Актуелни политички настани

Discussion in 'Политика и настани' started by Ariel, Aug 3, 2010.

1. Maro87

Maro87 Популарен член

Искрено ги жалам, и ако дојде до тоа, децата ќе немаат часови, болните нема кој да ги лекува. И така образованието и здравството ни се на најниско ниво...

JollyGirl likes this.
  2. Maro87

Maro87 Популарен член

За барокот и спомениците НЕ, не ми е срам. Се правени од наши украдени пари за кои нема ни потреба да се бламирате. Абе све уништивте све...

elimkd likes this.
  3. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Да кршеа, фарбаа од гнев кон оваа влада што зацрни многу семејства: Нешковски, Младенов, Кежаровски но и исели многу фамилии, Победник на овие избори не е ВМРО разликата е само неполни 20.000 илјади гласови тоа не е ни пола Кисела Вода (не цела како општина туку почнувајќи од од ТИНЕКС до Чешма (поранешна Алфа Банка) од цела Македонија со 2 милиони жители.

Докази немало за власта? АБЕ Ахмети потврди дека снимките се вистинити. И на крај ако не биле вистинити ЧИМУ тогаш блокада на СЈО, зашто одат во СЈО, Зашто се согласија за СЈО зашто толкава голема нервоза и бес покажуваат ги избегнуваат снимките да се истражат, бегаат од нив како ѓавол од крст?!

Luna91 likes this.
  4. Maro87

Maro87 Популарен член

И многу снимки се избришани, изгледа не им се допаѓа сеченото, лепеното и монтираното...т.е. Вистината

5. Maro87

Maro87 Популарен член

http://civilmedia.mk/gruvski-obsje-vladata-na-sdsm-s-sootchi-so-problmi/
    За подетални информации, човекот прво несакаше избори па се согласи. Сега бара повторно предвремени избори, за да се заталка неговото одење во затвор, петем тоа и се очекуваше. Бега ли бега од ова ама неможе да избега...

6. LollySky

LollySky Популарен член

Чисто информативно, никаде не пишува дека влада мора да прави победникот туку во Уставот стои дека мандат добива, а со тоа и шанса да прави влада оноj коj ke обезбеди парламентарно мнозинство од 61 пратеник.
    Туку не ви се читаат закони и слични тракатанци, полесно е да спинуваш на памет.
    За немири, не ме чуди воопшто. Тоа што го гледавме пред ДИК беше претпремиера.
    Имаат напикано неквалификувани партиски глувци насекаде и имаат раздадено толку многу кеш преку фиктивни субвенции што сега имаат еден куп заглавени до гуша кои ке прават немири, па и воjна, само и само за да се спасат од одговорност за криминалите. Ако тонат лидерите, тоне и пола дпмне, тоа добро го знаат. Другата половина веке пишува пристапници за сдсм.

7. veteruska

veteruska Популарен член

хахаха смешки,напротив ВМРО сега уште повеќе гласачи има затоа што е голем Македонец и не ја направи Македонија да биде Албанска не ја прифати Албанската платформа,ако си толку сигурна дека бегаат од Вмро ајде тогаш на избори па ке видиме кој е кој?

8. toogood

toogood Популарен член

Mene politika ne me interesira.
    Samo ke iskomentiram za losi covekovi osobini.

Ismejuvanje e najdolno nesto.
    Ne se poglednale sami sebe, stignale da kritikuvaat drugi za mani koj mozat ili nemozat da se koregiraat.
    Rabotava "podrzi mi go kopilevo da i se nasmeam na kopilarkava".

Skolstvoto vo Mk e golemo 0.
    Ismejuvanje na tugi nedostatoci, kulturno odnesuvanje na socialni mrezi........ i da ne nabrojuvam se del od lekciite od 1-6 odd.
    Ne e vazno kolku ovci ima vo NZ, ama i te kako e vazno da se nauci normi na kulturno odnesuvanje koj za zal ne se ucat niti vo skolo niti doma.

