Во меѓувреме нападнат е и автомобилот во кој се возел Зајко... Им испливува на површина бесот на вмровците. Губат контрола Ајде баш да видиме што ќе каже фикусот. Додуша и тој кутриот не е крив ама кога се заплеткал во ова што да му правиме.
Нека не ве чуди оставка да даде... И мене ми е чудно зошто јавно ќе се обраќа. Оставка е во прашање... Можеби...
Како заложници да сме (така се чувствувам во моментов)на неколкумина кои гледаат не подалеку од личниот интерес.Цел народ е во грч,толку поделен, никогаш не бил.
Во 4.30 ќе излезе... Скоро По сите програми ќе има во живо. Јас мислев ќе избега некаде ама ете бев подготвена и оставка да си даде. Ај ќе видиме, да не си кажуваме на празно.
Не верувам да го даде мандатот, сигурно ќе си поднесе оставка. А пред некое време јавно кога сите објавуваа слики од Груевски во ковчег тоа оправдано ви беше а сега не чинело. За тоа не треба никој да се глупира со вакви слики, без разлика сите сме луѓе. Оној Тричковски на фб имаше пишано статус за Груевски “Ако умрел што би било“ и уште колку гнасни текстови и сите челници на сдсм му ставаа лајкови и ги поддржуваа. Така да ......
Слонче интересно (се однесува на твојот аватар ако го смениш да се знае на што сум мислел) , мислам дека само Македонија и Сомалија немаат попис. Значи на рамниште на Сомалија сме стигнале по анархија. Ај барем таму има војна, а овде? Овде се спасува еден политички боксерко и се втурнува цел народ за таа цел. И запази логика: вмро целосно ја прифати јазичната платформа на дуи, само за постоење на СЈО не прифатиле. Сега сдсм ја прифаќа истата јазична платформа и они се предавници? Значи само заради таа дрска и ку*винска двојност во аршините и перење мозок на ордата со мајмунски IQ, минимум што треба да се случи е да гори зградата на вмро... до темел... пошто и онака е изградена со украдени пари од буџетот! Знам дека не е проблемот во нормалните вмро-овчички, пошто сакале нејќеле ќе си слушаат што им се каже. Проблемот е најгоре во врвот и добро е што во последно време таму се удира по главата и практично усмртена е рибата пошто диши на шкрги! Тогаш стварно ќе добие вонредна состојба и ќе му гори вилата.
Ti se molaaam, za fikusot se raboti, da trebase ostavka da dava preku nok ke ja dadese so svitkan opas, cim se obraka toj javno ne e na arno!
Сепак вмровец е фикусот... Побрзо раката ќе си ја отсече отколку мандатот да го даде. Не за џабе грујо му беше во посета доцна вечер, пред некое време. Му рекол: Брат, кој те намести за фикус 10 години са бидеш? Ајде сеа дај си оставка да не ја правиме големата.
Уште оставка да си даде. Кај влада немаме,уште и без претседател ли да сме.А потпретседател има ли оваа земја? Оставка би бил најкукавички чин според мене во овие моменти.
Закони за државни симболи се носат со 2/3 мнозинство, а такво мнозинство Заев нема без пратениците на ДПМНЕ, така да нека им каже некој на овие протестантите дека можат мирно да спијат, грбот, знамето и химната нема да се сменат. Закон за јазик се носи со апсолутно мнозинство, кај нас тоа би било 61 пратеник. Но, претседателот на државата има право да стави вето на секој еден закон. Ако претседателот не стави вето и го прогласи законот со указ, тогаш друга правна опција е иницијатива до Уставниот суд да се испита уставноста и законитоста на законот, па ако се утврди дека е неуставен Уставниот суд ќе го поништи. И тука паѓаат во вода сите приказни за патриотизмот на ДПМНЕ. Апла јасно е дека се протестира за да се спречи формирање на влада, за да се спречи апсење на секој еден кој се огрешил пред законот. Да протестираа истиве што сега протестираат, во 2008 кога Груевски го донесе новиот закон за јазици, па го дополни во 2011, да протестираа кога со законот за автентично толкување ги амнестираше хашките случаи (ова уште посериозно од законот за јазици е зашто стануваше збор за дела опфатени во Хашките конвенции), кога им го стави Талат Џафери за министер за одбрана, е тогаш можда и ќе поверував дека се патриоти. Вака, прозирни се. Ни П од патриотизам, туку од пуста желба за власт.
Абе ја мислам дека ќе направат и војна само од фотељата да не станат. Веќе и ја крчкаат работата. Страв ме фаќа од обраќањево.
Можам да замислам под кој притисок е Хорхе. Се кае што некогаш прифатил да биде претседател на оваа банана држава.