Ако даде оставка, тогаш нема кој да го додели мандатот, па ќе финкционираме со оваа Влада и ќе се распишуваат претседателски избори Ахххх....на сиромашна земја, исцрпна и искрадена од сами себе уште ова ли и треба ?! А златно ВМРО можеа да ги остават да формираат Влада опозиционерите , и ке беше со краток здив... Ама кога им е валкан задникот, се плашат од СЈО и не дозволуваат по никоја цена да дојдат на власт
И тука на форумов го дискутиравме ова. Органски не можам да го поднесам Груевски повеќе, ама тоа со дебилните крстови и слики беше грозно. И никој нормален не рече дека тоа за Груевски е океј, а ова за пресвети Заев е Боже ме сачувај, никакво. Дебилните коментари (од кои секој со малку мозок во тиквата би се засрамил) и од двете страни, за жал доаѓаат од поединци со капацитет на црпката -100. Срам ми беше што читав гадотии од коментари, срамота. Луѓево ко забаени, срамота.
Од ова поголем доказ дека се најголеми криминлци нема. Ако си работеле ко што треба, сега ќе го прифатеа поразот... Ама не.. Наместо фино лепо да си замине човекот, тој му се заканил на хорхе сега за оставка. Јас од кога викам дека не е нормален, никој не верува. Додуша ако не правеа вака, па немаше интересно да биде. Бетер од шпанска серија сме. И пак го бранат... И пак...
И да не го даде мандатот,може ли без негов ,,амин" да влезат 67 пратеници во собрание и да се воспостави власт? @BoaVista ти си правник и познавач на законите. Никогаш повеќе не сум сакала да го слушнам Хорхе.
Мислам дека Хорхе ќе даде оставка. Не е ништо во негови раце, како ќе му свири грујо така ќе игра. Да прогласи вонредна состојба не верувам, затоа што не им е тоа во прилог. Подобро им е да сеат страв кај народот со тепачки, со јајца, со закани и уцени ама да останат обожувани кај приврзаниците.. Што и да е на арно нека е и нека не огрее сонце више!
Имa еднa книгa, се викa Амaнет. Книгaтa е нaпишaнa oд припaдник нa безбеднoсните сили, учесник вo вoјнaтa (не кoнфликтoт) oд 2001-вa. Мoжеби некoј oд oние кoи мирнo спиеa, ќе сaкaaт дa јa прoчитaaт, зa дa им стaне јaснo низ штo пoминaa брaнителите вo тaa вoјнa, a и нивните семејствa. Албaнскaтa плaтфoрмa...јa знaеме oнaквa кaквa штo јa претстaвувaaт медиумите блиски дo вмрo. Тoa мoже и дa е дaлеку oд вистинaтa, нo зa дa знaеме требa Зaев дa излезе и јaснo дa кaже штo е дoгoвoренo. Тoa гo дoлжи не сaмo нa oние кoи глaсaa зa негo и сдсм, туку нa сите мaкедoнци кoи свoјaтa иднинa јa гледaaт вo Мaкедoнијa.
Да собереше грујо потписи досега ќе формираа влада , а сега оставка си дава... Кои матни работи ги направиле штом олку одолговлекуваат... Не сакате да знаете.
Членот 90 од Уставот не пропишува што ќе се случи доколку не сака претседателот да го даде мандатот. Ваљда зашто е нон сенс ситуацијата. Никој никад не ни предвидел дека негде може да се случи таква будалаштина. Доделувањето на мандатот е повеќе техничко прашање, должност на Претседателот и нема тој што тука многу да филозофира, со оглед на тоа дека сме парламентарен модел (а не претседателски како САД на пример). Експертите толкуваат дека ако се има мнозинство, нема пречка и собранието само да се конституира и да ја изгласа владата.
Не го дава мандатот Татко и го давааа, Хорхе не го давааа Ах бе криминалци едни.. Апаши... P. S. Ете кој сака војна да почне гледате? Сакаат сега и сдсм и сите на улица да излезат, и се у пм да замине. За грујо да избега... Психопат болен
Не одговара на прашања, не му напишале однапред одговори Каква држава е оваа мајке ми, не бе не си одам! Овие гадови да си одат!
Го почитувал уставот, хахахахахахахахахахахахахахахаха. А толку мислев дека ќе каже некој понов виц, штета. Хорхе злато, да го почитуваше уставот, немаше да читаш есеј напишан од дома со истите мрсулаштини повторно и повторно. Ам то е, кога си нечија кукла на конци цел живот...