. М. ж. Народ одлучи Премиер ке биде Никола Груевски тоа го покажаа резултати 51-49,а за Трамп едвај чекам знам дека на сдсм не и одговара но нема да има повеке влијание сорос тука и тоа значи крај на сдсм како партија која ке биде вечна опозиција.
Ми паѓа во очи следниот факт: партија со старо име (ВМРО) протестира пред зграда која случајно се вика Нова Македонија. Интересно поклопување...
Да, точно, зградата е од поодамна. Јас реков само дека е интересно поклопувањето. Може да се толкува на милион начини.
Toa е и министерство за образование, бар да им текнеше да кренат транспарeнт и против екстерно и Cambridge, ке беа бар малку од корист
Добро бре златна, кажи ми како 1цата ќе ја направат4ка? Јас чкртав пола саат негде, ама не најдов начин
Најголема штета од сето ова е што народот меѓусебе си вади очи. Се карате овде, се карат на фејсбук, се караат во дуќан, во маало, на работа. Комшии и браќа повеќе не си разговараат поради партиски спукувања. Едни величат едни, други друго. Се омаловажувате едни со други, генарализирате како сите од вмро,сдсм, беса ,меса се исти, крадци,прости и не знам веќе какви зборови прочитав. Сите луѓе ги ставате во еден ист ќош. Сите државни работници крадци , неработници и што ли уште не. Додека Заев и Груевски квалитетни си ги наполнија џебовите, народот очи си копа еден со друг. Жално и срамно е тоа што ни се случува.
Селете се сите што повеке тоа подобро, ке нема попис сигурно и следните неколку години и ке се фали власта како од 2 милиони народ вработи пола од нив, ајде вие посреклиите од нас ослободете место за нас безнадежните да се радуваме наоколу дека стигна и нашиот ден да се вработиме
СДСМ фалсификуваше 3-4 пати избори, ама тогаш не им сметаа 200.000 фантомски гласачи. Или сте премногу млади, или сте политички дилетанти, па не ја познавате македоснакта политичка сцена. Во времето на СДСМ имаше најголем број нерегуларности, инциденти, пукање, заплашување кога се организираа избори. Денес одењето на избори е ко да одиш во црква. Залудно сакате да пласирате некои глупи ФБ тези на уште поголеми платени дебили. Победата на ВМРО-ДПМНЕ не е убедлива, но е чиста ко солза.
Кога ќе видиш индустриски зони полни со илјадници и илјадници работници и кога вкупната невработеност ќе падне под 10%, газдите ќе трчаат и молат за дневница од 2.000 денари. Големата невработеност и неконкурентност си го прават своето. Жално, но вистинито.
Чекај ти малце „неопределена“ госпоѓице. Ако се пласирани информации и политичка пропаганда фалсификати, нерегуларности, инциденти, пукање, заплашување на СДСМ, тогаш и фалсификати, нерегуларности, инциденти, пукање, заплашување на ВМРО-ДПМНЕ што ги пееш цел ден на тема се исто така пласирани информации и политичка пропаганда лол Прашај некој постар да ти објасни за порано, не се прави сезнајна тука. Само немој да верглаш дека СДСМ има ново раководство зошто Заев и Рада се во СДСМ од потопот на дедо Ное.
@hardcore Млад господине, за речникот. Прво, пред да пишеш читај бар за да не се брукаш, и јас во коментар претходно пишав дека Шеќеринска и Заев се од стара гарнитура, барај назад ќе најдеш. Второ, туку вие кога ќе престанете со феноменот "споредување со античко време"? Што секој аргумент ви почнува со "ама во времето на Бранко..", "ама тие бољи да не беа?", "ама на бране..подолг да не му беше". Која ви е потребата да се споредувате со некои кои биле пред 10 години? За да си ги оправдате денешните гревови? Демек ќути трај, има и полошо? Ти си секако мал, и збориш што ќе ти кажат други..ама некој мора да знае што е споредувањево, што не може реченица да се сврзе овде без да се напомене нешто од пред Христа. И да по милионити пат, не морам да прашам постари, живеев во тоа време, знам дека сдсм беа ходајуча катастрофа и баш затоа се опозиција толку долго. Ааа да, очигледно нешто околу терминот "пропаганда" не ти е јасно. Тоа нема врска со чисти или не избори. Своја пропаганда има секоја партија и секоја држава на светот. Ама не сум во својство на професор овде, па за тоа информирај се на Гугл. И ако мислиш пак да ми реплицираш, те молам извади си ја културата од џеб.
Може ли некоја од вас да ми објасни што е поразлично сдсм ова и тоа пред 10год?Како и што очекував нема одговор на прашањето,знам и зашто,затоа што нема што да се каже нешто позитивно за сдсм,сметам дека е уште полоша од што беше.
Ќе бидне ли нешто влада сега? Како секое чудо и ова траеше 3 дена и толку... Баш ме интересира , Дуи изгубија 9 пратеници за разлика од минатите избори бидејќи коалицираат со вмро.... Ќе коалицираат ли пак...
Ти не одговори на ниту едно прашање, така што не гледам зошто некој би те убедувал во било што. А колку сметаш дека се е добро, се гледа во бугарскиот пасош. Еве јас сметам дека ништо не може да биде полошо од последниве 4 години на ВМРО, па сепак не трчам по туќи амбасади туку верувам дека може подобро (или бар да се казни криминалот)
Абе ти работиш изгледа за инфомакс? Јас пред 2-3 дена го сретнав по пат на фејсбук овој портал и верувајте никогаш не сум читала поголеми срања и глупости собрани на едно место. Вмровско дувло.