Па да де. Го вратија, не им одговараше СЈО. Ради тоа. И ги молам ДПМНЕ да не се поистовестуваат со ВМРО од времето на Гоце, зашто јасно е ради што се превртува во гроб Гоце.
Го вратија зошто ДУИ нејќеше да коалицира. А, ти кажаа и погоре. Поради СЈО. Си била у МВР за документи, све браќа се пикнати..
ние македонците многу се к‘рчиме едни на други и заради тоа и државата ја губиме. Додека се свестиме (ако некогаш воопшто се свестиме) ќе дојде време кога Албанец ќе го побара мандатот. Тогаш ќе си ја чукаме главата...ама ќе ни биде доцна.
Znaci moe mislenje: Gruevski na Ahmeti i toni bogatatvo da mu podarese Ahmeti nemase da se soglasi da koalicira zosto toa ke znacese politicko samoubistvo za Ahmeti, so ogled na predizbornata nacionalisticka politika sto ja vodese Gujo. Taka da ne e vo prasanje dali i kolku se slozile za koalicija. Albancite ne sakaa koalicija so VMRO !!!
Вие за албанскиот што сте се фатиле, кај живеевте до сега? Се е во ред тоа ваши ставови како и да е, ама... моментот сега е спасување на нечиј гз, а не држава и јазик, џабе вртите работа. Само никако тоа да ви стане јасно за жал. Вработување Албанци? Ахахахахаха, мајке ми, вие изгледа немате влезено во ниедна државна институција, не ве застанал изгледа полицаец, не ве услужувале на шалтер а? И тоа и тие напикани по партиска линија како и нивните колеги од дпмне.
Едно прашање до сите оние кои ја подржаа одлуката на претседателот да не го даде мандатот на мнозинството гласови. Сега што следува?Кој ќе формира влада? Сакате нови избори? Во ред. Може да си дозволиме нови избори со оглед на тоа што сме многу богата земја. Што ако резултатот од изборите остане ист како сега?Што тогаш ќе се случува?Имате ли некаква идеја во кој правец ќе се одвиваат работите?
Кога читаам за нечии “ставови“и “гледишта“, се прашувам дали стварно живеат во Македонија или бистрат политика од страна. Значи, ако живееш во бели свет, не го доживуваш ова што ние го доживуваме, едноставно не продавај приказни како ја сакаш Македонија и ги молиш браќата Македонци во Македонија истата да ја чуваат. Тие од Австралија, унијата на млади старци, стигнаа да не оправаат. Оф, мори мајко. Или живеат тука ама живеат во некој свој имагинарен свет. До душа, ако гледаш Шител, читаш Вечер... Се дооловува некако имагинарноста. А, ние... Обичните смртници, предавниците, гледаме со отворени очи, слушаме со чисти уши...
Sakaat mandatot da se vrati kaj Gujo, i Gujo i so tie 51 mandat sam da si formira vlada, i da proglasi carstvo. Vistinskoto prasanje do niv e dali se zapoznaeni so terminot demokratija, i pravata i zakonite sto vladeat tamu? Lesno mu e na fikusot i drzaven udar i vojna da predizvika koga GOLEM DEL OD NASELENIETO TOA GO SMETAAT ZA HRABRO!
Им се смееме на оние од Северна Кореја, а ние сме бетер. Кај нив владее диктатура, а ние се тешиме дека кај нас има демократско општество.
Јас се чудам каков народ сме и што памет носиме. Како што се јадеме, како што си ја распродаваме државата, арно сега не побараат. Инаку пола држава е запоседната, ама кој тоа го дозволи?Се знае патриоти што продаваат имоти за да нели живеат во поцивилизирано место, без Албанци, а додека таму да се преселат, тие и таму се во висок процент. Арно што не ни бараат федерализација, да бидеме благодарни. Па колку Македонци имаме во Дебар пример?Еден дебарчанец ми кажуваше дека таму се само 80 до 100 стари луѓе и тоа е се?Со 100 луѓе во 14.000 ли ќе ја браниме Македонија и ќе кажеме дека тоа е Македонија?До кај стигнавме за жалење сме.
Тие што не гледате проблем во тоа што се случи вчера, пуштете го пак пресот. Уште не гледате проблем? Епа во вас е проблемот.
Овие твоиве не прифатиле дека транспарентно преговараа и документот што го пратиле у дуи како гаранција јавно го покажаа Се палите на трач муабети како баба на пензија. Факт е дека не знаеме каков договор паднал меѓу вмро и дуи и сдсм и дуи. Друг факт е дека кој и да сака Уставот не може да се смени. Моментално никој нема мнозинство за промени. Досадни сте.
Се прашувам, зошто, од петни жили се потрудиле да го уништат она на кое скоро цел живот го посветиле - уметноста! Па, парите ќе ви ги задоволат само материјалните потреби! А што со духовните? Ако сте навистина уметници, уметничкото во вас никогаш не би ви дозволило да се продадете за 100 вреќи цемент, или, можеби керамиди, не знам, вие најдобро знаете за што. Ако до сега, уметноста или духовноста, не ве издигнала високо над нас, тогаш никогаш и не сте биле уметници!
^јас сум згрозена, па ние пораснавме со овие ликови, кога и да ги видам дали во емисија гости или случајно приватно, секогаш ќе ги врзувам за ликовите од Солунски патрдии и за народните приказни, а вака во политика вмешани стварно ми се гади, џабе им богата и долга кариера