Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    480000 имаше Дпмне во 2014 година а сега 450000, но излезеноста беше помала на народот , што за разлика од 2014 народот сега се сплоти и имаше поголема излезеност 62% , и ете ги гласовите , патем на Дуи му ги зеде Беса гласовите а дел му ги зеде Сдсм ( се работи за 80000 гласови кои 50000 се за Беса, околу 30000 за Сдсм) .
    Работата што повеке македонскиот и албанскиот народ нема да дозволи да му биде испран мозокот и , доколку нема влада ( јас сум оптимист) и има избори Дпмне и Дуи ке доживеат дебакал и ке завршат на последно место .

На Cinderfakinrella и fighter им се допаѓа ова.
  2. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Ако се запрашате зашто победи сдсм во Студеничани, Липково , Арачиново , Чаир, Сарај , Дебар , и уште каде ти не во албански етнички заедници каде нема ни еден македонец тогаш ќе ви биде јасно..
    А ако не можете да сватете јас ќе ви кажам!Торби со пари беа делени во сите тие средини само за да се излезе и да се гласа за ЛСДМ ама и тоа не помогна. Барем јас знам кај мене во мојата средина имаше лангачи кои никогаш не ги интересирало политика , овој пат убаво топло џепче и трчаа како Лангачи по гласови а знаеш ли зашто не оти им беше до Заев туку да си оправдаат зедените парички...

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Мене никој не ми смета , и немам против никого , имам против криминалот ! А што ти сметат албанците тебе ? Ти плакаш данок и тие плакаат данок , не ти идат дома ти да ги раниш ?!

На Rose96 и anaja1 им се допаѓа ова.
  4. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Кој рече дека ми сметаат албанците, они баш си тераат по својата зацртана цел, си ја носат водата во својата бразда , само за вас кажав малку са се подзамислите , кај терате?
    А тоа ако си протв криминалот , зашто тогаш еден криминал го оправдуваш а другиот го критикуваш? Треба да се запрашаш дали си во ред, барем кога се збори за криминал нема разлика овој оној , "Која кучка јала мазој таа јаде и стапој" ја знаеш народната нели?
    Затоа немој да викаш дека си против криминалот ако вршиш селекција.
    Јас сум за тоа сите што го прекршиле законот да одговараат без разлика кој е!

Последна измена: 19 февруари 2017
  5. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Изгледа не си против криминалот штом го подржуваш лажниот патриот Гвујо .И самиот гледаш дека никој не те подржува во твоите непромислени мислења , самиот си тропаш глупости ама нема на кого овде да му го переш мозокот .
    А јас терам кон промени , и живот во Македонија , и голем противник на криминалците ;)

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.466
    Допаѓања:
    183.638
    Дали ја слушавте "хелоу Зоки како си?" :D

На Nausicaa, K-a-t-e, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  7. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    То тел ју Фалимендерит... :rofl::rofl:

На Nausicaa, elimkd и Yowannty им се допаѓа ова.
  8. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Ovde nema potreba da me podrzavaat bidejki pogolemiot del se ili sorosoidi ili komunjari taka da mal e procetot na clenovi koi se neopredeleni ili pak se vmrovki...
    Bitno e vo drzavava imaat podrska od 500 000 glasaci toa najbitno a za toa ako Grujo e vinoven neka mu se sudi ama ne samo na nego i na Zajko isto neka se dokazi i neka si dobijat ona sto zasluzile

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.126
    Не затоа што беа разочарани од власта и сакаат промени затоа гласаа а не дека се давале пари нема пари што можат да ме направат да замижам пред овој криминал.
    А за пари и ветување работни места во замена од гласови први се Вмро.

Последна измена: 19 февруари 2017
    На Nausicaa, mssuniquee, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    А па другите не се. Во институции кај што се знае дека поголемиот дел на вработени се од СДС не оди вработувањето преку партија.
    Не сме глупи Македонците, само мислат сите дека нафта пиеме, не толчеле 5 века, па оти да не не здробат сега, навикнати сме секако.
    Знаеме која е идеологијата што ја негува исламската популација, и што гледа да ја оствари на глобално ниво, што за жал се остварува и кај нас и не фрустрира нас овде, пошто сме една ронка земја па и таа ќе ни ја земат. Не мора да се матат очи со соживот и љубов, џабе е се. У крвта на секого, знеме што врие. Не може тоа да се прикрие..
    У скопје у крајните населби не се мине, никако не се осеќам безбедно, човече империи градат ау. Тропаат на врата секој месец да ти зголемат сума за да ти ја купат куќата, да направат континуитет на комшилук.
    Националист сум, расист, конзервативец, реалноста е таа, пред неа се прикажува друга приказна, и коментирајте после мене колку сакате, шо сакате.

