Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Леле како деца во градинка што се караат за последното чоколатце! (facepalm)

На JuLleE, theowndemon, biGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Не се секирајте се' е ова мајмунарија, спин и дефокус од вистинските работи: украдените милиони € и истрагите што ги води СЈО.

А дека Грујо си легна на брашното си легна од поодамна и сега се пржи како риба. :D А бе нема да се спаси, факт! Вмро оди во опозиција. Веќе е. :party:

Бидете си кул, @Mr.Awesome ви ветува нема што да се секирате. Си знаете и самите. Вие што сте на вистинската страна. :)

На Nausicaa, Yipman2, ludoto19 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Убаво ќе беше да беше чоколатце Дузи,ама овие си играат со судбините на цела нација.

На JuLleE, Someonespecial, ludoto19 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Е па истите тие и кога ќе се формира влада директно преку парламентот ќе речат дека сдсм направил државен удар и ќе почнат граѓанска војна... И грујо пред некој ден и фикусот денес отворено поттикнаа судир.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Да ти кажам и мене ми е мило на душава што барем овде на Фемина се уверив дека сепак има нормални луѓе во државава :)

На galapce, sparklie, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.589
    Епа мене тоа ме плаши. Никој нас не ни е поголем непријател од самите ние. Чипиран мозок, друга мрежа не фаќа.

На Someonespecial, Doozy и LollySky им се допаѓа ова.
  7. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Има, не се секирај. Ама за жал... или подобро кажано заради едно говедо :lol:, поголем дел од нормалните луѓе се надвор од државава. Ајде кажи ми нели е тоа чист антимакедонски чин да избркаш нормални луѓе од својата држава, затоа што одбиваат да служат на твојата (читај Грујовата) глупоќа и болест? ]:)

На LollySky и Doozy им се допаѓа ова.
  8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.981
    Ама знам, затоа и се нервирам. Брејјјјјјј, до кое дереџе стасавме! :devil:

9. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Така предвидуваат аналитичарите, што е и логично. Станува збор за суверенитет и легитимитет, тој се добива непосредно од граѓаните на избори, не од Хорхе. Со тоа што гласаме за пратеници ние индирекно учествуваме во законодавната власт, значи им даваме суверенитет и легитимитет на тие што сме ги изгласале да формираат и изгласаат Влада.
    Според мене најлошо што може Заев да направи сега е да повика на протести. Тоа го сакаат а можда и планираат од ДПМНЕ. Инаку и они се свесни дека постапкава на Хорхе е апла неуставна. Протести и неред моментално му одговараат само на Груевски и тие околу него, тоа го гледаат како единствен спас за да не ги стигне правдата. Сметам дека Заев не треба да падне на провокација. Нека си свикат собрание и нека си изберат влада, караванот си врви кучињата нека си лаат.
    А Хорхе за постапкава треба да одговара кривично. Ова е преседан и ова мора да се казни за да не се случи никад повеќе. Што би било ако на секоја кохабитација претседателот не го дава мандатот? Бранко нели можеше да најде некоја си платформа во 2006 и да не го даде мандатот? Глигоров во 98 исто? Трајковски во 2002? Од каде му таа ингеренција на фикусот, еве незнам, ваљда сам си ја измисли.

На galapce, darcy, JuLleE и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    УМС на ВМРО-ДПМНЕ Австралија :rofl:, таму изгледа горната граница за членство во млади сили е 50 години :rofl:. Која комедија а уште поголема трагедија се луѓето не ми се верува, што ги заболе нив за ситуацијата во Македонија, кога некои од нив ја имаат видено само на карта.

На LivingGlam, MilaP, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Земјоделците од св. Николе го блокирале патот Штип-Ск заради двојазичноста (facepalm) :!: :rofl: :rofl:

Мислам која иронија :rofl:тие не знаат ни чисто македонски , па се засекирале за албански :whew:
    Ко со пиштол да им стои некој и да учат... Баш на земјоделците во еден од најмалите градови :party: :rofl:

На galapce, black-angel, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  12. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    А што очекувавте вие од грујовиот слуга? Мандатот се дава на оној што има мнозинство. Заев го има и не постои простор за дискусија тука. Должност му беше да го даде мандатот. Апла е провидно што сака да се постигне со сево ова. И тој и грујо пред некој ден што отворено повика на немири. Брука и срамота.

Само не смее да се паѓа на провокации. Ова е поттик за судир меѓу луѓето со една цел, спас на гзот на грујо, последна сламка на спасот, очигледно дека е спремен на се` и затоа е најважно да се остане со ладна глава. Нека се состанат сега и нека изгласаат.

Пу бе, каде живееме...

На JuLleE, kim.k, ludoto19 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Мене па баш ми беше симпатичен и смешен Хорхе, хухух, мандатот не го давам и дим да го њама со брзина на светлина :D летна си отиде без збор :o Абе и него не му е лесно, игра како што му свират искрено, марионетка е, ништо повеќе. :D
    [​IMG] това е това.
    Шта ќеш :drunk:

П.с после циркузов што ќе се дешава сега? Ајде некој поискусен нека не упати?

На galapce, prominent, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.637
    Ужас!
    Братучеда ми ја натерале да излезе на протест иако има бебе старо месец дена,во спротивно ке ја изгуби работата
    Таман работа да не знаеле чисто македонски :shake:
    Нормално дека ке излегуваат кога повекето од луѓето се под закана и стравуваат за своите работни места,субвенции
    Се на се и добро им се прави,нека го гласаат пак Грујо :doh:

На JollyGirl, LollySky и ludoto19 им се допаѓа ова.
  15. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Можеби е неадекватна сликица, ама реалноста е таа. Хорхе е тој што лежи на земја, а тој што го рита е капо ди тути капи Сашо М. :D

16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Хорхе избран со крадени гласови реши дека не е исправно да дава мандат. Божееее!

На JuLleE, sparklie, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Фикус како фикус , ќе се исповеда дека мислел на државата ама се знае дека ќе си ги брани криминалците.

Гледам сега ќе има пренос и на Сдсм , а и овие тврдокорните ќе се упатиле кон Сдсм да протестираат....

Циркуз држава:fubar::swear:

На galapce, theowndemon, ludoto19 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Лелееее овој Хорхе е (facepalm)
    уште кривична ќе добие Заев за платформата :rofl::rofl:

19. elimkd

elimkd Форумски идол