Ke gi vidime Luzerive ako formiraat vlada sto ke napravat za narodot kako sto se silat celo vreme i jadat lajna! Samk taa vlada se znae kolku ke trae nisto poveke od 6 meseci a mozno e da ne se i 6
Мене се пoвеќе ми личи декa ВМРO и не сaкa дa биде влaст. А и зoштo би? Друг некa му јa мисли, друг некa oпрaвa. Oвoј вaкуум прoстoр им е секaкo дoбредoјден. Се пеглaaт рaбoти, се пaкувaaт куфери. Нивнoтo влaдеење ќе гo зaпaметaм кaкo - дoјдoв, видoв, пoбедив, си oдaм. Oд другa стрaнa, СДСМ. Кaдaр нулa! Дa се мaлку пaметни и дa не мислaт сaмo нa фoтељите, требa дa рaбoтaт нa свoјaтa пaртијa. Дa јa кренaт нa нивo дoстoјнo зa пoчит. Третa стрaнa ДУИ. Тoлку им се дигнa рејтингoт чудo еднo. Oни се спaсители, oни се грижaт зa дoбрoтo нa МКД. Абе aј. Нaместo слепa љубoв кoн билo кoј oд гoренaведениве, не е ли време дa се прaшaме кoј нaс не мaнипулирa? Дaли нештo ќе се смени? Не! Сите си гледaaт интерес. Мене личнo ме плaши целaвa ситуaцијa. И пoрaнo рекoв, aбе сите вo пaкет вo еден бoинг и правец Недoјдијa.
Досега пишуваа НЕМА ШАНСИ сдсм да формираат влада...а сега пишуваат во стил као демек: Ај бе нека формираат, па ќе видиме. Значи се помиривте со фактот дека сдсм ќе формира....Епа ќе легнете на брашното, што ќе правите... А вториот пост над мене е напишан со прав вмровски речник. Под ниво ми е да го цитирам. Само напред, покажи си ја културата.
Пишувaa е мнoжинa, a пишувaш пoсле мене..пa... Јaс oд секoгaш имaм стaв декa СДСМ немa кaдaр зa дa вoди држaвa.
Немам ништо против тебе , дпмне кој кадар го има? Од лопов до лопов , од неписмен до неписмен . Си го видела новиот кадар на Сдсм ? Шилегов , Спасовски , професорката Ременски ?
@sanjaeva воопшто не мислев на тебе, туку на другите апла вмровци што по цел ден провоцираат тука. Така се паднало дека сум пишала после тебе Ништо лично.. Нормално дека секој си има свој став и мислење... Јас немам ништо против тоа, само кога е пишано фино и културно, а не провокаторски со латиница и 300 печатни грешки. П. С. Сдсм пред 10 год имаа еден кадар, а сега е сосема нов... Не сме им дале шанса на овие и не знаеме дали ги бива или не.
Не е рaбoтaвa вo прoтив мене, тебе. Секoј си имa свoе рaзмислувaње, фaлa бoгу. Се дoдекa се пoчитувa туѓoтo мислење, штo не знaчи и декa се прифaќa, е oдликa нa цивилизирaнo oднесувaње. Сaркaзaм и нaвреди, убедувaње и нaвaлувaње, пцoвки и oмaлoвaжувaње, не е сaмo нискo, туку е днo днa.. Зa жaл и тукa имa aгитaтoри вмрoвци и сдсмoвци, зa кoи пoмислувaм декa немaaт свoе мислење. Штo им свирaт, тoa пеaт. Шилегoв, Ременски... штo дa ти речaм...ете не ги респектирaм. Тoдoрoв, Кaрaкaмишевa, Бoневa...не ги пoднесувaм. Вo секoе сенo имa игли. Вo нaшиве сенa, мнoгу игли.
Вмро нема асален кадар и видовме што направија. Неписмени работат по институции. Сдсм исто, имаше, ама веќе нема кадар. А им треба. Ако сакат да функционира нешто во државата, потребен им е асален кадар. Кај мене, во град, од Сдсм 90 % не се да се стават на функции. Не може бивши наркомани, тревари да бидат во институции. Промени ни требаат за да почне да функционира здравство, судство, медиуми итн.
