(Морално беше да се самоцитирам) „Am I good or am I good“-што би рекол стариот добар Џејмс Гастовски Како што реков. Продолжува, продолжува... Дваесеттина странички наназад на темава, ред LSDM-овско цмиздрење, ред мрсули, ред клетви, чат-пат коментар на место и па од ново (Ни ова моево не е нешто конструктивно ами сеирџиство). По останатите социјални мрежи-бетер. Крокодилски солзи и рикање ко магарици. Мераци пуна капа. А мераци и кај ДИК. Прво, начинот на кој се дискутира е циркуз. Друго, како само јако ги фрустрира LSDM-овците со секој одбиен приговор . Смејурии беше тоа што членовите на LSDM гласаа за приговорите на Беса. А приговорите на Беса кои без потпис од подносител, кои со изјава дадена на нотар саат време пред седницата и башка без потпис од нотарот, булата Фатиме што ја донесоа на испитување веќе гласала па отишла и вторпат и плус сите со уредни записници и без забелешки од денот на гласањето. До вечер очекувам и приговорите на опозицијата да бидат отфрлени па да имаме мирни викенд и почеток на недела. Прво на раат да се изгледа Јувентус-Рома, а после да се истера св. Никола со максимално добро домашно винце и минимално бистрење политика.
За тие што не нарекуваат режим, 91ва СДС ја бутка експертската влада и ја превзема државава во коалиција со албанска партија, 94та ВМРО целосно се повлекува од парламент. 2002ра СДС ги краде изборите се до нивното паѓање во 2006та. Режим? Прашајте ги оние кои седеа во прв фронт што им се случуваше кога јавно се декларираа како ВМРО, кога полиција апсеше, тепаше и заплашуваше. Законите на ВМРО се пишуваа под свеќи! Заев јавно кажува како се збогатил 12милиони во 10 год владение на ВМРО! За сиромаштија се бори човек кој не краде, кој не е аболициран, кој живее скромно и ако има ДАВА на народот, а не некој како Заев кој од личен интерес ве тегне за нос! Каде е неговата фамилија во први борбени линии против овој таканаречен режим?! Тие уживаат во благодетите на овој режим а вие слепо си ја продавате државава!
Што ќе кажете за Грујо денес што прв пат седна на обвинителната клупа?? Немаше судењето кој знае каков исход, ама него уште многу судења го чекаат.
Почеток на крајот. Како викаат, правдата е бавна, ама секогаш и секого стига. Туку сега да ги слушнеме античките Македонци на чело со лавот Амди како ќе праат коалиција со "клетите шиптари" со кои до вчера 10 години владееја заедно, а од кои исто им зависи составувањето на нова влада. Битно се засркнаа од пеење. Увежбаа глас, ќе им треба за на нова година кога ќе ги пеат ѕвезде гранда во локална биртија.
Бре, бре ....... ме изнасмеавте Оние што цмиздрат по форуми или социјални мрежи, барем не мрзнат и не спијат по болници. Зошто цмиздрите вие не ми е јасно, оставете ДИК нека си ја заврши работата, што е тоа драми и плачење. Процедура е и законски и да се поднесат приговори и да се разгледуваат, а и прегласување е законско ако се утврдени неправилности. Од што сте се исплашиле толку ако сте сигурни во вољата на народот?
Многу тешко претење и закани,слушнав и тоа од високи функционери и после ќе ми кажат,спонтано се собираат...од кого? од власта? Да,од власта Видија онаа пропадната глумица,а сега помешана со црквата,го измени исказот,не кажала така како што сите ние слушнавме
Ova e patriotizam?Kje recete deka ova e lepeno,seceno,mesteno zas ne vi odgovara zatoa neli?abe smeshni ste vmrovcinja i glupi i dosadni ko svrdeli.Vi mackaat oci i vi perat mozok na dolgo i shiroko kako sho sakaat oni.Ne sum simpatizer na zaev,ama zatoa sum protiv ovaa vlada nikakva. Ako sledite sega dik,povtorno grupa na divjaci sobrani pred dik,se prodavaat za 50 denari...im frlil grujo po nekoj sendvic ili sladoled za da sedat na ladnovo hahahaha strashno P.S Silvaneva Boneva deneska gi zamila nozete dobro za razlika od vcera nemora kolegive da ja trpat smrdeata nejzina...vcera gi otru kolegive nejzini
Овие истиве ги тапшаат по раме и заедно пеат Македонско име нема да загине. Ова е луда земја! Не се знае кој од кој е полуд!!!
Се сеќавате во неделата кога излезе на прес Влатко Ѓорчев,како скиснат и расплачен зборуваше за пировата победа,а денес и вчера тој истиот Влатко гледа дека има уште овци за стрижење па ги сили и им дава кураж да не се откажуваат,да се борат на ладното патриотиве,уствари да пеат де,ги бодри со зборовите да не се откажуваат и дека ќе победат бла бла. Ги жалев до вчера дека им студи,ама не ги мислете веќе,еве им стигна цел камион дрва на лавчињата ќе се згреат П.с и засилување им стигнува од Битола тргнуваат автобусите од 16 h
@Rama Јес оф корс, инаку да не им донесеа дрва да се греат, може и ќе почнеа да се повлекуваат. Ама добро е, да не ги мислиме @kravce Ma нема и тоа долго да се задржи. Чим ги отфрлија бомбите против Грујо, нема и Фатиме да издржи. Јас во меѓувреме чекам одговор од Ветерушка на прашањето.
Молим те не ја прашувај,ќе не удави со глупости,затоа што сигурно не го знае одговорот....ќе треба да чека инстукции
Немојте да се грижите стигнаа дрвата да се греат нашите 200 бранители на името !!! Убаво кажа еден на фацебук , уште шаторчиња фалат и ќе бидат права опозиција
@Summerlover Не бе! И да не им донесеа дрва,будалетинките пак ќе си стоеја на ладното,ова де патриотите,се извинувам нели од љубов кон Македонија и партијата,си ги исполнуваат своите законски обврски(божем вмро ја претставува цела земја и е тотален газда на истата). И уште не ми се јасни,со каква цел протестираат бе,нели "победија реално и законски" зошто цела оваа драма не знам и веројатно нема да дознаам