Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Не е друго, исто е ... мора да се коалицира со нив. Сакале ние или не мора да го прифатиме тој факт.
    Ти наметнале такво правило и тоа е.

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    За да се формира влада ќе треба една партија да добие 61 пратеник во собрание. Кој со кого ќе коалицира ќе зависи кој како ќе се пазари. Бидејќи паметните ги исфрлија помалите партии е сега зависиме од Албанците кои ќе ни ја скројат судбината.
    Епа повелеле сега :x

На Ashling и zhap4e им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674

Бог да чува, што има да плачеме..па тогаш Супермен (читај БЦ) ќе ја спаси државава.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.197
    Допаѓања:
    258.479
    Moжеби Грујо лично не се јави но овие наредби потекнуваат од него.
    Требаше да си го остави народот сам без притисоци и закани да си одлучи, тогаш ќе беше фер победата и тогаш ќе се видееме колку неговите реформи се успешни.
    Но се додека има ваков народ, така ќе функционираме.

5. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110

Завршната симулација за освоени пратенички места во новиот парламент по изборите што ја направи МОСТ покажува 53 освоени пратенички места за ВМРО ДПМНЕ,43 за СДСМ, ДУИ освои 14 пратеници, ДПА 8.

Ако ова излезе точно 43+14=57 Мислам дека нема потреба Бранко да се лиже на Ахмети?

На Dgirlll и zhap4e им се допаѓа ова.
  6. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342

Ке мора да се пазари со некого + за да добие 61 пратеник во собрание.

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Се знаше дека Вмро ќе победи,не ни очекував победа на СДСМ.
    Затоа што за жал,за голем жал на нашата држава,голем дел од нашето население е необразовано,посебно постарите генерации.
    Голема е бројката на оние кои се без високо,но трагично е тоа што е и огормен бројот на оние со само основно образование.
    А голем минус е и сиромаштијата.
    Таквата маса на народ можеш многу лесно да ја убедиш со лажен патриотизам и ред Милка.
    Ама не е крив народот кој што немал пари да се образува,криви се партиите кои тоа го искористуваат.
    Добро е позната поговорката "Раздели па владеј",а во случајот со Вмро "Затупи и осиромшати,па владеј"
    Жално е што народот мисли дека ЕУ и Нато не ни се потребни да егзитираме,жално е што народот мисли дека така изолирани Грујо може да ја направи земјава Швајцарија.
    Жално е и тоа што мислат дека реформи се тоа да градиш споменици,а уште пожално е што мислат дека тоа е за раубавување на градот,а не за перење на пари.
    Тоа што мислат дека тие пари се од џебот на Грујо, е исто а жално,а не сваќаат дека тие од секојденовно од својата корка леб си одвојуваат за нив.

Ситуацијава не е за славење,за плачење е. :|

И нека им е честита победата на сите подржувачи на Вмро ,овдека на форумов.Најискрено посакувавам вашите верувања и убедувања да се исполнат,а мука ми е што знам дека ни цртатата од Р-то на реформите на Грујо ,нема да видиме. :wasntme:

На fierce, BoaVista, Estelle и 7 други им се допаѓа ова.
  8. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.342
    Допаѓања:
    10.616
    Можеби ќе бидам избришана ама воопшто не ми е гајле...Како не ти е срам да навредуваш вака?Што се замислуваш дека си ти?

9. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Остај баге, и она ќе јаде од истото лепче, сакала или не :lol:

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Не се прашувај што се замислувам јас, препрочитај се по форумов и види што се замислуваш ти....
    А вистината посекако погаѓа, така да понатамошна реплика со некој кој слави и се расправа (а се кладам незнае ни што ) така жестоко на форумов, а треба да ужива во тинејџерски години е излишна....жално е...
    Ти ја кажа најголемата вистина на форумот, и ти благодариме за тоа, дека моравте да гласате за местото на мајкати, дека ќе лижеш газови и незнам уште што, откако се тоа самата го кажа, нема зошто јас да не го кажувам, сами го објаснивте начинот на кој вмро победи :lol:
    Јас се замислувам што се замислувам, ама ти види во што си претворена на 17 години, ние тогаш имавме чисти души и мисли, а ти ? Се валкаш волку рано, срамота е и за твоите што на овие години вака те истренирале, мене до 18 години не ми даваа да гледам политика, да не се трујам, и нели казниво е манипулирање со деца, малолетни лица, во политички цели...
    Да требаше малолетни да ја оправаат државата, ќе им беше дадено право на глас, има причина што над 18 се гласа нели...
    Жално, баш жално...
    П.с. моето лепче е чисто, непартиско, заслужено, и добиено по моја заслуга, и неможе никој никогаш да ми го земе, затоа што никој не ми го дал, благодарение на моите способности го имам, откако на 30 работни места ме бутнаа ради немање книшка вмровска, и по ниедна цена не сакав да извадам, за да не треба вака како вас да се глупирам по форумов, да убедувам во нешто што ни самата не верувам, на 31-то бев примена, и чекорам нагоре, само и единствено по моја заслуга, а неспособните ќе лижат га*ови за корка леб, јас не сум од тие.. :hai: .

На lolyta777, BoaVista, velesanka и 8 други им се допаѓа ова.
  11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Ќе видиме кој со кого ... само ќе кажам дека албанците се опасно дволични. За свои интереси се ќе направат. Уцената е дел од нивното секојдневие ... па ќе видиме кој ќе падне на тоа нивно оружје :^)

И малку офф ... да ве опушти :)

http://www.youtube.com/watch?v=mfxy6YQK_og

На JuLleE и SunFlower94 им се допаѓа ова.
  12. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Всушност Ахмети И Тачи може да се лижат кај Груевски за тоа што тој може да формира влада и со едниот и со другиот за да има 61 пратеник.

