Како и да е кај што има 20% Албанци си го зборуваат јазикот а што ако се учи албански во места каде што нема албанци. А и да не мораш да го учиш албанскиот, да има преведувачи знаеш колку преведувачи се тоа сите нивни ќе се вработат а ние ќе си го бараме чарето некаде надвор....
Боцкање ! Вака се креваат тензии ! Боц боц глупав народе народе , распалете се .... Браво за девојкава што нашла албанци што пишуваат на македонски јазик хахахааа барем на албански да беше па и глупиве ке повериваа хахахааа
Ако јас останам без работа во мојата држава затоа што не знам нечиј туѓ јазик има лошоо (без навреда).
Nikoj nema da ti zabrani da rabotis ako ne znaes albanski ne se sekiraj. Bas e dobro ako se otvaraat tolku mn rabotni mesta kako sto vikas. Ima loso vo toa da diplomiras i magistriras a da nemas rabota kako sto e slucaj so 90% od mladive sega. I IMA MNOGU LOSO VO TOA DA NE JA DOBIES RABOTATA SAMO ZOSTO NEMAS VMROVSKA KNISKA! Kako sto bese slucaj do sea
Не знам не сакам да се правам паметна ама мислам дека оваа влада нема да ни го овозможи тоа а и отварањето на нови работни места е добра работа ама да не платиме ние за тоа...
Najloso e da te operira hirurg sto ne znae da drzi skalpel vo raka, ama se vrabotil so kniska....da ne pocnuvam da zboram za zrtvite kako Tamara (ako ne se lazam za imeto) i site onie sto do fb stignale da se zalat!
Jas ne znam sto ovaa vlada ke obezbedi no ostavam vremeto da kaze za toa. Jas samo sakam nekoj da plati za sevo ova sto go nabrojuvam. Samo taka mozeme da odime napred. I stv mi e milo sto si go napravivme muabetov.
Само не ми е јасно, што сега не напнуваат со фб статуси, со жалопојни интервјуа овие од власта во заминување демек за заштита на националните интереси Заев можел да прифати влада со 100 потписи, демек Грујо спасителот ќе ги даде и неговите потписи?!? Епа Грујо нели го имаше мандатот бе другар, што тогаш не ја даде понудава, можда и ќе поверувавме дека си патриот? После се што се случи ја незнам дали постои жив човек што ќе му поверува на Грујо. Ако прифати Заев, ќе си потпише капитулација. Па на првата седница Грујо ќе му изгласа недоверба на влада. Абе они озбилно ли мислат дека народот е толку малоумен?
дај боже да е така само да не направиме грешки за кои нема враќање, ама ако не пробаш нема да знаеш Сепак идејата за двојазичност не ми се допаѓа.
ова на нет беше објавено, а пишуваат македонски намерно за да не нервираат. Инаку тоа е тој ментален склоп кај сите исто, ајде ако не е така зошто постојано бараат права?? Нека живеат во МК како и сите други.
Vo nasava zemja ako ne formiras debela koza za da ne dopira se do tebe nisto ne pravis, sekakvi gi ima. Taka da za sekoja informacja informiraj se od sto e mozno povekje izvori i ne nasednuvaj na provokacii na poedinci. Luge ima i dobri i losi nezavisno od nivnata nacionalnost.
Кој политичар свесно ќе прифати се ова вршејќи си политичко самоубиство стварно еве не знамТолку Заев не чекаше сигурно за туку така да си прокоцка фотеља.Втора работа што за вакви одлуки е потребно 2/3 мнозинство, Вмро со Дуи го имаа па си играа држава ама Сдсм ако формира влада со Дуи има едвај 60 пратеници другите 20 од небо нема да им паднат, од Вмро нели саде патриоти и лавови беа.