Ајде бе неκа дојде тој ваш Заев на власт СВЕТЕЦОТ Вмρо се убијци нивните симпатизеρи се овци,неписмени,глупи само ве молам немој паκ да бегате по шуми да се заштитите излезете бρанете војсκа и полиција ставете од вашите и немој да чуκате по нашите вρати ние изгубивме многу за татκовината наши најблисκи κој под земја κој инвалид за цел живот од вашите соρосоиди κој саκат да ја уништат нашата татκовина го напρаевме ние своето само едно ќе κажам јас не саκам од вашите соρосоиди да ми наметнуваат БΡАТО УБИСТВЕНА војна СЛАВА И ПОЧИТ НА ЗАГИНАТИТЕ κој сега нивниот наρод саκа да ја уништи земјата κој тие ја бρанеа
Смешни фејк профили кој лупаат глупости и едно исто спамираат заборавајќи дека нивниот овчар помилуваше терористи и ги стави да бидат министри , ама тоа е , пусто тепање за со книшка да си задржат работно место во администрација.... Малце тоа тиквата да ја користите а не само за шишање да ви е
ako e ova vistina i seuste go poddrzuvas dpmne. ondak ti imas seriozen problem so sebe i so realnosta
незнам како можат да го величат тој човек што помилува злосторници и ги вработа во државни институции ?! Помисли тој на фамилиите на жртвите? Па и овие што го величат да беа на нивно место ?! Сепак Заев за мене е победник ,+15 пратеници
Проблемот со Македонија освен што нема демократија и што власта само за 1 година троши колку 4 буџети во времето на СДСМ 2002-2006 за Скопје 2014 и други не приоритетни работи, е и тоа што Македонија е целосно изолирана, никој позначен претседател/секретар на Америка, Британија, Германија не не посетил, праќаат некој трет секретар на секретарот да не "тапша" по рамо...од Вмро викаа дека немало потреба да доаѓаат кај нас добри сме, тие оделе само Косово, Србија, Албанија, Грција каде што "имало проблеми" ?!?!? Јас како грк кој живее во Македонија подолг период мислам дека Грција води крајно непријателска и нефер игра кон Македонија, НО од друга страна ја имате власта на ВМРО која преименува автопатишта, арени, буквално се со грчки антички имиња и со тоа само ја иритира Грција. Се сеќавам СДСМ кога беше на власт во 2004 во време на Олимпијадата во Атина, грчкиот премиер Папандеу дојде лично во Македонија и се сликаше под македонското знаме а над него стоише името МАКЕДОНИЈА и не зуцна НИ ЕДЕН ЗБОР напротив се поздрави со Илинка Митрева (министер за надворешни работи, и со Бранко Црвенковски). Е сега ВМРОВЦИ како е тоа можно?! Тоа значи дека СДСМ се далеку подобри ДИПЛОМАТИ од вас, министер за надворешни не се стави младо како Никола Попоски кој туку што завршил факултет и само е министер за сликање, и кога ќе седне на пример со Џо Бајден ке му рече јас бев во Виетнам на времето, ти кај беше? - Абе јас не сум бил ни тогаш роден....министер за надворешни се става лице со "бела коса" (постар искусен) Но како и во сите диктатури во светот прво што прават: осиромаши го народот, скрај се со соседите и прави се патриот и фотељата ти е сигурна за деценија/децении
13.08.2001охρидсκи ρамκовен договоρ што пρисилно беше наметнат од амеρиκансκите соρосоиди па Гρујо моρаше да го исполнува за пρоκлетата година κога Маκедонија пρестана да биде дρжава. Да имам пρоблем со ρеалноста од минатото од стρав за мојте блисκи κој ја бρанеа Маκедонија κој неκој остана со последици и жал за сите што починаа или остана инвалиди и за нивните фамилии благодаρам што ме потсети деκа имам пρоблем неможам да бидам неκултуρен па ќе ти κажам благодаρам а аκо неκој пρоба да ме навρеди паκ ќе κажам благодаρам пошто неможам да го навρедам И тоа со паρтисκата κнишκа администρација немам вρсκа со κнишκа јас својата ρабота без κнишκа ја ρаботам со заслуга а не ми ни тρебала да се вρаботам а и на доста луѓе κаκо мене не лижам г... на ниκој сепаκ благодаρам. И сегашната ρеалност ќе биде деκа Вмρо ќе падне пошто Али ќе му баρа Албанизација едино аκо не се свестил деκа со тоа два наρоди паκ ќе гинат κаκо во минатото а и Гρујо е свесен деκа аκо пρифати и неговите се пρотив него то је бρачо Маκедонци Албанизација доведува до бум во Дρжавата што многу стρансκи фаκтоρи тоа го саκат поништувајне ρаспад на нашата земјичκа и сега ми е јасно зашто господинот Б.Ц се тρгна од глутницата κоја поκасно ја отκρи и самиот.
