И двајца се караат третиот користи работата, а? Искрено и јас да бев на место на третите ќе си ја кревав цената. И сега официјално СДСМ се со ДУИ? Ако да, нека им е со среќа, нека направат нешто корисно зошто јас на ова гледам како шанса за едните која ако ја пропуштат не верувам лесно да се извлечат.
Toj rezim sto Germanija ja pretvoril(kako sto ti vikas) vo velesila ubil 6 000 000 evrei. I ne znam kako da sfatam deka ne siris nacionalizam koga samata vikas deka toa im e pozitivnata strana. Makedonija nema da ja prerodi nacionalizam! Ke ja prerodi internacionalizam, osvrnuvanje (prosiruvanje) kon ostanatite kulturi i tradicii, napredna tehnologija, nauka, umetnosti itn itn !!!
Па сфати ме како сакаш на таа тема, си имам свој став, посебно тој дел од историјата ми е интересен, да не забегувам од тема, секогаш ќе го сметам стализам за најголемо зло оти и тој рака на срце не ги поштеди евреите, само што после падот на неговиот режим се обелоденија многу факти. Македонија ќе се прероди само кога сите ние најпрво ќе се сплотинме заедно, а не едни против други да се колиме и да протестираме, проблемот е што луѓето ради партии очи не сакаат да си видат немам ништо против тебе, различни мислења, си дискутираме.
Tokmu toa sto sakav da go kazam, koga ke se splotime site nie zaedno, makedonci, albanci, srbi, vlasi i site ostanati drzavjani na RM. Od nacionalizmot samo partiite mozat da vidat korist (podeli pa vladej). Neka si ostane zakopan vo 20ot vek !
Што би рекол Антонио Милошевски, 50 илјади ќе се збереме да ја "браниме" Македонија..... Па уште и на фацебук ќе се закануваат со војни и крв... болесници..
A i toa so denarot ne mi e jasno? Koga ke vlezeme vo EU kako sto site sakaat i ke koristime evro, ke se protestira i togas?
Тешко дека ќе се спаси... И други ќе лежат, ама и нив не им бега Идризово. Освен секако ако не избега во меѓувреме...
Сега Хорхе пак ќе ги зеза мало. Мислите ќе им даде да направат влада ? Сега ќе им побара заб од ајкула, нокт од Јети, влакно од еднорог потпис од морска сирена итн. Ако му приложат ќе им го даде мандатот.
Парите ќе бидат исти, освен што ќе пишува и на Албански... А нема орли да има на нив Како ви текнуваат само глупости? Со среќа ова! Со среќа она... Фала и на ваша глава...
Каква војна бе, не наседнувајте на евтини провокации. Колку треба да си болен во мозокот за воопшто да гледаш на војна како на решение? Некој им ја наполнил главата дека ќе ја бранат татковината, и не се свесни дека единственото нешто што ќе го бранат ќе биде бандата криминална, да си го спасат гзот од ќорка Е ама нема да може. Че си лежите и готово
Ако влеземе во ЕУ нема да ми смета еврото затоа што на него нема ништо да пишува на албански, ама ние никогаш нема да влеземе во ЕУ, и тоа е добро, бидејќи оваа политичко-економска унија е лоша и нефункционална, и ако не се трансформира само во економска, кога тогаш ќе се распадне.
Ne e prasanjeto dali ke vlezeme i kakva e EU zaednicata! Eve da receme deka nema da se raspadne i ke vlezeme nekad, tebe evroto ne ti smeta iako na nego imas ispecateno latinski, grcki i kirilica, imas renesansni, barokni, rokokoko, gotski mostovi i triumfalni porti od evropa. I Kim Jong Un da vi go ispecatat vas nema da vi smeta, AMA OREEEEL NIKAKOOOO!!! (Bez razlika sto orel sekako nema da ima, samo prevod na pismoto, nebitno) Ako znaes bez da izguglas sto ima na barem edna banknota od denarot ja idam u Vardar se frlam sekundarno! Nesakam ni da zapocnam diskusija kolku e samo nebitno i gomno da ispecatat na banknotite ama ajjj! Samo prodolzete so vasata borba za EGOTO daleku ke stignete. Ubavo ve nasle VMRO i SDSM prost neobrazovan EGOISTICEN narod, pa idete sea kolete se na ulica i ednite i drugite !!!