Вчера на протестите извикувале „смрт за шиптари“, денес па новинари истепани... Ептен мирољубиви и културни, indeed.
Абе со инка на тие не можеш да им внесеш, не е мала работа 11 години перен мозок па и ти. Скандираат , тепаат, Абе Албанциве ги научија веќе не се палат ни тие на вакви глупости веќе, ама нас не ни фаќа ни толку црпката, изгледа најзаостанати од сите на Балканов. Едни Романци шо праат, абе кој да не учи, продава патриотизамот кај нас.
Има одвај 10-20% албанци? Ххаххах што нема да прочитам[/QUOTE] Па добро ако си албанка сакате да сте многу, ама најмногу што сте, сте одвај 17%, а може и помалку. И на последниот попис беше лажиран пописот од Бранко, за вештачки да сте над 20%, а плус на косовари им се дадоа над 150 000 пасоши. Македонија е во најретките земји каде толку права им има дадено на малцинствата, и пак незадоволни. Ама ок, на алб. друг им е филмот. За разлика од нив, Турците, Власите, Ромите, Србите, Хрватите, абе мерак од луѓе се. А, помалку права имаат... Овие алб. своје не дамо, туѓе хочемо.
Сдс на митинг во Куманово ја нападнаа цела екипа на ТВ Нова, имаше пренос во живо, што не коментираше тогаш ? Иначе јас сум строго против насилство, ама шарениве пустош направија, јавни површини кои се на сите нас ги уништуваа како да се дома им, урлаа, се понашаа крајно хулигански, сите кои беа против нив бегаа од улиците во страв. Тешка атмосфера владееше и многу хулиганска. Ама убаво ви беше ?
Не ми е јасно ова само? Што се мешаат толку пеачи, глумци, квази твитерџии у политиката? Ајде нека не биде дека само за Вмро зборам, истото важи и за Сдсм. Тој Владо бе толку прост човек да ти бил еј, мислам Подоле од Тони Михајловски се прошета, се најаде, се напи , се по*ра и сега ќе ми исправува Криви Дрини овдека. Многу националистичка реторика имаат тоа Вмровците, за разлика Од Сдсм. Овие се све војводи, све од семката на Гоце, ги гледам на интернет обични граѓани со маици бре, капи комитски хахаха, многу сакам некое истражување да се направи, таа Днк мора да се истражи, да се проучи да видиме од колку ланци е создадена? Не можам да си поверувам што све гледам,па уште кога ќе видам кои се фаци се такви... Абе јасно ми е. Сиугно има и меѓу нив НОРМАЛНИ, не ги генерализирам сите до еден, сигурно ете си се пронашле во таа партија, ама најголемиот процент се дно дна. Квази Комити... Вреѓаат само, патриоти до срж, ако направат они војна со Албанците, сами нека си се пукаат со тоа капите на глава , у прв ред Мирка, Тони Миленко И Бетмен шо серит нека си се фатат. Абе не дека и Сдсм се цвеќе, далекууу се и тие бе, ама ПОМАЛО ЛАЈНО СЕ. реално коа ќе согледаме ПОМАЛКУ ЗАБЕГАНИ ОД ОВИЕ СИГУРНО.
Па добро ако си албанка сакате да сте многу, ама најмногу што сте, сте одвај 17%, а може и помалку. И на последниот попис беше лажиран пописот од Бранко, за вештачки да сте над 20%, а плус на косовари им се дадоа над 150 000 пасоши. [/QUOTE] @Silver.E еве да речеме Б.Ц го лажирал пописот. Груевски воопшто не направи попис, а цели 12 години е на власт. Знаете бе само кои држави немаат направено попис толку години? И ако беше толку голем патриот Груевски што не направи еден попис и да ги извади етничките албанци 15 посто, а не над 20? Значи или се навистина над 20% или Грујо не е патриот. Трето нема. Контрадикторни сте сами со себе.
