Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Луд :nod: Тирамису :D :rofl:

На LollySky и veren им се допаѓа ова.
  2. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Има друга држава каде што владеачката партија си протестира против свои институции?

На blackwave, AmorFati, malerozna и 7 други им се допаѓа ова.
  3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.956
    Допаѓања:
    14.023
    Каj наjде jaгнешко сега? Не му е сезона :)

На veren и Summerlover им се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.504
    Допаѓања:
    184.016
    Мадр Раша :)

5. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.980
    Во Русија нема опозициски лидер јас колку што знам, Путин оди и "чекор понапред", Во Турција Ердоган апси се живо и диво опозиција, Орбан во Унгарија им лимитира 4GB месечно, после се плаќа за секој Gigabyte интернет. нашиов Н.Г. вика "Во Македонија имате слобода, демократија и живот што ви фали сите здрави и живи" ?! (facepalm)

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Изреката е "Подели, па владеј", што сендвичи, што народ.
    :d::drunk:

На blackwave, Rama, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.504
    Допаѓања:
    184.016
    Во Русија кој и да излезе да протестира, одма приврзаниците на Путин организираат контра-протест, значи одма. Додека престојував таму, путинистите исто протестираа против суд, а знаејќи дека и во Русија секоја институција е под Путин, мислам поентата ми е јасна. :) А исто протестот беше за некоја небулоза, слично како тука.
    Вемеро е руска школа. :)
    Впрочем, исто е кај сите диктатури.

На Rama, steffriss, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    867
    Допаѓања:
    4.980
    Програмата на ВМРО е како еднократна (ПАЛОМА) употреба, плус добро гори во ќумбе за потпалка, каде да набавам повеќе примероци ве молам? :rofl:

На blackwave, Rama, anaja1 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.204
    Режим и диктатура станаа празни зборови. Туку, како мислеа ВМРО да добијат убедливо мнозинство во парламент, чекаа оние граѓани со блокирани трансакциски сметки поради глупава радиодифузна такса и оние одбиени граѓани со прениски примања, кои уредно поднеле документација и барање за отпишување на долговите, да гласаат за нив? :?: Наредниот пат, памет во глава.

На Rama, anaja1, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @veteruska
    1.Дали можеш Вмро да ги употребиш во реченица без Сдсм?
    2. Дали твојот мозок ја прифаќа идејата за политичка неутралност и објективна критика кон власта?
    Сите прашања ми се повторно реторски, не би да се спушташ на наше ниво да ни одговараш :whew:
    п.с И не знам се пишува одвоено :)

На blackwave, Rama, steffriss и 2 други им се допаѓа ова.
  11. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.956
    Допаѓања:
    14.023
    Do not feed the troll, he'll bring you down on his level and beat you with experience :!:

Mе настрви @veren со јагнешкото и сега нејќе да каже кај да купам :@

На Rama, Yowannty, veren и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    I zaev trebase pa ne otide, laze deka e zafaten, so sto? Ili za nego zakpn nevazi?

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @LollySky Лоли, I couldn't agree more! (y) Од мене толку, ми наредија од власта да идам да си легнам :smirk:

На Rama, Yowannty, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Epa da de, za eden glas se odi na preglasuvanje celo izborno mesto. Logika ash! So falsiranje na preglasuvanje se dobiva nov pratenik. Jak glas bil na taa bulata bre.
    A vo slucaj oni da tepaa nemase da se odi so prigovor. Zosto ne si go stavija vo zapisnik ako ne bese kako treba? Abe toa e jedina taktika koja ja znaat da tepaat nekad i nekade.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.504
    Допаѓања:
    184.016
    На последните локални избори, за да ја поништи победата на Жерновски, на вемеро им беа прифатени 29 од вкупно 34 приговори.
    Значи да се прегласува на 29 избирачки места. Иначе Центар има вкупно 66 избирачки места. Значи скоро во пола избирачки места беше прифатено да се прегласува!
    Имаше повторно прегласување и повторно победи Жерновски. И повторно вемеро поднесе приговори и тоа за сите 66 избирачки места! (Ина Еден)

Во центар се прегласуваше 3 пати, никој не излезе да протестира. Прашањето е, ако толку сте убедени дека победата ви е чиста, зошто протестирате пред ДИК?

Последна измена: 16 декември 2016
    На sparklie, blackwave, theowndemon и 11 други им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.956
    Допаѓања:
    14.023
    Интересна е реториката на потпалувачите на народните маси пред ДИК.
    Страшна работа е потсвеста. Баш преку овие изјави за ноќ на долги ножеви, која е твојата борба и слично, се покажува уште еднаш на кого тоа се угледуваат и на чија идеологија ја градат својата платформа.
    Мене лично ме заинтересира која била таа ноќ на долгите ножеви. Википедија вика дека тоа е ноќта кога Хитлер се пресметал со неистомислениците во својата партија. Потоа, со своите послушници и најблиски соработници, ја реализирал морбидната идеологија што ја креирал при која изградил мит за натчовек, Ариевецот. Постулатите се опишани во неговата книга "Мојата борба".
    За да го сврти вниманието на широките народни маси од бедата и сиромаштијата, Хитлер, секако заедно со најблиските соработници, ја креира националсоцијалистичката митологија за божественоста на ариевската раса која е десет степени над другите. И сите поради тоа им завидуваат и сакаат да ги уништат.
    Свесни за тоа дека и немаат баш некои особени лични квалификации и постигнувања, поединците се идентификуваат со групата, се кријат зад заедничката митологија и идолопоклонство, спремни на крената рака на лидерот, да газат и уништат се пред себе.

Секоја сличност на деталите со нашево секојдневие не е случајна.
    За среќа, знаеме како завршија нацистите. Ноќта секогаш е најтемна пред да се раздени :)

Последна измена: 16 декември 2016
    На sparklie, blackwave, theowndemon и 10 други им се допаѓа ова.
  17. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Аман бе колку пати треба да ви каже човек протест има поради тоа што сакате да вие од Сдсм да му одземете еден пратеник за да биде 50-50,неможе така бре алооо?
    Добро бе вие на Марс да не живеете?

18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Pa me cudi zosto nikoj ne izlegol da protestira ako prigovorite bile na mesto za Zernovski velam?
    Baska sdsm kako li samo uspeala da ne izleze na ulica po tolku trening od dve godini i toa me cudi.
    Protestov ocigledno e nasocen kon farsata koja se veli prigovori na izmisleni temi. Velam ocigledno, zs jas ne sum tamu i neznam. Velam izmisleni zs da bea realni ke si stoea vo zapisnik uredno evidentirani na vreme.

19. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Да не треба да ви се нацрта?Дик е со 7 члена за Сдсм а само 2од Вмро и не ме чуди ова ситуација.Мислам дека вољата на народот треба да се испочитува.

20. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.583
    Абе нормално е да се прегледуваат приговорите. Си имаат жалби таа и таа партија и се прегледуваат од страна на ДИК, работата е ако изборите се чисти и фер тие жалби не се важни и нема да се прифанат, значи има тука некоја мучка штом пред ДИК се дреми. Ако се фер и чисти изборите и жалбите не важен фактор, што се собрале тие пред ДИК да урлаат. Немаат причина. (еве смирено ти објаснувам, чекам смирен и реален одговор ако ме цитираш ако не иди даље)
    И пази приговорите не се само од СДСМ и од Беса имаше. ;)

На theowndemon, Rama и anaja1 им се допаѓа ова.