Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Ајде ајде оладете сите, свесни сме што ќе се случи во наредните 4години.
    Се знае. Ние пропадаме. Македонија потонува.

На SunFlower94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Прочита некаде дека за вмро ќе гласам или сум гласала или лупаш само колку да напишеш нешто ?
    Реди постови обојувај го цветчето! :clap:

На sanjaeva, zhap4e и Miss-Independent им се допаѓа ова.
  3. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Не е никаде прочитала исто како и јас. Ама очигледно не ја разбра :)

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.197
    Допаѓања:
    258.476
    Девојки зошто велите дека некој ви дал парче леб? Сите тие пари кои ги зимате од државна администрација се наши пари, од буџетот се, не се ниту на Грујо, ниту на Бранко. Тие си се наши пари и не треба толку да им се клањаме за нешто што самите го плаќаме, за пари кои ги даваме од сопствениот џеб.

На Johny и enca.69 им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Добро зошто зборувате генарално?
    Еве јас ќе зборувам во прво лице еднина.
    Додека беше СДСМ на власт јас немав работа.
    Сега сум вработена, и јас и ММ ... но ниту еден од нас нема партиска книшка и не бевме вработени како партиски војници. Всушност, ние и неработиме во буџетарски фирми. Не ме вработил Груевски, но ме вработил сопственикот на фирмата кој заради елиминирање на нелојалната конкуренција со воспоставување и примена на Законите во РМ има услови да работи, чесно и поштено... па и да вработува. Нема непријавен работник, нема неплатен данок, нема неплатени придонеси.
    Дали живеам убаво? Да.
    Ако бродов не ви е арен ... скокнете, нечекајте да потоне, зошто ќе се изначекате!

п.с. Енца ...срамота :!:

На Abeja, MacaLove, Jojoba и 10 други им се допаѓа ова.
  6. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Прво да напименам дека не сум за партиски определена за да не дојде до некои недоразбирања.Факт е дека Македонија не е на добар пат.Дај боже да се лажам па да биде се во ред.Тоа дека има партиски вработувања и ред други нерегуларности,ги има навистина.Имам пријател кој со години беше активен член на СДСМ.Успеа самостојно да се вработи и неколку години не му даваа решение,го уцение да собере 15 гласови за ВМРО ако сака да му дадат решение.Собра гласови одеше по митинзи и по една година му дадоа решение,сега кога беа изборите пак го притискаа.Жалосно е дека човекот сака да победи СДСМ а гласа за ВМРО.Уште пожалосно е дека ја работи работата што навистина ја сака и е добро платена.
    Лошо е тоа што во малите места се е партисти направено,па само тој што е на власт може да се вработи а другите не.
    Дај боже да дојде до подобри времиња,иако сметам дека за владата ова ке биде тешок период бидејки има многу прашања во Македонија што не се решени.

7. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Патриотите.. ајде ќе си го гледаме Латас од сега и другар му Миленко, тука се е совршено, економијата цвета, баш убаво |(

8. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Слушајте ваму, ај терајте си патот, и не туку ме прозивајте затоа што вистината ви ја трескам од нос...
    Aко има некоја лага што ја изнесувам тука, слободно прозивајте ме, а за тоа што со вашите реченици ве навредувам, тогаш вие сте утнале нешто не јас... :lol:
    Срамота е што??????????
    Вистината???????
    Сите што се согласуваат со мене??????...и тие се срамота...
    Тоа што пратам секој што ќе напише и кога оди контра себе што ќе му го посочам...
    Не се срамота постовите во кои што кажуваат што се се спремни да направат, срамота било јас што потсетувам на тие постови кога некој се повикува на ниво некакво после вакви постови?...епа не е срамота....
    И јас тебе ќе ти кажам ...срамота...и јас не мислам дека гвујо направи било што добро, така да сањаева или било како таму...СРАМОТА!!!

На creshicka, SunFlower94 и Cia-ra им се допаѓа ова.
  9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Ајдееее можеш ти уште, подобро, пожестоко.
    Камон бејби лет мај фајр. :lol: :lol: :lol:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. caroline.costa

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Зборувам генерално затоа што не сакам да си ја тупам главата со политика. Го кажав само тоа што го мислам. Во нашиот крај (Каменица, Делчево) кога бараш работа, газдите прашуваат си за вмро? ако си примен си, ако не си оди си
    А за ова незнам баш дали ќе се изначекам или веќе тонам. Кој како го осеќа на своја кожа.

11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    нема никаква вистина...добро, ова според мене...
    Енца, жено смири се, не паѓај на провокации... Не вреди!
    Вие другите, демек сте победиле и провоцирате...
    Да изгубевте, немаше ни збор да пишете...
    И дај смирете страстите....

