Еве ви ја вистината http://www.slobodnaevropa.mk/a/28297779.html Уште докази http://republika.mk/727670
Нема да ме чуди ако наредно излезе статија како Сорос ни пушта авиони да не запрашат со прашинка од халуциногени печурки, чии честички преку дишните патишта навлегуваат длабоко во нашиот дишен тракт. Притоа ги напаѓаат нашите органи за вкус, мирис, вид, и така додека се е сјајно надвор, нас само ни се причинува дека смрди, дека има магла, дека е темно.. уствари сонце има на сви стране. Истите честички од прашината од халуциногени печурки ја отежнуваат работата на дебелото црево при што предизвикува затвор и не може да бидат исфрлени од телото. Со тоа, вемеро со веќе познатата тематика за "Сорос" победува уште една замислена битка во борбата против здравиот разум. И ја мислам дека запек ќе добијам од читање глупи статии. Значи во се ќе пробаат да те убедат, од такви глупости кои не би ти текнале ни на крај памет до најбанални, најмизерните, најочајни могучи ствари, само да одложат зандана. Не ми се верува, излезе Латас кажа дека широка коалиција значи промена на име, граници, химна и толку им треба на верните полтрончиња да се убедат. Толку. Да се разбереме ни јас не сум за широка коалиција, неаме ние менталитет за тоа. Само за потсетување, Меркел е дел од широка коалиција, па Германија е уште Дојчланд, сеуште во свои граници и сеуште една од најмоќните земји во светот. Ама за полтронски мозок тоа е претешко за варење.
Тоа се истите портали кои тврдат дека нашето здраство е меѓу најдобрите во Европа? Баш им веруваме... Јаки докази ни приложи.
Со ова сакаш да кажеш дека сега ДУИ лаже а вие сте во право, си кажа Османи во петокот на Топ Тема што не прифатиле ДПМНЕ. Немој те молам со празни зборови овде..
а зашто јсп да вози бесплатно кажи ми?Не треба претпријатието да оди во загуба,а вработените од каде плати?Треба малку опширно да се размислува а не само за себе,битно е бесплатно да биде,многу ние гајле за трошоците.
@veteruska ова е срамно што го прават, подобро и воопшто да не започнаа со вакво нешто. Мизерија не е ни за смеење ни за плачење работата...Овака, онака ќе најделе решение за загадувањето. Ајде сега спомениците, барокот и палмите нека го причистуваат воздухот. Ептен е мизерно ова што се прави...
Знаете ли каде се разликуваме? Ние од Вмро гледаме позитивно на работите,а вие од сдс само плукате и плукате по све и сешто што се направи во државава,јас сум горда на тоа,што се направи,изгради. Затоа сум за нив,ако и тие не направи ја ништо не би гласала за нив,зборам за државава а не за мене лично тоа е небитно. Тоа што се направи е за нас народот не е на вмро или сдс,туку ние да имаме со што да се пофалиме кога ке дојде некој странец,има што да види.
Извини ама заради толку потрошени пари од народот сето тоа што го изградија со неквалитетен матријал, кои коштаат многу помалку а ставаа огромни суми на сето тоа, можеа да излечат многу деца како Тамара, да се помогнеа на многу социјални загрозени семејства, да изградеа еден убав стационар за животните на кој им е највеќе потребна, еве јас како активист го барам тоа. Затоа сега ќе си дишиш загаден воздух највеќе поради тоа, затоа што пред овие градби (пре натрупани) немаше вакви проблеми. Целото зеленило го уништија, ги испосекоа сите дрвја а на нивно место никнуваат згради како моркови. Затоа молчи веќе...