На slobodka и zhap4e им се допаѓа ова.
  13. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Не е точно Грујо ќе се лиже кај нив зошто? Затоа што на грујо му треба коалиција за да формира влада, а тоа го може само преку албанците, и тие ќе користат, нека не ве чуди ако пола од министрите ќе ни бидат албанци, ај со среќа нека ни е, пропаднавме! Прост народ силна држава, нек си пливаат пензионерите у бесплатните бањи ;)

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. slavica999

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    ,,Раздели па владеј,, се согласувам со Енца 69 токму тоа ни се случува. Помалите македонски партии ги згазија а албанските ги напумпаа. За да Грујо формира влада сега со 61 пратеник мора по сите канони да коалицира со ДУИ или ДПА. Е сега, тука лежи зајакот, за да се добро испазари ќе мора дебело да плати. Освен што сега ќе се расфрла со градење на џамии и вработување на албанци по администрација ( и најжално неписмени) и каде уште не, ќе треба и некое милионче да пушти на некоја приватна сметка. Ако, честито победа.
    СДК дозволивме и направивме огромнааа грешка, која ние обичните смртници ќе ја плаќаме а таму горе високо :) ке летаат насекаде народски пари.
    Како и да е, ова темпо и овој притисок освен некој милион плус во нивен џеб, не верувам дека ќе го издржат. Али, парата е таа која мотивира и која гази по жив народ.

На julie77, SunFlower94 и enca.69 им се допаѓа ова.
  15. Miss-Independent

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    ДУИ кога би можело да бира би одбрало да биде со СДСМ многу јасно.
    Уште од самиот почеток на коалицирањето на македонските со албанските паритии ,важеше поделбата на Вмро-ДПА и Сдсм-ДУИ.
    Се сеќавате кога дури ДУИ и победи ,а Вмро коалицираше со ДПА?
    Плус Дуи не се воопшто задоволни од Вмро ,нели и коалицијата им беше во криза ,не се знаше при крајот на овој мандат дали ќе опстанат.И отворено на своите митизни и интервјуа ги критикуваа Вмро и Груевски.

Само проблемот е што ,и ако тие одлучат да коалицираат немаат мнозинство од 61 пратеник.Им фалат уште 4 или 3 пратеника,така нешто...A Грујо не смее да коалицира со ДПА поради тоа што мнозинството Албанци ги одбрале Дуи за свои претставници,и донесен е и закон со кој Партијата која ја оформува владата мора да коалицира со Албанската пратија која има најголем број на гласови.

16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    ^^^ Тешко Тачи дека ќе влезе во игра, макар што пред изборите се зборуваше дека можеби ќе има некакво обединување во владата со бар две партии, всушност тоа се шпекулираше и пред две години но за ДУИ заедно со Имер Селмани.
    Тачи, просто се сомневам. Верувам дека Грујо и Ахмети веќе се имаат договорено. И тоа си се познаваше по цела пред и изборна кампања. Си се држеа сложно си се бранеа и си говореа со фина реторика еден за друг.

А, пропаѓање на државата дека ќе има тешко тоа.
    Државава ако беше до пропаст одамна ќе пропаднеше и немаше ни да се формира всушност.
    Пропаст ќе имаат оние кои се надевале како и ВМРО-овците од администрацијата дека ќе си добијат место во влада.
    Оние кои си работат во приватен сектор си зависат од газдите нивни. Невработените ќе ги има секогаш, впорчем и јас до пред некоја година бев меѓу нив.. ама си се изборив сама. Не владата ми ги создаде работните места на кои работев и работам.

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Miss-Independent

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Жапче незнам дали мислиш на мене,ако да тогаш погрешно ме свати. :)
    Не кажав дека Тачи е во игра,всушност сосема обратното дека Тачи неможе воопшто да биде во играта.
    А тоа дека Дуи и Вмро се држеле заедно не е точно,зошто Али Ахмети отворено го критикуваше Груевски и зборуваше против Вмро ,на своите митинзи.

На SunFlower94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Не не, ал-вик хаха ама кога требаше да постирам излеговте сите и заборавив да ставам за кого е :)

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Ај ма остави ги другите да се искажат на нормален начин а не на прост и недоличен како твојот, вреѓаш пола и повеќе од македонскиот народ, ако се они прости ти си по проста од нив, ти најде да им кажуваш за нивниот леб, од партиска омраза плукаш по народ, засрами се ти личи на твоите години, можеби е помала ама не паѓа на ниско ниво како тебе. Нормално дека ќе гласа за тој што и помогнал, и мене некој да ми понуди работа на мене или моето семејство одма ќе гласам за него макар тоа биле и дуи или дпа.
    Толку си исфрустрирана и гневна поради актуелните политички настани што се губиш во омразата кон се и сешто. Олади малку, не може сите да мислат како тебе ама не мора да значи дека ако некој не мисли како тебе треба така простачки да го вреѓаш.
    Каде се модераторите и админите да реагираат?Ова ги преминува сите граници на толеранција.

На maja8, slobodka, Dgirlll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Miss-Independent

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Ете ги гласовите на Вмро :D

На SunFlower94, enca.69 и caroline.costa им се допаѓа ова.