Oва со одењето по мандат кај Хорхе многу потсеќа на одење по невеста: Домаќините нервозни и во исчекување, седнати в резиденција слушаат брмчење коли во дворот: Тие се а? - Прашува Хорхе, Не се уште, одговара Маја, рано е. Ај ѕирни... Леле тие се, дојдоа, дојдоа... Ѕвони Заев на врата, костумосан, со Шеќеринска и Шилегов до него и дури чека да му отворат си свирка: Доомаќине, добри гости ти дојдоа... Отвора послугата: -Ние дојдовме по мандатот... Аааа, епа ајде повелете, влезете, шубај сте дотерани... Надвор пак, во дворот се врткаат Ахмети, Села и Касами во црни костуми и цвикери за сонце, пушат и нејќат да влезат, демек ова сељачка работа е, ама дојдовме ради атер. А внатре пред канцеларијата на Хорхе, на врата испраени двајца советници и еден експерт по уставно право, го чуваат мандатот и не го пуштаат Заев внатре: -Ајде идно мандаторче, покажи се ако сакаш да влезиш, па можи ќе те пуштиме, хехехе... Вади Заев лист со 10 потписи од ДУИ и му го става во реверот на едниот, друг лист со 5 потписи од Беса му го лепи на чело на другиот советник, а на експертот по уставно му го тутка в џеб листот со 3 потписи од ДПА и овие го пуштат внатре. В канцеларија седнат Хорхе спастрен, намќорест и нешто се пишмани, де ќе го дава мандатот, де нема, па му вели на Заев: не знам дали ќе ми ја чуваш унитарна, дали нема да ја делиш со други итн и по триста натегања пушта срце и му го дава мандатот на Заев. На заминување Заев во дворот почнува оро, до него се редат Шеќеринска, Шилегов, Ахмети... Касами нејќи да игра до Ахмети и го тера прво Села да се фати до него, а Заев го тера орото напред, го врти мандатот место марамче и ја вели: Черешна се од корен корнеше, Хорхе се од мандат делеше... И така
НИКОЈ НЕ МИ ОДГОВОРИ ЗОШТО АЛБАНЦИТЕ ГЛАСААТ ЗА ЗАЕВ? мене тоа не ми е јасно ај ве молам разјаснетеми, па натака да продолжиме со дискусија
Само Македонија и Уганда() немаат попис. Шега е ова, не сум сигурна за Уганда. И јас мислам дека не се 20% Албанци. И искрено немам ништо против Албанците. И ја сакам да ми се објасни која е таа двојазичност што велите ќе се воведе, а не е веќе воведена? Во Скопје има многу школи што носат само албански имиња. Сум имала можност на шалтер(административно) да ми треба нешто и тој од шалтерот не знаеше македонски. Викна колешка да ме услужи. Под итно му треба двојазичност на тој. Сте биле во Тетово? Сте шетале по бутици? Има млади девојчиња што работат што сакаат да ти продадат, а не знаат македонски, па се објаснуваме со знаковен јазик. За да се смени устав(знаме, химна, пари) мислам дека Заев со тоа мнозинство во собрание нема да може и да сака. Само спинови вмровски се тоа. Го испаничија народот. Ама прост народ... шта чеш
За да победи Заев и да добијат баш се што ќе посакаат, и плус по 10 до 15 илјади евра за глас. Е за тоа.
Кој дава толку пари за глас, да се пријавам? Во источна Македонија и за 500 - 1000денари се шпекулираше дека делеа од УМС за глас.
Источна и Западна Македонија се два различни поими и света. Посебно кога треба албански гласови да се дадат за македонци.
Пред некој месец таа учителката од Бт беше сликана со крст, а сега овој старец... Која креативност и култура Ве молам дајте аплауз за оваа досетка Како што ја казнија учителката, така и на овој сега една пријава ќе му стегнат...Ај на здравје. Култураа имаат бетер од некое племе во Африка.
Telma nemala denes da izvestuva za protestite vo sk poradi nedolicnoto odnesuvanje kon kolegite novinari od A1 i ne serioznoto sfakanje na napadot. Bravo za Telma