Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    . М. ж. Народ одлучи Премиер ке биде Никола Груевски тоа го покажаа резултати 51-49,а за Трамп едвај чекам знам дека на сдсм не и одговара но нема да има повеке влијание сорос тука и тоа значи крај на сдсм како партија која ке биде вечна опозиција.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.255
    Допаѓања:
    4.318
    Ми паѓа во очи следниот факт: партија со старо име (ВМРО) протестира пред зграда која случајно се вика
    Нова Македонија. Интересно поклопување... :?:

3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Таа зграда Нова Македонија е уште пред ти да се родиш, и не гледам за каква нова Македонија циљаш!?

На Elissa, Abeja, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.255
    Допаѓања:
    4.318
    Да, точно, зградата е од поодамна. Јас реков само дека е интересно поклопувањето. Може да се толкува на милион начини.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    7.567
    Ама се вика, Нова Македонија:hai:

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.956
    Допаѓања:
    14.023
    Toa е и министерство за образование, бар да им текнеше да кренат транспарeнт и против екстерно и Cambridge, ке беа бар малку од корист :D

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  7. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    И уште не разбирам како 51 се гаранција за влада во Собрание од 120 :^)

8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.130
    Добро бре златна, кажи ми како 1цата ќе ја направат4ка?
    Јас чкртав пола саат негде, ама не најдов начин

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.795
    Допаѓања:
    145.357
    Најголема штета од сето ова е што народот меѓусебе си вади очи. Се карате овде, се карат на фејсбук, се караат во дуќан, во маало, на работа.

Комшии и браќа повеќе не си разговараат поради партиски спукувања. Едни величат едни, други друго.
    Се омаловажувате едни со други, генарализирате како сите од вмро,сдсм, беса ,меса се исти, крадци,прости и не знам веќе какви зборови прочитав.
    Сите луѓе ги ставате во еден ист ќош. Сите државни работници крадци , неработници и што ли уште не.

Додека Заев и Груевски квалитетни си ги наполнија џебовите, народот очи си копа еден со друг.

Жално и срамно е тоа што ни се случува.

На ludoto19, galapce, MilaP и 15 други им се допаѓа ова.
  10. emce.eme

emce.eme Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    216
    Селете се сите што повеке тоа подобро, ке нема попис сигурно и следните неколку години и ке се фали власта како од 2 милиони народ вработи пола од нив, ајде вие посреклиите од нас ослободете место за нас безнадежните да се радуваме наоколу дека стигна и нашиот ден да се вработиме (hollest)

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    СДСМ фалсификуваше 3-4 пати избори, ама тогаш не им сметаа 200.000 фантомски гласачи. Или сте премногу млади, или сте политички дилетанти, па не ја познавате македоснакта политичка сцена.

Во времето на СДСМ имаше најголем број нерегуларности, инциденти, пукање, заплашување кога се организираа избори. Денес одењето на избори е ко да одиш во црква. Залудно сакате да пласирате некои глупи ФБ тези на уште поголеми платени дебили.

Победата на ВМРО-ДПМНЕ не е убедлива, но е чиста ко солза.

На baba Rada, slobodka, okcenzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Artista

Artista Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    697
    Кога ќе видиш индустриски зони полни со илјадници и илјадници работници и кога вкупната невработеност ќе падне под 10%, газдите ќе трчаат и молат за дневница од 2.000 денари. Големата невработеност и неконкурентност си го прават своето. Жално, но вистинито.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    Чекај ти малце „неопределена“ госпоѓице. Ако се пласирани информации и политичка пропаганда фалсификати, нерегуларности, инциденти, пукање, заплашување на СДСМ, тогаш и фалсификати, нерегуларности, инциденти, пукање, заплашување на ВМРО-ДПМНЕ што ги пееш цел ден на тема се исто така пласирани информации и политичка пропаганда лол Прашај некој постар да ти објасни за порано, не се прави сезнајна тука. Само немој да верглаш дека СДСМ има ново раководство зошто Заев и Рада се во СДСМ од потопот на дедо Ное.

На Abeja, slobodka, okcenzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.502
    Допаѓања:
    183.984
    @hardcore Млад господине, :clap: за речникот.
    Прво, пред да пишеш читај бар за да не се брукаш, и јас во коментар претходно пишав дека Шеќеринска и Заев се од стара гарнитура, барај назад ќе најдеш. ;)
    Второ, туку вие кога ќе престанете со феноменот "споредување со античко време"? Што секој аргумент ви почнува со "ама во времето на Бранко..", "ама тие бољи да не беа?", "ама на бране..подолг да не му беше". Која ви е потребата да се споредувате со некои кои биле пред 10 години? За да си ги оправдате денешните гревови? Демек ќути трај, има и полошо?
    Ти си секако мал, и збориш што ќе ти кажат други..ама некој мора да знае што е споредувањево, што не може реченица да се сврзе овде без да се напомене нешто од пред Христа. :)

И да по милионити пат, не морам да прашам постари, живеев во тоа време, знам дека сдсм беа ходајуча катастрофа и баш затоа се опозиција толку долго.

Ааа да, очигледно нешто околу терминот "пропаганда" не ти е јасно. Тоа нема врска со чисти или не избори. Своја пропаганда има секоја партија и секоја држава на светот. Ама не сум во својство на професор овде, па за тоа информирај се на Гугл. :)

И ако мислиш пак да ми реплицираш, те молам извади си ја културата од џеб.

Последна измена: 19 декември 2016
    На Gosh, steffriss, galapce и 4 други им се допаѓа ова.
  15. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Може ли некоја од вас да ми објасни што е поразлично сдсм ова и тоа пред 10год?Како и што очекував нема одговор на прашањето,знам и зашто,затоа што нема што да се каже нешто позитивно за сдсм,сметам дека е уште полоша од што беше.

16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Ќе бидне ли нешто влада сега?

Како секое чудо и ова траеше 3 дена и толку...

Баш ме интересира , Дуи изгубија 9 пратеници за разлика од минатите избори бидејќи коалицираат со вмро.... Ќе коалицираат ли пак...

17. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Ти не одговори на ниту едно прашање, така што не гледам зошто некој би те убедувал во било што. А колку сметаш дека се е добро, се гледа во бугарскиот пасош. Еве јас сметам дека ништо не може да биде полошо од последниве 4 години на ВМРО, па сепак не трчам по туќи амбасади туку верувам дека може подобро (или бар да се казни криминалот)

На steffriss и LollySky им се допаѓа ова.
  18. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
  19. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    1.583
    Абе ти работиш изгледа за инфомакс? Јас пред 2-3 дена го сретнав по пат на фејсбук овој портал и верувајте никогаш не сум читала поголеми срања и глупости собрани на едно место. Вмровско дувло.|(

На Gosh, steffriss, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  20. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Mора со докази и факти

На hardcore, Abeja, Bulgarian и 1 друга личност им се допаѓа ова.