го затворат не само него туку сите што правеле криминал,но зашто сеуште нема докази а?

3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.529
    Допаѓања:
    184.288
    Мене не ми е јасно... Груески не е аболициран или неговото не важи? :|

На blackwave, anaja1 и theowndemon им се допаѓа ова.
  4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @veteruska За кое нема докази? Дека Груевски е криминалец? Како тие успеаа да владеат една деценија? Од што квалитетна им беше неонката што светеше над глава за ореол? :angel: :^) Знаеш како? Сиромашните ги бутнаа на работ од егзистенција да молат за леб, на тие "попаметните" им дадоа плата т.е идеологијата од 6000 денари, а на богатите бизнисмени кои не можеа да ги контролираа, ги прислушкуваа и така. Една поголема фирма не можеше да функционира ако не е на Мијалков или барем 70%. Уште трафиките во помалите гратчиња не се негови и на фамилијата. Банално ми е жител на Македонија што живеел овде сето ова време да се мисли дали се криминалци или не. Е не сестро! Не може кога народот гладува и страда, кога образованието и здравството ти се нула, ти да се занесуваш и да барокираш се живо и диво, не од љубов кон уметноста, туку од чиста љубов кон парите. Донесуваа српски уметници демек за скулптори, па ова па она, сите си лапнаа милиони во џеповите. А нивното, добро ќе беше да беше само за пари. По тоа што немаа образ да заминат некаде сега на Латинска Америка со украдените пари, туку уште останале и ќе ми се бореле за власт, да ја направиле Македонија подобра, докажува дека не е работата до парите, колку до нивната извитоперена алчност :!:
    Барем тоа им го признавам на Вмро. Со парите, одвоија да купат барем квалитетен омекнувач за перење на мозоците и ги создадоа мерино овците.
    И патем, ќе ја критикувам која и да е партија на власт и секој што сторил кривично дело треба да одговара. А една власт да е 10 години на позиција и да тонеме се повеќе кон дното, а притоа да глумиме слепост и глувост, што е многу многу е. Промените се повеќе од потребни, итни се.
    :d::drunk:

На black-angel, blackwave, AmorFati и 22 други им се допаѓа ова.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Груевски едноставно би бил воодушевен од ова бранење :clap: што ти дава за олку да го браниш?

Од прееска кажува нешто, а ако ја цитираш не враќа :wasntme:

На blackwave, Pinky97, Bender Rodriguez и 5 други им се допаѓа ова.
  6. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Не се работи за враќање туку се вртиме во место со муабетиве,А лицето Зоран Заев заедно со вицето знаете ли каков криманали имаат направено,обвинети се за мито,го имаше Заев на Телевизија,што сега слепи ли ке се правиме?

7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.023
    Eве го пак Заев и вицето, и после друг вртел исти муабети :D Aбе иди прошетај мило, фати некој дечко, греота на твои години толку да се замараш со политика

На blackwave, Pinky97, deskarada и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Уште гледа ли некој , до кај сме со дикот ?!?!?

Ај да замолам некој инфо да каже во две реченици.

9. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Не ви одговара вистина тоа е проблемот,не сте искрени сами со себе прво,нашиот ке го штитиме а вашиот ке го напаѓаме,дајте да бидеме реални и да си кажеме све за двете партии Сдсм -Вмро.
    Заев има преку 100 милиони евра знаете ли за тоа.Тие пари од каде му се?
    Ај ве молам да не се правиле слепи.

На tea20 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Ветрушкее ама признај си љубомориш бидејќи нема да можеш со соросоидите да правиш голема Албанија..

На anaja1, steffriss и biGirl им се допаѓа ова.
  11. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.023
    Еве јас не знам. Од кај знаеш ти колку милиони има Заев и од кај му се?
    Зошто дрпмне му дозволи да пљачка? Зошто не го стрпа во затвор? Срам да им е, толку години на власт а најголемиот лопов не го собраа во Идризово

На blackwave, Pinky97, deskarada и 11 други им се допаѓа ова.
  12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Овие од дик ја повикаа и жената што гласала два пати ххаха комеди :D па не знај мкедонски... Па преведуваат... Па се тресе... :rofl:

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Дик е пародија жива.

14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.957
    Допаѓања:
    14.023
    @veteruska , дај бе одговори ми :(

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  15. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Злато, ај вака - или земи наброј ги криминалите, бар да знаеме дека збориш со основа, или врати си се во Форумски Игри, и ко (ваљда поголема) дадичка, те молам, не се брукај повеќе. Ако си дете, не ти е тука место. Ако си повозрасна, тешко нас со вакви гласачки тела.
    Заев го имало на телевизор. :D Оно којзнае и он како би се покажал ако дојде на власт, али дај бе...
    Да повториме - Анти ВМРО не е про СДСМ. Едноставно, за една деценија, ние се вративме во Големата Депресија со плати наспроти цени на материјални добра, и во уште поцрни времиња со барокот (пази, онде стаклени згради, позади барок, сред Вардар плови ѓубре, кад оп - врби и галии натопени во канализациски води. Па надреализам! Монти Пајтон под прозор да ни плукнат само), па било кој друг е мрдање од мртва точка со сегашниве.
    А Грујчета што го имаше со бомбите сегде? Или не се важи ако не потврдиле од Сител и Канал 5? Зајконо (поправете ако грешам) бар не начекав да трубеше дека снимката била сечена, лепена и монтирана, наспроти олошиве, што имаа образ да излезат и лицемерно да го гледаат народот во лице со насмевка, а вие хипнотизирано да избирате да им верувате. Којзнае, може таа гатачката направила магии на пенкалата и шалчињата, па раја сепак ги гласаше. Јас друго објаснување за ова лудило немам.
    Повели, растури со уште еден бош коментар од кој ќе сакам да си пукам во слепоочница.
    Не знам ни зашто те цитираме, али ај... пуста надеж дека ќе изнесеш некој аргумент што држи капка вода.

На blackwave, Pinky97, sparklie и 21 други им се допаѓа ова.
  16. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    1.449
    Lele ovaa Boneva,sea ne i odgovara situacijava pa ke prigovara.Prostacka obicna.

На Rama, referentka и anaja1 им се допаѓа ова.
  17. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Има снимки треба да ги побарам и ке ти ги пуштам,мада мислам дека сите знаеме кој криминал е правен од Заев,нема потреба толку да се нервираш,да не те погодив со некоја моја реченица?
    Извини ако ја кажав вистината за Заев ама тоа е факт.

Овој од СДСМ ама го тупи сите членови ги малтретира во Дик.

Последна измена: 15 декември 2016
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.904
    Колку што е стар форумот и темата, толку време се расправам во темата и секогаш истиот одгобор "А Сдсм што направија, во времето на Сдсм, Бранко вака, Заев вака".
    Па овој Миленко и компанија ќе ја бранеле Македонија. Ми се ежи кожата искрено. До толку се отидени.

На blackwave, Pinky97, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  19. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.752
    Допаѓања:
    7.571
    Оддвај го чекам утрешниот ден,Груевски да се јави на распит за ОП.Центар;)

20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Па ниеден член бе душо не одговори што навистина направиле сдсм во времето на нивното владеење!
    Ајде ете ти напиши ни или наброј две три работи(не мораш повеќе, оти и немаат)што направиле.
    ЧЕКАМ:emo:

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.