Прашај ги твоите родители кога во Скопје бил чист воздухот,секој ке ти каже дека од секогаш бил загаден само што тогаш никој не мерел колку е загаден,знаеш какви магли имало Скопје прст пред око не се гледало,немој да се залажуваме дека ако се возиме бесплатно во Јсп автобусите ке се очистел воздухот,тоа е продавање ветер и магла од вас комуњарите само,дај малку чукнете ја главата.
http://www.telma.com.mk/vesti/miletikj-otpushten-od-elem-kade-bil-vraboten-bez-da-raboti Кaј живееме бе хaхaхaхaхaхaхaхaхaххaхa Јa би ги aпсел вaквиве рaди глупoќa, не oдел нa рaбoтa a земaл 500+еврa сигурнo и сеa се буни
Градот Скопје веке превземе мерки против загадувањето тоа е во ред,ама многу е покомплексен проблемот за загадувањето и воопшто не е така едноставно тоа да се реши толку брзо,мислам треба години да поминат за малку да има промени во воздухот,фабриките треба или да се затворат или филтри да се стават,дрвата да не се сечат туку да се пошумува,автомобили стари да не се возат кои прават големо загадување тоа е еуро4 па нагоре да се возат,ама бадијала е ова што зборам кога знам дека е научна фантастика и ние како народ немаме совест.
Не велам јас дека со бесплатен превоз ќе се исчисти воздухот, така ни најмалку нема знам за тоа и јасно ни е, така да не лупај глупости како ти се знаеш ние ништо. За да имало почист воздух и сите погоре работи кои ти ги наведов а ги игнорираш можеле да се решат со трезна глава без да се прават разни споменици, мостови, фонтани, барок да се става, жални врби, палми...Сето тоа е мизерно. 10год владеевте ви го видовме паметот ајде со здравје сега.
Не се секирајте, нема да има немири, кој ке излезе да се резили за да го брани грујо. На тие што краделе милиони им гори под нозете, обичниот народ со 200 евра плата нема да протестира, ако СДСМ дојде на власт. Сами би се експонирале и ставиле на пик. На сите протести на опозицијата, имаше релативно малку протестанти, за сепак 420 000 да гласаат за нив. Кај нас ретко кој излегува од орманор. Не ги интересира полита, така беше?? Ќе си ќутат за што е можно подолго да останат на работа. А и не мислам дека ќе бидат истерани од работа. Као доаѓа СДСМ на власт и одма отпушта неистомисленици. Затоа сите ќе си ќутат. Од искуство зборам.
Од каде сте сигурни дека сдс ке дојде на власт? Нема тоа народот македонски да го дозволи,никој нема право да ја дели Мк тоа треба да ви биде јасно,ке се случи народ ако формира Заев влада.
Дали утре, задутре, или за недела до две, СДСМ најверојатно ќе состави влада. А и по некоја случајност да се оди на избори, ќе биде касапница за дпмне. Мислам дека сега сите си ја научија лекцијата, и цела опозиција ќе излезат заедно. А дали ќе се најде после некој да протестира, ќе дознаеме откако СДСМ ќе состави влада
Тоа е тоа, знам дека ако сакаш можеш реално да ги согледаш работите. Е сега, мора да се почне од некаде. Од коj и да е на власт мора да се бара да ja работи работата за коja e платен, а не само да ужива во бенефициите кои ги носи власта. Коце спиеше овие години дури е градоначалник а сега предизборно собира политички поени. Спиеja и инспекторите од Министерство за животна средина. Да не спиеja, ке ja наjдеа причината за огромната загаденост и ке ги преземеа мерките кои се потребни. Да, скопската котлина е склона кон магли, но магла и смог не е исто. Нас ни се случува масовно труење со смог. Можеби мерката со бесплатен превоз не е сјајна, но е прва мерка која конкретно е превземена. За жал народот мисли само на себе и побитна му е политика отколку здравје,инаку ќе се возеа помасовно со автобус а не секој сам со свој автомобил. Се надевам дека една од првите мерки на новата влада ќе биде да се испита кој увезува токсичен отпад и го гори на депониите низ земјава. Од таму е загадувањето,а не од греење на дрва или автомобили. Нив ги имало и пред десет години а токсичниве магли ги има од 2011 наваму.