Тебе не те реплицирам оти си комуњарче Инаку од ваши блиски избори слушнав дека поодамна му го понудил на зајко истото.
Заев појде кај Хорхе пред саат време... Брзо и експресно ќе се формира новата влада. Имало спас од криминалците.
I jas da mozam da si biram ne bi odbrala ni "dvojazicnost" ni dijasporcive preseleni decenii unazat da glasaat. Ama jbg dzabe mi e jazik ako moram da se selam i da go ucam majciniot vo tugjata zemja. A so makedonskiov samo po forumi da glumam ludilo. Bolje ke ucam prisilno jazik (sto ne e slucaj vo celava situacina) ali vo svoj dom ke si ziveam, mesto pola plata na kirija da mi ide vo tuginjata. Suma sumarum ZIVOT > JAZIK !
Добро е што се случи ова всушност.... На површина испливаа сите ваши гневови и фрустрации, целата злоба и омраза што ја носите кон оние со кои делите исто место на живеење. Значи толку од личните морални вредности, толку од глумењето култура и финоќа... Овие гнасни зборови повеќе кажуваат за вас, какви луѓе сте вие Ќе се сменат и Грујо, и Заев, и Ахмети... Размислете како ќе им погледнете во очи на вашите соседи.
Fala bogu nekoj da potencira sto gnasa od narod sme (generalno). Socustvo do albanecot obicen smrtnik sto vo celava situacija najmnogu go izede stapot, a ne vie kako sto vikate deka najveke iskoristile.
Еве го законот за двојазичност од 2008 , изменет во 2011 година , и потпишан од Џорџ Иванов ! Кој беше на власт тогаш ? А војничиња? П.с. споделувајте го законов за двојазичност , нека прогледаат слепите , нека се разбудат заспаните , нека се разбистрат валканите . ...
Не сакам да се карам или нешто слично само ме интересира стварно ли не ви смета да учите албански (мислам на присилно учење секако дека некој кој го сака јазикот ќе си го учи) не ли ви смета Армијата која во 2001 се бореше за нас сега да има албански амблеми? Зошто тогаш беа тие жртви на нашиот народ?
Абе остај тоа. Ама Груевски кај шо збори Албански тоа да не е со некој Дијалект од Пустец Оти некако Албанците имаат дебело "Р" а за неговото знаеме како звучи хуху не можам да си поверувам што све голтаат бе,како ќе им сервира ни џвакање одма на голтање. ЦЦЦ барем ние останатите кажуваме ако не го бива Заев одма ќе го симнеме од власт, чудо од луѓе се овие другиве бе, дома да им влезе фа им го испразни станот пред очи мислам ќе се радуваат еј.Гордост ќе им биде, е до толку се заслепени. ЗАЕВ И ВРАБОТУВАЊЕ ахахха чекај да се насмеам до вчера Сдсмовци не смееа ни јавно да се кажат бе од угнетување. Нафта пиеме ние не знаеме кај кој оди тоа партиско вработување. Едно и единствено -ЏАБЕ ВИ Е! тек допрва па локални.... ОФ оде КОЦЕТА војвода на браникот на ЕНДЕКОТ
Ne. Ucev germanski (prisilno) od 6to do 4ta, hitler milioni evrei ubil od region Bitola-Prilep! Sekoj jazik da se znae e doblest i neznam sto ima toa da se mesa so politika.
Го прочита документот што го постирав ? Не мислиш дека е двојазичноста формирана одамна? Кога одиш да гласаш едната страна е на македонски , а другата страна? Сметките на кој јазик ти идат? Во собрание не се зборува албански ?! Ма дај ве молам , бар вие сте млади современи , и дозволувате да ви го тупат мозокот
Едно нешто можам да им признаам на дпмне, мајстори се за спинување. И нормално, неинформиран народ најлесно се манипулира, играат на картата на национализам за да ги потпалат. Се кријат зад маската дека им е дојдено до државата, а единствено нешто што ги интересира се знае што е. Во моментов се фатени како давеник за сламка, не знаат кај тераат. Сепак, верувам дека дојде крајот на режимот, полека но сигурно, борбата се исплатеше.
Не е точно тоа да не те лажат, значи по 100 пати кажувам на темава дека тоа во Рамковниот догоовор не беше потпишано !!!
? Ova treba da e argumentiran fakt i dokaz deka golema albanija ke se formira? I jas na fb mozam za kralica da se proglasam. Ke mi se klanjas?