soros li go natera grujo so madinjata vo egejsko more, da vrti po telefoni i da naracuva amnestija za teroristite?
Зашто ти тогаш го браниш Заев не ми е јасно? Еве ти како што викаш нас не вработил така,па зарем малку е тоа некој да те вработи,на крај краеви сите се бориме за тоа, тоа е разликата Јимпан Вмро вработува,зголемува плати,пензии,додека твоите Сдс без м ке отпуштал работници,ке намалил плата,ке ги бркаат некои професори од дисперзираните факултети при бидејки ке ги затвораат,значи од лошо полошо прават,поради тие причини ние граѓани од 455.000 гласачи си го сакаме Вмро затоа што знаеме што е подобро,а имаме и факти.
Ти кажав не разбираш ти многу математика како Заев си кога кажуваше за тоа колку литри заврнале во Стајковце на м2 ...Да се згазеш од смеење. Ако преснеташ ќе си видеш значи во изборна единица 6 ќе имавте 1 мандат . А исто така скоро во секоја друга изб единица ќе беше разликата најмалку со по 2 -3 пратеника . Ама не знаеш математика !
Е заради вакви логики ни пати државата. Вработен сум партиски и ми е гајле тоа што партијата уништува други животи и ја расипува државата , важно мојот е безбеден и мене ми е супер. Себничност и глупавост на ниво.
Вработена без школо +лакирање нокти на биро+ нишај врата земај плата + кога Гвујо ке му текне да има контрапротест ,обавезно да се нацртаат пред него + 200-300 евра плата= Вмрофка
Пријател истите логики ги прави Сдс без м,што ми кажуваш прикаски тука кои не ти држат вода,100пати сум кажала Вмро вработува а не брка од работа како сдс без м,извини ако дојде Заев ке те вработи ли Јимпан а?не верувам зашто нивната политика е што повеке невработени,намалување на плати и тн.Има разлика нели?
@ADOKI , кога цититаш, држи барем некое ниво на изразување...не црпи од кенефот со изразни средства и ако немаш аргументи,како што и немаш,можеш само да "верглаш" како дизелаш на Јахорина во зима. И на тешки метали не сум ни јас,ни Шилегов! Тешките метали ќе ги носат на раце,раководството криминално Д(Р)ПМНЕ кога ќе ги спроведуваат на судење!
Нај интересно што ни ти е самите незнаат зашто го фалат? Ништо не кажаа,ама баш ништо само навреди и плукање по Вмро,а и немаат што да кажат,тоа е вистината. Дали ти слушна нешто за програмата на сдс без м а?
Браво, камо повеќето вака да размислува, и вака КРИСТАНО ЧИСТО да гледаа на работите пред нос што ни се случуваат. Кратко и јасно опишана состојбата во милата ни земја... п.с. Ако го пофалеше Гвујо ќе ти направеа еден споменик, се надевам нема да се лутиш сега