На SunFlower94, Miss-Independent и enca.69 им се допаѓа ова.
  12. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Ај и од мене за најактуелново...
    Честитки за сите оние кои гласаа за ВМРО-ДПМНЕ.
    Честитки за сите оние кои не гласаа за нив, и честитки на извојуваната победа.
    На крај најголеми честитки до оние кои го преспаа гласањево и со тоа сакајки или не придонесоа за овој резултат :hai:

13. DivineChaos

DivineChaos Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    60
    Виде некој да спомне дека навивал за сдсм?
    Ако некој е против вмро ( што е со многу добра причина) не значи, да повторам ( пошто сте малце спорички) НЕ ЗНАЧИ дека се од сдсм.
    Прекинете со тој филм
    ОК?

( патем гласав за лдп и 4 генерации по дома и поширока фамилија се без книшка нит комунистичка, нит сдсм, нит вмро нит било која друга партија)

На BoaVista, Phyramide, girl1985 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Б.Црвенковски: "Битката тукушто започна.
    Ако ова го постигнавме со 18 пратеника замислете шо ќе напраиме со 46" :clap: :lol:

На Blumarine, creshicka и enca.69 им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.197
    Допаѓања:
    258.476
    Енца џабе се обидуваш да им објасниш и да им докажеш колку самите по себе се контрадикторни и дека сето она што ти го напиша е онаа што всушност самите си го напишаа. Не паѓај на провокации, факт е дека на нив им гореше 20 дена, на мене, на тебе не. Лошо е кога зависеш од паријата и кога си спремен за неа да вреѓаш, уценуваш и агитираш. За голема среќа jас не зависам од нив, и замислете многу ми е убаво, мене лично да, ама несакав да победи Вмро бидејќи ја водат државата кон пропаст. Се грижам за неа и си ја сакам иако ни денар не зимам од неа. Вие овде кое толку го величете Вмро, сите сте заради што на вас ви е многу убаво, а не ви е битно што остатокот живее во една голема беда и сиромаштија. И вие ќе ми зборувате за патриотизам.

На DivineChaos, Theodora, Blumarine и 15 други им се допаѓа ова.
  16. happynessss

happynessss Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    18
    Дефинитивно доаѓа тежок период, и тоа многу тежок, касата е празна, се испукаа за избориве, сите билборди што ги окупираа мора да се платат, сите тие автобуси, шетање на народот од град во град за еден сендвич, па уште не еден туку два дуќани на ул. Македонија, и не само тоа, тоа е малиот дел што треба да се плати, од каде ќе се најдат плати за сите лижачи што ги вработија во оваа кампања, или сега ќе треба да ги отпуштат и џабе да им биде лижењето, дефинитивно ќе се зголемат давачките, ќе се измислат нови, ќе каснат плати во администрација, ќе каснат пензии затоа што нема пари во државава,ќе настане застој со платежните средства, ќе треба пак да се удира арач по луѓето и фирмите, чисто стимулативно, за да ни го подигнат моралот за заработка за да ни остане за живот, инаку ќе треба да се работи само за вазаливе, ама малку му е на овој глупав народ, не за џабе рекле каков народ таква држава

17. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    :rofl: :rofl: Братот Љубе пак со неговите комедии/трагедии :lol:
    Ја видовте ли таа кај испадна да каже оти не ги признаваат изборите и се фалсификат притоа држеј :lol: ги гласачки ливчиња кои во тој момент сеуште се пребројуваа, па и прашува уште колку кои се заокружени во нивна полза се исчезнати :x
    Ццц а да одговореше од кај и се неа во време кога никоја партија нема пристап и се бројат со странски набљудувачи :fubar:

18. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    ЦАР......!!!!!!!!!!!! :up: Ќе им го стави паметот во глава на сите што играа ниско и прљаво... :hug: Оваа гушка е за него... :$

На Kika30, JuLleE, enca.69 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    ех маќедончињааа на сите ви требаат пари нели ?? и тоа како ??? сигурно посакувате секоја недела да одите на шопинг да си накупувате се и свашта е нема одете гледајте ги лавовите и шмизлите може ќе ви дадат тиа,Груевски само тоа го направи за нашата мила златна македонија ни отвори сали каде да одиме да си го поминуваме времето сепак е позитивна страна но што е со платите а? во конфекција работи за 3000 ден зарем не е срамота жално е за плачење е додека тој ужива во луксузните коли и оди кај што ке посака некој трпи за леб греота е народе доцна ќе го отворите очите сакаме подобра иднина вака ле ке ја градиме иднината вака ли ќе живееме само на богаташте да им биде добро а останатите нека плачат и нека рмбаат за 3000 ден со што неможат да си ја помират ниту струјата,нисту водата а да не зборуваме дека и тие сакаат да носат убави фармерки и убави блузи.Толку мала земја можеше да цвета до сега а ние тонеме тонеме како титаник срамота е за народот сите пред изборите не беа задоволни од Груевски и на карајот отидоа и со насмевка го заокружија БРАВО Македонија тоа си ти во право светло :) :) :)

На esperanca му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    А слушнавте ли дека денеска го уапсиле за нелегални пари употребени за кампањата :lol: