Човек и да сака да е либерален, некогаш едноставно не може. Јас сега прв пат слушам дека во платформата имало барање за албанскиот јазик да бил дел од денарот и на амблемите на војската и полицијата?! Сериозно?! Уште што не ќе им текне....
Се шушка дек паднал договор. Има некоја еуфорија кај СДСМ. Бар така по фб звучат, а ги немаше деновиве.
Се откажал само во делот за давање наредби на албански зошто тоа се косело со Уставот. За другото сеуште се дискутира.
Oni se kako larvi samo naprolet iskacaat , isto bese i so šarenata revolucija.Taka vikaa i deka pobedile na izbori i deka 49 e pogolemo od 51 Na niv nemoze da im se veruva a toa deka kje prifati dvojazicnost e 100% digurno za steta na site nas!
И Грујо ја прифати инаку. Туку видовте што се случува во Кривичен суд во Скопје? Или небитно е. Нека си одат аман веќе. Не знам овие какви ќе бидат, ама ич не ми е гајле дали ќе има двојазичност или не, битно ми е да живне веќе државата.
Pa toa e problemot sto ti ne gi znaes OVIE kako sto vikas a jas mn dobro gi znam i zatoa ti kazav gi pamtam site nivni mizerni godini na vladeenje od koi vo makedonija ne ostana ni M pistos napravija i Armija na nevraboteni stvorija e toa e devojce nivnata rabota zatoa nemoj da ocekuvas deka Makedonija so niv ke zivne , a za dvojazicnosta i za toa ke treba malku da.se podzamislis ne e samo taka bledo kako sto ja zamisluvas ti , zatoa bolje da ne se oni poarno ke bide da nema nikakva vlada !
Партизирана и криминализирана држава од дно до врв, сите се корумпирани Сите држави имаат мафиja, caмо каj нас мафиjaта има држава.
Ti ne pametis zatoa vikas deka vakva siromastija nemalo. Nemase koj da.ja prenosi bedata na narodot vo 90 te god koga lugje nmeaa Leb a kamo.li nekoj drug luksuz.Isto taka lugeto nemaa osnovni artikli , retko koja kukja imase Tv priemnik , retko koja kukja imase obicen tel, retko koja kukja imase zastava 101 , retko koja kukja imase frizider i peralna doma, i da ne nabrojuvam ke treba cel roman za toa. Za razlika od togas sega sekoe prvooddelence ima.i tablet i smartfon vo svojata tashna , sto ne bese slucaj vo vremeto na OVIE koga jas odev na uciliste so torba siena od platno ...e bogami da si go doziveela toa ti sigurno nemase da.zboris vaka kako sto zboris sega. Znaci i togas tatkomi imase edna plata za ziveenje , ama gi nemav ovie raboti koi sto sega gi imaat moite deca od isto edna Plata ... Tuka ima.razlika zatoa za da tvrdis nesto treba da imas dobri argumenti
И јас со една плата некогаш немав за леб а сум доста образована. И како таква чекам Бг пасош за да имам за леб.
Milo mi e sto si dosta obrazovana i kamo srekja da se i drugite taka obrazovani , ama koga se kritikuva za nekoj treba da se gleda od poveke strani i ds se napravi sporedba so toj pred nego kako bilo sto bilo i t.n
За времето на Југославија секој направи и куќа, купи и кола, и на одмори се идеше, и имаше за се. Е после со ембаргото имаше време на криза, кога во редици се чекаше за леб и млеко, ама не од шо немавме пари, туку заради ембаргото од Грција. Колкава плата имате дома, ако не е тајна, што успевате со неа да купите се, и таблети и телефони, и лаптопи, и коли, и куќи и покуќнини. П.С. Си немала таблети и телефони во тоа време, затоа што и не постоеја кај нас. Освен ако не си 16 годинки
Не сум таа туку сум тој .. И ако добро си прочитала зборев за времето од осамостојувањето па навака!А за тоа дека немаше таблети тогаш е точно ама имаше некои други играчки за деца кои не можеа сите да ги имаат кои имаа една плара дома.. Читај до крај немој површно не зборев за Кумунизмот! Туку за демократијата од Бранко и кирче па навака
Потписи ке се соберат до крајот на неделава , и Ахмети излезе со позитивен став вечерва . Што значи Аливидерчи Патору , паторчиња , неписмени војничиња , неписмени администраторчиња , биче бољи живот сада Пуно срце и пуна душа
Баш ме заболе дали Ахмети бил позитивен хаха за жалење сте и газ ќе дадете само да сте на власт Ќе имате полна душа , пун гз а празни раце !