Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Ќе му понуди слободно еднакво граѓанство пред се. Отклучување на патот кон ЕУ-НАТО бидејќи со овие на власт уште најмалку 10 години нема да влеземе.
    А кога ќе се сетам каде беше Хрватска заедно со Македонија во 2005... а каде е сега Хрватска, а каде сме ние? Со кој останавме со БиХ и Косово, да не правиме муабет и потсмев станавме со проектот Скопје 2014. НИЕДЕН позначаен претседател/премиер не не посетил 10 години се ни праќаат некој од 3 ешалон да те тапша по рамо, нели ти кажува тоа нешто.
    Ејјј екс грчкиот премиерот Папандреу во 2004 дојде во Македонија се сликаше под името МАКЕДОНИЈА со македонското знаме ни ЗБОР не зуцна.
    Само тоа е сите режими така прават, раскарај се со соседите, барај 63 пратеника (да не те уценува некој), осиромаши го народот, направи своја мрежа на криминал, патриотизмот претвори го национализам и фотељата ти е сигурна за 10 години!

malerozna, Luna91, andromedae and 3 others like this.
  2. veteruska

veteruska Популарен член

Некако не ви се зборува за Албанскиот јазик и платформата дали е прифатлива за Сдс?Заборавивте ли Заев кога збореше дека и диу има криминали,а сега сака влада со нив да прави,некако не ми е логично тоа.

3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Luna91, Yowannty, Maro87 and 3 others like this.
  4. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Nema politicar sto ne napravil kriminal i ako toa ne ti e jasno do sega Vardar znaes valda kade e... No ova sto Gujo i mafijata go napravija do sega ne postoi dovolno grd zbor vo recnikot sto moze da go opise.

5. elimkd

elimkd Форумски идол

Од утре безплатен превоз што и не мислам дека ќе има некој ефект, ко демек од утре сабајле сите ќе се упатат на работните места со автобус ете до толку ќе проработи свеста, мене ми е несфатливо како чичко ми кој е мајстор во Скопје, од сабајле ќе ги земе сите алати на рамо и ќе чека автобус

Aleksandar1212, LollySky and poenta like this.
  6. LollySky

LollySky Популарен член

Браво за одлуката, многу конкретен потег кој не е на штета на граѓаните, како што би биле пар-непар и сл. зафрканции. За жал менталитетот на народот е толку никаков и секој гледа само за себе, што никој нема утре да го мрдне задникот и да оди со автобус туку ќе си тераат по старо, секој со свој автомобил, и покрај масовното труење на кое сме изложени и огромните стапки на белодробни и канцерогени заболувања.
    За среќа маглава се дигна благодарение на ветарот така да ќе куртулиме овојпат од загадувањето. На слепото пиле Господ му прави седало (facepalm)

poenta, Nausicaa, Yowannty and 2 others like this.
  7. Maro87

Maro87 Популарен член

http://telegraf.mk/aktuelno/makedon...a-deset-vozena-poradi-besplatniot-prevoz.nspx
    Ова и им е пиши пропало, ако вака само замачкуваат очи дека ќе се намали загадувањето за лажат самите себе, но не и нас.. Ако вака продолжат ве очекувам на улица т.е. на ПРОТЕСТ (fingers)

Yowannty and elimkd like this.
  8. Silver.E

Silver.E Популарен член

Колку што гледам многу Македонци си заминаа уште поради политиката на СДС, кога во приватизацијата ограбија се што се може, а нагло огромен број луѓе останаа без работа и без леб, значи завладеа сиромаштија и ја снема средната класа.
    Ушто од тоа време Македонија се бори да застани на цврсти нозе, и сега не е сјајно, ама барем не е таа мизерија што беше тогаш.
    Јас не познавав богато или средно имашливо семејство (освен крадачите) тогаш, зошто сите беа сиромашни.

Во ред е да се зборува за Вмро, ама заборавивте ли за Сдс ??? Ако некој заборавил, јас имам ум, паметам и никој не може да ме прави будала.

MilaP, joy1 and Bitter-Sweet like this.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Грујо и Мијалков сонциња наши најневини и најискрени!

Бранко е КРИВВВ!!

10. Jason123

Jason123 Популарен член

Можеби во мерцедес од 600,000 евра почист воздух се дише.

galapce, malerozna, elimkd and 8 others like this.
  11. veteruska

veteruska Популарен член

За вакво ли граѓанско општество се залага сдс

Bitter-Sweet likes this.
  12. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Aleksandar1212 likes this.
  13. Maro87

Maro87 Популарен член

Овие од дпмне сакаат војна да направат меѓу нас граѓаните....Објавиле дека ако влада прават СДСМ ќе имало немири. Нека ми извинат ама ништо не е вечно, и тој нивниот им лидер не е бог на оваа држава. WTF???:wasntme:

Luna91, poenta, LollySky and 2 others like this.
  14. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

15. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Од ДПМНЕ сте махери за спин и лажење и создавање проблеми онаму кај што ги нема.
    Албанскиот јазик е службен SINCE 2001, во која влада беше тогаш и лидерот ти Н.Г.

И во општина Струмица Васил Пишев од ВМРО лапа тендери од Заев. Е ова сечено/лепено/монтирано од ВМРО нека ја пуштат целата снимка од тој говор целосно ќе добие друго значење.

Него што ти мислиш за овие 2 СНИМКИ:

Last edited: Feb 7, 2017
    galapce, Luna91, LollySky and 2 others like this.
  16. Maro87

Maro87 Популарен член

За ова немаат ни очи ни уши, си го тераат она нивното: СЕЧЕНО, ЛЕПЕНО, МОНТИРАНО...

Luna91 likes this.
  17. veteruska

veteruska Популарен член

Кој правеше нереди 2 години?Шарените со сдс кршеа,фарбаа а сега ве фаќа паника и страв што вмро ке прави а?Има право да прави зашто е победник на избориве и треба победникот да направи влада.

@Згодно Момче сеуште нема докази,додека не се докаже дека се виновни не се криминалци.

Немој само СЈО да ми кажеш дека ке ги суди,не ме смеј затоа што тие немаат легитимитет.

18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Па искрено нема да ме зачуди ако дојде до ова.
    Ќе протестираат, ќе се глупираат, ќе дојдат од цела земја во Скопје...ќе штрајкуваат со глад и слични глупости ( да не им давам предлози) :D

Па замислете повеќе од пола во администрација и по школиве се вработени со кништи од вмро...епа има да протестираат, да штрајкуваат и оро да играат посебно тие без решение :drunk:
    Ко пред ДИК што играа оро, јадеа колбаси и пиеја ракја...така и сега...

Знаат дека не се соодветен кадар и ќе летаат :call:

19. Maro87

Maro87 Популарен член

КРШЕВ, ФАРБАВ, МАВАВ, за СЛОБОДА...Доста беше црнило во оваа земја, ги иселивте сите надвор, ги осиромашивте сите останати. Сите неистомисленици за вас се предавници, или платени од некого... Од никого и од ништо немаме страв, вие самите го сакате тоа. И да губитници сте...Не планирам да пишувам цел реферат, за такви како вас...

20. veteruska

veteruska Популарен член

Браво за вас тоа е херојство кршење,фарбање леле кој интелект.
    Мене би ми било срам

Bitter-Sweet likes this.