Означени на фб пред влада: Црвената линија ја поминавте, ама црвено-жолтата нема да ја поминете... (барем да знам кого да бришам и онака планирав генералка да правам на листата) P. S. Стратегијата им е по неколку градови да одат дневно, а не од цела земја... Значи денес од западот, утре југо исток и тн.. Плус нема партиски знамиња Тивко на форумив... Заминале комитите
Овие да не тргнале на натпревар, излези момче, едно име имаме, и други навивачки, циркус. Се собрале двајца без тројца. Ама не се криви ни они некој друг им диктира и онака не знаат зошто се дојдени.
Битно е дека спонтано се собрале... Излегле Трајанка и Севда по леб, ги виделе Трајче и Стојан на плоштад па им се придружиле... Ете го и Петре им се придржува и ОП прав простест После ете ја Милка од Свирипичино дишла на шУпинК во Ск, па и таа им се приклучила и тоа е.. Спонтано... Еве патуваме од Вукојебина за накај Ск онака спонтано
Посакувам да имаше повеќе активни албанки на темава па да ти пренесат какви се зборови тие прочитале и слушнале од страна на македонци, ама тоа не значи дека сите сме такви нели? Албанофобија ли владее во земјава што ли е... Ќе испадне дека бранам некого, напротив ваквите работи ги осудувам, ама рандом пораки од небитни особи колку да се шири некој страв? Ви се молам...
Тие пораки се само еден од многуте докази за тоа дека желбата на мнозинството Албанци и во Македонија, и во Албанија, и во Косово е Голема Албанија и ништо друго.
Оп изникнаа редици сега, како ли е можно.. вмро знае. До пред малку беа некоја си смешна бројка, можеби грешам не знам, познати манипулатори како да им верувам нив.
Поминував од кај рекорд и ги начекав вмровц..... овај тврдокорните де. Се собрале 4-5 илјади души , пејат Македонски песни и извикуваат смрт за шиптари. 80% од нив никогаш не ни запознале албанец ама важно ги мразат оти некој од штабот им кажал дека се сите лоши и крај. И после Грујо е крив , не е он или кој и да е позади него крив. Они се паметни луѓе кој знаат како да манипулираат со овците. Знаат во која институција да удрат , каде да постават нивни војници... све си е испланирано. Затоа требаше 2 год (сигурно и уште цела 2017 ќе треба) додека се искорени Груевизмот и нивните следбеници и можеби тогаш ќе се вратат работите во нормала......можеби.... Али се додека има овци ќе има и мрсници што ќе ги користат за да се збогатат. Патем паролата од не 500 лајка туку 50 илјади доаѓаме се смени на колку толку сме....
Па тие ако пејат такви песни, мора и Македонците да се спуштаат на нивно сељачко ниво? Јака култура имаат и едните и другите... Неќам еден, неќам два, три сендвичи сакам ја
Значи ок е да се шета низ Скопје да се повикува на смрт на Албанци само затоа што група Албанци го пееле истото на некој друг крај од Скопје? Тоа сакаше да кажеш?
Не им упали со странски служби, жути комбиња, чадори, сороси, па ај сега удрија кај што знаат дека е болна точка, национална гордост и патриотизам. И одма им се попаливте како млади мајмуни. Реално, нема ни етнички конфликт, ни провокации, ни инциденти. Само празна параноја. И за што? За спасување на задникот на некој што не ни знае дека постоиш.
2001 godina ne tepaa kako gluvci.sega ke gi branime kako bile nevini. vo konfliktot bese i tatko mi i nikogas nema da zaboravam na dolgite neprospieni noki.kako ziveevme vo strav sekoj den i se molevme zdrav i ziv da se vrati.nikogas nema da zaboravam i den denes mi e vrezano vo sekavanje. nevini bile.dobri bile.zalno sto gi podrzuvate.za nekoja godina nema ni da postoime.
На чело на глупостиве застанал Игор Дурловски. Досега никој не го знаеше дека постои па му дадоа некој проект и ете го на протести. Бил уметник? Ако сакаш и филозоф биди... МРШ! НЕ ВРЕДИШ! Штом почне некој познат да се меша во политика, тури му го ку*от. Застанал до Бетмен велит уметници двајца Можеше повеќе да се понижиш Игоре? Или ти е страв дека ќе леташ од директорско место? Па нормално... Газ продаден... За сендвич се продаде
Зошто му дозволи на Грујо да прави коалиција со нив, како бе не ти пречеше тоа, како спиеше мирно десет години, оф леле
Не е тој за сендвич, играат на крупно, просечни плати 1000 евра месечно. Мора да ги одработат сега. За сендвич и 500 денари е ова ситнава боранија пред влада.
spored ramkovniot dogovor pravat koalicija so niv.inaku ke ne dotepaa kako sto pocnaa.tocno e.im dadoa prava ama albanskiot nikogas ne bese sluzben vo drzavata.pa uste i kazana ako ne se zboruvana.na parite nikogas nemavme albanski znaminja.zajko sega ne saka da pravi koalicija so niv?
Albanskiot jazik nikogas ne bil sluzben vo drzavava? Sigurna si? Moze dolgo vreme ne si dosla da gi posetis patistava nasi i na tablite za oznacuvanje naseleni mesta da vidis sto pisuva.