На Abeja и ADOKI им се допаѓа ова.
  11. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    7.559
    Вчера беа 10.000 денеска 15.000 вработувања...што ќе прави агенцијата за вработување...клуч на врата:D

На Cinderfakinrella и JollyGirl им се допаѓа ова.
  12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Не си ти од Скопје...
    Да беше од Скопје, посебно од етнички мешана населба, немаше ниту да помислиш да ги делиш луѓето на православни и муслимани, туку само на луѓе и нелуѓе.
    Среќна сум што растев и се уште живеам во таква средина. Нас никој не мора да ни наметнува соживот бидејќи соживотот е наше секојдневие. Стравот од поинаквото е тоа што ве тера да се затварате во етноцентризам. Промената секогаш мора да тргне од себе.

На Cinderfakinrella, Zlatna12345, deliza и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    Кај баба ми и дедо ми лето 3 месеца секоја година минев таму, до пред некоја година.
    Последно кога бев на истото место, видов кои куќи ги искупиле и изградиле палати. На баба ми и дедо ми секој месец им тропаа на врата.

Биди среќна, ќе бидат и они кога ќе никне ново косово во Западна Македонија. Изгледа татко ти не испуштал душа на операциона маса по повреда во конфликтот во 2001.

14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    7.559
    Не само Западна Македонија,Бутел 2 е веќе Косово во мало:tmi:

На Cinderfakinrella и Оленка* им се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Секој ден фабрики и вработувања... Секој ден невработеноста се намалува... Секој ден по илјадници млади се вработени.

Немој да сте излегле на улица... Слушнав вработувале фмро :party:

Прво и основно ова е техничка влада и не смее вака да удираат со ниски удари за непостоечко вработување... Ама дури има овци, ќе има волна.

На Cinderfakinrella, JuLleE, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Хелоу, итс Али :rofl:
    Не можам од глава да ја извадам :rofl:

На sweet-cherry, Cinderfakinrella, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.466
    Допаѓања:
    183.638
    Исто :rofl::rofl::rofl: Цело време со мајка ми ја потпевнуваме. :rofl: Не можам да ја најдам никаде цела песна, уште изглеа ја немаат аплоадирано како таква.

@Оленка*
    Јас сум од Гостивар. Овде на една Македонска куќа биле 100 Албански, ако не и повеќе. Сега масовно се напушта градот. Тоа се стари Албанци кои овде живеат со генерации, Албанци кои во балканските војни се бореле за Македонија, зошто за друга земја не знаеле. И ден денес поголем дел од нив никогаш не биле во Албанија. Нас целиот проблем ни го направија Косоварите што ги примивме овде, истите оние на кои што им дадовме пристоен живот. Е тие грото останаа во Тетово. Да ги прашаш Албанците од Гостивар, што се староседелци овде ќе ти кажат дека нејќат да чујат за косоварите, им се плашат, самите кажуваат дека тие се злобни. Да, тие успеаа да убедат дел од староседелците во нивните "идеали" ама ние никогаш во историјата сме немале проблем со Албанците староседелци во земјава, зошто тие знаат што е соживот. А косоварите се исфрустрирани како последица на долговековен "третман" од србите.

Кога во етнички чисти Чегране и Форино, Гостиварски села, победи Македонска партија што повеќе да се каже. И тие села примија косовари на времето, ама истите тие фатија бел свет по западот па пак останаа само староседелците таму, кои памтат каков живот живееле заедно со нашите пред се да премине во хаос.

На Cinderfakinrella, sparklie, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  18. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.203
    Реално, Албанците многу не се замараат со филозофии за соживот, братство-единство. Си го гледаат својот напредок. И добро им оди (y)

На Afroditaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Во моето место албанците масовно заминуваат во странство , овде остануваат постарите , пензионерите , младите бегаат како од чума овде , не е во прашање само финансиите , туку и етничките поделби , национализмот што веке никој не го сака . Да би била Македонија богата држава со големи плати , на никого немаше вакви работи да го интересираат.

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Баш она што го мислам за актуелниве политички настани, човеков го кажува... и тоа на предобар начин :)
    Секоја чест! :bow:

На sweet-cherry, Cinderfakinrella, sparklie и 14 други им се допаѓа ова.