А Грујо што беше кога тепаше Македонци на Кале? Кој ја прати таа полиција таму? Премиерот Заев? Сакаш еден факт да ти кажам? Албанците моментално се повеќе од 25% во Македонија, егзодусот од Источна Македонија ги однесе Македонците во Италија, бегајќи од долгата рака на Вмро која не им помогна туку ги дотепа тамошните градови. Така да, Албанците иако се иселуваат од Македонија, со овој наталитет нивни а нашиот морталитет и иселување, на Албанците не им е потребен Заев. За 5-6 години демократски ќе си изгласаат отцепување на Западна Македонија. Секако ако има нешто такво бидејќи тие веќе се опаметија и не им е гајле за војни, федерализација и глупости. Ги интересира подобар живот. Добро тогаш не зборувај. Кажи кој ја прати полицијата на Кале да удри по Македонци? Кој ги тепаше студентите?
А зашто тогаш не се направи попис?Баш да се уверам самата дека има 25посто Албанци. Повеке од 15посто не се.
Имам да, човекот направи големо зло. Ти зошто не сакаш за тоа да збориш? Јас и ти во кладба во што сакаш. Моментално има над 25% Албанци. Види ги паралелките во основните и средните само.
@ivory од кај па ти ги изброја дека се над 25%?? И Германските статистичари што беа тука кога се почна па се откажа пописот пред 5 год потврдија дека се 16-17% Албанци во Македонија. Патем, и според последните гласови излезени и неизлезени се потврди истото..
Што се потврди? Јас ти зборам за во иднина од 5-6 години кога сегашните ученици ќе имаат право на глас. Паралелките во основно и средно се поразителни за Македонците. Една Македонска паралелка има најмногу 20-25 ученици, една Албанска преку 30.
Јас и ти во кладба во што сакаш. Моментално има над 25% Албанци. Види ги паралелките во основните и средните само. Sto ke se klades zasto se prekina popisot pret 3 -4 god znaes li ?! Jas ke ti kazam se prekina zasto ne im odgovarase na Makedoncite i na Albancite zasto i ednite i drugite ovoj pat ke imaa pomal procent od toj sto se prikazuva sega momentalno . A na smetka na niv ke se zgolemese procentot na Turci , romi , bosnjaci , makedonci muslimani i drgi etnikusi koi ziveat vo mkd . E zatoa se prekina !
Величате градоначалници зашто откажале новогодишни програми на плоштади, демек за хумани цели? Ќе ги величам кога ќе дознаам кај завршија донациите од сите што донираа за поплавените. Ќе ги величам кога градоначалниците ќе се заангажираат деца да не умираат, како Тамара на пример, ете дискретно му се обраќам на велешкиот "хуманитарец". Ќе ги величам кога социјално загрозените поединци и семејства ќе имаат барем покрив над глава и оброк, што не кошта нит приближно колку 10% од цифрата "потрошена" за спомениците сместени на еден е*ен мост!!! Хуманост, драги мои, не се покажува за време на избори! Мислите дека ако ја покажете "хуманоста" за Нова година, безусловно сте љубени од наша страна? П.С. идеава да ти потекнувала од Левица. Левица за мене претставуваат само обична заблуда, еквивалента на онаа дека парите градоначалниците стварно ќе ги насочат кон "хумани" цели. Браво Левица за уште една победа! Hell yeah. Stay cool
Мене ич не ме боли за Бранко и Заев право да ти кажам, па ја би една физичка шлаканица на сите, ама коа вадиш натписи од некои леви такозвани медиуми стварно мислам дека не заебаваш овде.
За разлика од тебе Кравче јас им верувам на тие медиуми тука сме различни,а незнам тебе што ти пречи тоа ако не те засега?Тогаш кулирај си ако не тие гајле за никој.
Тие не се медиуми, тие се "медиуми" има разлика и мислам дека ја разбираш и ми пречи, колку што ми пречи кога некој ќе цитира и постира работи од либертас или а1он или од таквите слични. Ширите нечија платена пропаганда и некој ќе ви поверува. Јас повторно ќе кажам, навистина се сомневам дека веруваш во се тоа
Кравче јас се сомневам дека тебе не ти пречи ова што го постирам? Пс Мислам сега вака ли ке се убедуваме кој во што верува ли?Стварно ми е ова без врска,ниту те убедувам ниту сакам да ме убедуваш.
Сомнежите се добри ветерушка, никогаш не можеш на никого комплетно да му веруваш Те поздравувам со едно утринско кафе и ти пожелувам за уште многу други работи да се сомневаш и да ја бараш вистината
донекаде "држи вода" натписов, но повеќе е сметам дека е сопствен коментар или размислување на авторот одколку вистинити наводи,затоа што Бранко е ептен историја и никој веќе ниту му полага сметка ниту го есапи(мислам од раководството) поради грешните политики претходно.