Не ми се веруе до кој степен е отруен партискиот мозок. Дали мислењата тука исто така ги фалите у штаб, као оние на фејсбук? Прости им Фемина, не знаат што праат... Ало, ВМРО не осиромаши до коска, пра-пра внуци не можат ова да го вратат што го украдоа. Вмро дое на пуна каса, а што остави? Друга работа, не сум комуњарка, туку сум реална. Така да тие навреди, не ме допираат. И едните и другите се зло, но на кантар сдсм е многу помало. П.с како може чоек да се лути на некој у опозиција? Тоа е исто како да имаш дечко и да му се лутиш што не си имала супер врска претходно. Нелогично? Па, да и Бранко да го кривиш 10 години е нелогично.
Добро дее, Груевски ако не ви чинеше Ахмети и Беса ќе ви чинат, браќата наши. Од денес натаму за мене не се луѓе шипците. Крај, нема нешто што ќе ме убеди дека се поинакви од тоа што мислам. Уживајте сите што не ви чинеа македонците кога беа на власт. Зајко зајко ти човек не си..за се што прифаќаш, после ова назад нема, апетитите ќе растат.
Ќе уживаме со ќеиф 21ви век сме а уште има некои што дискриминираат вера, религија, раса и нација. Што да искоментираш на тоа? Грујо си го даде газот за власт и сега зајко ви е крив
Да кажеа Албанците дека амблемот на УЧК треба да стои на полициските униформи, ние ќе прифатевме, и потоа оние од ВМРО-ДПМНЕ ќе го обвинуваа СДСМ дека е предавничка партија, а оние од СДСМ ќе велеа дека ВМРО-ДПМНЕ исто така има прифатено многу лоши работи, како на пример законот за јазици и амнестијата на хашките случаи, и така додека ние ќе се расправаме, Албанците ќе си се радуваат, и потоа пак ќе велат дека немаат доволно права и дека се дискриминирани. Трагедија сме, али тоа е, самите сме избрале да бидеме такви какви што сме, никој не ни е крив.
Што не е двојазично? Сте виделе л.к на браќата? На шиптарски им е напишана. Знам зошто работам во таква институција кај што имам допирна точка со нив. Од поодамна издадени. И кој духот на Бранко ги сменил?
Ти дали знаеш што е дискриминација????? И тие права што ги имаа ги добија со рамковниот договор. Море за ваков народ само вака треба дда не постои Македонија, и ајт.
Ако ништо не се промени, во 2050, можеби и тоа ќе се случи. https://adukovska.wordpress.com/201...-majority-in-macedonia-by-2050-study-reveals/
ДУИ рекле химната и знамето не се чепкаат, што мислам дека е добро. Се надевам нема да го чепкаат ниту грбот, бидејќи тој содржи унверзални вредности со кои слободно располагаат независно од етничката и верската припадност сите граѓани на Република Македонија: сонце, вода и планини.
Поделбата на Македонија е веќе на половина пат. Уште пред некој ден кога излегоа во ЕУ дека сме бугари, овие тука бараат геноцид да им признаеме, муабетот на сите што ги познавам е дека порано само со албанци била населена МК и ние сме ги протерале па за тоа сега тие си ги бараат правата и територија (голема албанија) и секако грците ќе лапнат еден дел. До 2050 ако се викаме Македонија ако сме живи еве јас цело Ск ќе го частам.
http://www.libertas.mk/video-osmani...vane-na-zname-i-himna-za-jazikot-ima-dogovor/ да се разбијат тролачиве од дпмне , еве ви ја вистината дирекно влице Патем и чичкови Гвујо го прифати ова само што Дуи го откачи и не сакаше да коалицира
Албанците не можат да променат ниту една важна работа без согласност на мнозинството македонски пратеници, ама и Македонците не можат да променат ниту една важна работа, без согласност на мнозинството албански пратеници. А во тие важни работи секако спаѓаат химната, знамето и грбот.