А Трам едно засикирам за нас. Шта да ти причам. Не знам дали спие навечер бистрејќи ни ја политиката.
Што да ви правам толку се разбирате,Бејли е поставен од Обама,незнам уште колку треба да биде во Мк,но без разлика сега е Трамп и нормално е да ги смени амбасадорите и да си стави негови,еден обичен пример ке ви дадам за да сватите кога некој кога доаѓа на власт тој си поставува негови луѓе. Незнам што не ви е јасно тука? Мандатот како амбасадор кога тогаш ке му истече Чаоооо Бејли
Трамп веќе смени 80 амбасадори, ама сите тие беа политички назначени од Обама, а постојат и дипломати од кариера, и тие се амбасадори без разлика дали се на власт Демократите или Републиканците, таков е и Бејли, и затоа тој нема да биде сменет. Инаку и на мене не ми се допаѓа тоа што странските амбасадори премногу се мешаат во внатрешните работи на Македонија, ама тие само ги извршуваат наредбите на нивните претпоставени, затоа не треба да се лутиме на поединци, туку на државите кои ги испраќаат тие поединци.
Волку голема љубов Трамп не добил ни од трите свои жени заедно Изјави дека ќе го поправел светот, изгледа ќе барам виза за во вселената
............ГРУЕВСКИ ПИШАЛ - АКО ТРЕБА ЌЕ УМРАМ ЗА МАКЕДОНИЈА. ............ПА ШТО ЧЕКАШ ??? СПАСИ ЈА ДРЖАВАВА !!!.......... ......
Нели "патриотите" од ДПМНЕ не сакаат да чујат за двојазичност, еве Ахмети вчера ги откри на интервју дека се согласиле за двојазичност, но не се договориле за СЈО. И сеа шу праијме?! 2 месеца што трубеја дека Заев сакал двојазичност? Џабе потрошени (НАРОДНИ) пари за црна пропаганда...
Oд тие шo кoментирaaт пo тие стрaни 90% се лaжни прoфили Хумaнoст кoн чoвек шo нa снимките викaше, кoј ги ебе тие се кoмуњaри дaј дa му јa рушиме згрaдaтa. Шo викaше Миле aј дa не гo тупиме руши сo динaмит? Oнoј штo нaрaчувaше нaсилствa? Oнoј штo дoгoвoри име нa држaвaтa Севернa у зaгрaдa Вaрдaрскa Мaкедoнијa? Oнoј штo нaрaчувaше студенти дa се тепaaт? Oнoј пo чијa нaредбa специјaлци влегувaa пo читaлни и тепaa и aпсеa? Хумaнoст кoн oнoј шo си купи плaцеви зa џaбaлaк кoи мoментaлнo кoштaaт 16 милипни еврa? Oнoј истиoт шo менувaше урaбнистички плaнoви зa личнa кoрист? Oнoј штo јa нaпрaи речиси секoјa мaлку привaтнa фирмa дa зaвиси oд негo кoј ќе се врaбoти? Дa нaбрoјувaм уште? Мнoгу нежни бе сеa речникoт бил прoблем Кaжи шo дa пишеме кoa ќе гo aпсaт гујo и бети тендер? Гoспoдинoт гујo? Инaку oд извoри блиски дo штaбoвите нa сдс(јa не сум член), нaпрaени се списoците зa директoри. Уште истaтa вечер кoa ќе oбјaвaт влaдa имa дa летaaт сегaшниве бaндити, пoсле му следувa симнувaње oд трoн oд пaртијaтa нa гујo Следен чекoр менувaње нa зврле, oнoј претседaтелoт нa кривичен и кoнечнo судиите дa судaт реaлнo.
"Ветрушка" не плачи на админ за да ми ги брише мислењата. Моето прашање до тебе е едноставно: "да не случајни работиш во State department па ги знаеш однапред постапките на Трамп?"
Јас сеуште чекам Субрата Рој да инвестира во Македонија. А? Што викаш? Во затвор е? P.S. Магнет си се таквите преварант со преварант...
Ви се чудам на паметот.Го заболе Трамп за вас Одма сега ќе почне со средување на Мк може и ќе се скара со Сорос и ќе го пикне во затвор оти проблеми прави во Мк
Мене Ветрушка ми е на игнор, па не знаете колку е поубав форумов Не гледам што пишува, само ве читам вас дека и се смеете за Трамп... Претпоствувам што пишала и почнува да ме јаде туѓ срам Дека Трамп ќе се залага за Македонија? Дека ќе се потруди да ја обедини цела бивша Македонија? Ќе го воскресне Александар Македонски?
Ќе се повлекува контроверзниот декрет во Романија. Па нормално. Во секоја правна држава кога голема маса на граѓани протестира, "високите" се преслушуваат дали нивната одлука е во ред. За разлика од нив, нашиве овде организираат "спонтани" контра-протести, лапаат сендвичи и тоа ни го преставуваат нас и не убедуваат како е нешто најнормално и ние го живееме тоа како да е нешто нормално. Тоа е таа разлика. Туку го слушавте ли Васко Попетревски пред некој ден? Главниот лобист кого вемерово наше го финансира во САД за да лобира за Македонија им е соросоид, како тие што би рекле. Истиот тој е на листа на Сорос и на листа на вемеро, а самиот со парите ја финансирал кампањата на Хилари. Интересни се овие политички лавиринти... интересни.
Тешко дуи да оди со сдсм, А Даштевски убаво и издиктира што ќе се случува со дуи, А до наредната пролет сигурно ќе има нови парламентарни избори, А до тогаш тешко да го уапсат Груевски со монтирано обвинение, А забораваат дека е тука Проф, др. Ѓорге Иванов, и ќе го аболицира како БЦ што го аболицираше зз, А членството на Вмро секојдневно ќе организира протести против Албанизацијата, А на предвремените парламентарни вмро ќе побара 80 пратеника за промена на устав и враќање ма Македонскиот јазик како единствен службен јазик, А амбасадор нема да биде Бејли, А претседател на САД е Доналд Трамп.
Јас уште им се чудам на лековерниве кои мислат дека Америка е како нас сончоглед држава, па менува расположение во зависност од тоа кој е на власт. Не. Америка, а и другите цивилизирани држави, си имаат надворешнополитичка агенда која не се менува како ќе дувне ветрот. Затоа и се таму каде што се,
А стварно? А не е Џорџ Буш веќе? А ние во заблуда цело време.А А А А што ти значи баба Ванѓа да има замена во Мк