Silver.E and sjdgo like this.
  9. LollySky

LollySky Популарен член

@veteruska , немој мило, гледаш што убаво те игнорирав, што ти треба да ме цитираш?
    Сосема е ирелевантна твојата дискусија на темава затоа што и ти си од тие кои ги наведов погоре, неквалификувани партиски глувци вработени пред избори на кои им е ветено решение откако дпмне ќе дојде на власт. Многу нормално дека си свесна дека без партијата нема да најдеш вработување, затоа грчевито ќе се бориш до крај. А во слободно време си чекаш ред за бугарски пасош, за секој случај нели, како прав патриот.
    Ова чисто информативно за новата публика на темава.

galapce, kravce, Zlatna12345 and 4 others like this.
  10. veteruska

veteruska Популарен член

@LollySky не се секирај ти за мене,ти почни да учиш Албански јазик затоа што ке ти треба.
    Или можеби ти имаш Косовски пасош?Прашувам за другарка

11. fighter

fighter Популарен член

Имам една на работа...со вакви ставови како тебе е...плука по Албанците...АМА "е**чот* и главниот спонзор д Гостивар и е:)

А со тоа заплашувањето од изучивање Албански,можеш да се појавиш на Филолошки факултет во Скопје и да побараш да се укине катедрата за Албански јазик,затоа што скоро една деценија е преполна со Македонци.

12. elimkd

elimkd Форумски идол

Со ова сакаш да кажeш дека сдсм ќе формира влада?? IMG_5479.GIF

13. Luna91

Luna91 Популарен член

1. Груевски прифатил се, освен продолжувањето на мандатот на СЈО. Што значи ја прифатил и платформата.
    2. Дека прислушкуваните разговори не се монтирани се потврди неколку пати, како од страна на меѓународни експерти од таа област, така и од ДУИ.
    Само што селективно ги примате информациите во зависност од тоа во што сакате да верувате...

celineparis, galapce, kravce and 2 others like this.
  14. veteruska

veteruska Популарен член

15. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Ако се формира влада, единствени победници како и скоро секогаш од 2001-ва па наваму, ќе бидат Албанците, бидејќи најверојатно 3 од 4-те албански партии ќе бидат на власт, ќе добијат некои од најважните министерски места, а ќе бараат и отворање на уставот за да им се исполни нешто од нивната платформа.
    Тие колку и да не се согласуваат меѓу себе, кога се работи за интересите на својот народ, седнуваат и се договараат, последната платформа е само еден од многуте докази дека е така, а ние Македонците едвај некако се договоривме да настапиме обединети на претходните локални избори во Кичево и Струга, ама залуден беше и тој договор, бидејќи и на двете места загубивме.

Last edited: Feb 7, 2017
  16. veteruska

veteruska Популарен член

Целта е пред се промена на името, а потоа и двојазичност на цела територија и кантонизација
    Зашто европска унија бара широка коалиција?Европа сака човек кој оди како таа што ке каже,а најдобар човек за манипулации е Зоран Заев можат со него што сакаат да праваат,додека Груевски има цврст карактер и неможат така лесно да го манипулираат затоа им е трн во око.
    Мора да се направи Македонска платформа,и решението сега се избори.

Bitter-Sweet likes this.
  17. Maro87

Maro87 Популарен член

Еве и јас потврдувам дека разговорите се вистински нема ништо нити сечено, нити лепено а најмалку монтирано, бидејќи знам и не е битно што и како е. нема бегање за ДПМНЕ

anaja1 likes this.
  18. Maro87

Maro87 Популарен член

Ти самата си веруваш во твоите лаги не ми се верува што пишуваш ЈАООООООО. не ја прифатиле платформата????? На што дрога си ако може да знам???

19. Maro87

Maro87 Популарен член

http://24vesti.com.mk/24-analiza-kade-ischezna-makedonskiot-humor
    Политиката го уби духот на граѓаните. Загадениот воздух ни го помати умот, но и здравјето. Каде исчезна хуморот? Зошто граѓаните заборавија да се смеат? Интересен и убав говор на Бубо Каров.

celineparis, Stories, poenta and 2 others like this.
  20. Asparagus

Asparagus Популарен член

Промена на името и двојазичност се само бабароги кои служат да се заплаши простата раја како тебе и да се оттргне вниманието од криминалите на ВМРО, корумпираноста на сите можни државни институции, Сваровски судството, мизерното здравство каде луѓе умираат додека им дојде терминот за снимање, непотизмот при вработувањата, со еден збор очајот и бедата во кои животара народецот македонски, за што показател се стотици илјадници иселени во последниве години.

Груевски, човекот кој ги амнестираше воените злосторници од 2001, и тоа да биде иронијата уште поголема тоа го договараше додека се сончаше по грчки плажи, човекот кој им даде воени пензии на учките, а им ги зема парите од отштетите на семесјтавата на загинатите бранители, ти го претставуваш како наголемиот македонски патриот и месија.
    Хахахахахахахаха!

Продолжи да тресеш глупости, може конечно ќе ти го остварат ветувањето и ќе те запослат како чистачка во некоја осмолетка.