^ Hишто ново за него, навикнат е! што се тиче мени, '''''''''''''''''''''''''''''''''''''брат,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, (х50 илјади наводници) љубе може да скапе во затвор, на никој, ама баш никој нема да му фали! на крај краева- Tаму му е местото оддамна! O-д-в-р-а-т-е-н м-и е!!!!! п.с се надевам дека во иднина и добар дел од вмровци, и љупчо таму ќе се најдат!
Стварно така кажаа на вести. И мене не ми е жал за него, јас мислев дека ќе се повлече од политиката кога го пуштија од Хаг, а тој па уште и партија ќе прави.
Лидерот на Обединети за Македонија Љубе Бошковски е уапсен во близнина на ресторанот Воденица во Скопје. Како што дознаваме фатен е со околу 100.000 евра, пари кои најверојатно служеле за незаконско финансирање на кампањата. Пренесен е во полициската станица во Гази Баба. Детали и официјални информации за апсењето се најавуваат за подоцна. Прес24
Eпа богами и си заслужува! Tоа речникон море море мајко! Jас не знам на бране што ќе му е таков во коалиција! Cамо ќе си го наруши угледот! и бране се кара со грујо, ама јас бране никогаш го немам чуено да вика лопатару, и што ти ја знам, па дури ни грујо го немам слушнато такви зборови да користи! љубе си е пореметен луѓе, си има некои проблеми од кога излезе од хаг! и не знае веќе што да прави со себе
Според првичните неофицијални информации, Бошкоски бил фатен со огромна сума на пари, многу мобилни телефони и електричен пендрак
Да Лудо ама никој нема право да го апси ради речник. Го уапсиле ради нелегално финансирање на кампања.А демек Вмро ,па и сите останити се чисти како солза.... Епа неможам да верувам.Отвори уста против нив,и одма те апсат значи ццц.. Где ја живим ,мајко мила
ако е така зашто не го уапсат бране бе? или рада зашто нема со што да гi уапсат! Kај има чад, таму има и оган! баш ми е мило, ми се разубави денов
Да почекаа барем, да не е толку апла, којзнае како издржале и до денес, па да му смислеа нешто поверно... Браво за владата синоќа не славеше, туку ловеше криминалци или подобро кажано расчистуваше со неистомислениците...ццц.... Се знаеше дека ќе го јаде Љубе што толку одеше против него, дека ќе му ,,најдат,, нешто, ама дека уште денес...ах глујооо...болно човече, диктаторско... Заев барем си кажа, а овој не изеде живи ама не признава, само он е чист, друг никој.... Оф бреее...диктатура, страв, расчистување со неистомилсениците.... ГОРДО МАКЕДОНЧЕ ...господ на помош....
А каде е тука непоштеноста?!Или помило ти е од твои пари што беше запоседнат градов со еден та исти лик?! Љубе хахахаха...оф...смајлишосекрсти.
Епа Грујо има страв од Бранко.Него не смее да го апси,ама почекај да си осигура терен и тоа ќе го направи ,донт вори. Не викам дека не е точно дека Љубе нелегално ја финансирал кампањата,ама па сите они така прават.Што Вмро чисти се?Мижи асан да те баам. Тоа им е само барање причина,зшто Љубе јадеше го*на за нив,многу нормално. А што дека имал пендрег?Да не тепал некој? Секој втор во Чаир носи пиштол во рака,па зашто нив не ги апсат? Зашто не го уапсат нивниот Ален или Урко што глумат мангупи со пиштолите на половина????? А и не го уапсиле ради тоа воопшто,не им е тоа причината.Т.е.Изговорот. Вистинската причина е диктатурата.
Знаете ли дека Латас синоќа предложил цензура на интернет, посебно на социјалните мрежи и Јутјуб и тоа да се воведе во најскоро време со закон и кривично да се гонат оние кои ќе го прекршат. Е знаат заради што го загубија тој огромен број на гласови, седат луѓето пред компјутер, а ова не би си го дозволиле уште еднаш оти готови се
Тоа поштено го напишав дека стварно поштено си ја финансираа луѓето кампањата, само што ти одма помисли дека е цинизам.
Јасно беше дека Љубе ќе го папа. Непослушен беше, ах Љубе, Љубе...ќе видиш ти...Демек се залагаа за да го извадат од еден 'пекол' (Хаг) и да го стрпаат во вистински пекол (Шутка). Диктатурата ќе продолжи!
^Па да бе Виторија ,тоа им е планот. Можат слободно Македонија ,Северна Кореја да ја преименуваат.Само таму така прават.Ако победат на утакмица на светско им ја пуштаат на телевизија,ако не не ја пуштаат и ги апсат играчите а тренерот го бесат Уствари неможат да ја преименуваат,така постои можност во ЕУ и Нато да влеземе,па нема да можат да крадат и диктатура да спроведуваат.