Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    И мене да ми даваат по 100тина евра на ден, ќе идам си микрифино по улица и ќе зборувам то што ќе ми речат.

Уште пред некој ден ја видов сликата и тотално се разочарав.
    Гоце и Ванчо еј (facepalm)
    Зошто? Зошто се мешаат во политика?
    Па тие се уметници... Тие се глумци... Треба цела публика да ги сака, а не само црвените или сините.
    ;(
    Разочараа... Многу разочара... И тие биле обични продадени души.
    Дека познати личности се па затоа им дале евриќи да зборуваат глупости ;( да привлечат внимание.

Уште Џамбазов остна :l:

@simonka93 и тие не знаат :handshake: ако знае некој да објасни, јас глава сечам.
    Нема логика во нивниот протест... Ама нека.

На galapce, sparklie, Yipman2 и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    image.jpeg
    Би ги поздравила сите уметници, кои повеќе преферираат внимание отколку почит за она што го направиле во нивната кариера. Ми се чини Ванчо Петрушевски доби некаква награда, ако не и онаква каква што доби Есма. Према тоа се знае зошто толку ја сака власта, како и покојна Есма. Жалосно е да се мешаат во политиката.

На galapce, Someonespecial, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Абе до некаде и ги сфаќам. Нема од каде да заработат, нема мак.филмови, нема нови приказни, од синхронизации на турски серии не се заработува којзнае колку. Жално е што на овој начин заработуваат :x

На galapce и JollyGirl им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    До кое дереџе се доведени... Сите глумци, фудбалери, балерини... Значи вадиш книшка од вмро и ќе те наместат директор (ко михајловски и жугиќ) инаку ништо не правиш.
    Пропадната инвестиција.

Па сега сдсм кога ќе дојде на власт, нема да може крај да најде на глупостиве.
    Сите се научени со партиски книшки да се вработуваат... Оди одвикни ги.

На biGirl, LollySky, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Site politicari se djubrinja. I od ednite i od drugite. Mene mi dolzat okolu 2,500 evra toa sto sum sorabotuval privatno so nekoi lica sto se del od rakovodstva na SDSM i VMRO-DPMNE. Nekolku godini se mavame za pari se e svedeno na laga i manipulacija. Na eden moj poznanik gradonacalnik od strana na VMRO-DPMNE mu dolzi 15,000 evra. Debelo mu go zbiberi i sega se pravi ko da ne go poznava. Nikoj ne e takov kako sto se pretstavuvaat na televizija. Toa e cista gluma. Djubrinja se. I ednite i drugite.

На Anon, koritsaki и kukla21 им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Ај со овие глупости, него за жал и Сдсм ќе мора да се задолжува за да ги врати кредитиве. Многу, премногу работи мора да санира. Се надевам ќе успее

На LollySky, JollyGirl, fighter и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Гвујо сега преку Шител сака да се прикаже како херојот демек тој ке ја спаси македонија од двојазичност , демек ке имало федарилизација, парите ке ги менувале, химната и итн. Што нема благе везе , али пуштени се овие муабети, за на паторчето да му успее да има избори , и на изборите да се престави како херој и демек да гласаат за него за да нема двојазичност ( со што Гвујо им даде двојазичност) , и да си се спаси Гвујо од затвор ! Вакви приказни палат само кај простата раја која гледа по цел ден турски серии на Шител и го слушаат Латас , и овие неписмените што се вработени во администрација ! Кај интектуалци не пали ова !
    Зошто не се зборува за економијата и за празните џебови на граганите? За празната каса во државниот буџет?
    Или го дефукусираат вниманието на национална карта?!
    Најзагреота ми се оние што немаат леб дома да јадат , едвај крај со крај врзуваат и пак гласаат за Гвујо (facepalm)

На Yipman2, oblace1, Tan4ence и 4 други им се допаѓа ова.
  8. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Не сакам да ширам Албанофобија ниту сум по природа тежок националист.
    Но не можам да разберам како народов го голтна маркетиншкиот трик на Албанците во МК,
    Сега испадна, се во МК е во ред, ама јазикот кога ќе биде поупотребуван работите ќе се средат.

Во превод:
    1. Не е битен квалитетот на судијата и неговата непристраснот, битно е на Албански да ти се обрати,
    2. Не е битно што владее корупција, битно е „мито“ кога ќе им се бара тоа на Албански јазик да биде,
    3. Не е битно што немаме еднаков пристап до лекови и здраствени услуги, битно е кога ќе се пожалите на Албански да имате право за тоач
    4. Не е битно што во општина немате никакви права, голем дел од МК ни основна канализациона мрежа нема, туку бутно е кога ќе ги барате правата на Албански да ги правите.

Немам што повеќе да кажам. Продадоа маркетиншки трик на Албанското гласачко тело, кое заедно и со Македонското гласачко тело и сите други во оваа држава се гладни за правда, права и поцврста економија.

На galapce, Yowannty, simonka93 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Prvata rabota sto ke ja napravi SDSM koga ke dojde na vlast ke bide da se ostrani od nedokvakanite i nedodelkani kadri vraboteni od strana na VMRO vo administracijata, a na nivno mesto ke gi dovede svoite nedokvakani i nedodelkani kadri.

Vtora rabota sto ke ja napravi SDSM koga ke dojde na vlast ke bide da se ostranat site korumpirani i partiski sudii postaveni od VMRO, a na nivno mesto ke si dovedat svoi korumpirani i partiski sudii.

Treta rabota sto ke ja napravi SDSM koge ke dojde na vlast ke bide da se ostranat site vmrovski kadri vo policijata i armijata, a nivno mesto ke si dovedat svoi partiski kadri.

Cetvrtta rabota sto ke ja napravi SDSM koga ke dojde na vlast ke bide da se ostranat site biznismeni kriminalci bliski do VMRO, a na nivno mesto ke si dovedat svoi biznismeni kriminalci.

Petta rabota sto ke ja napravi SDSM koga ke dojde na vlast ke bide da se marginaliziraat site glumci, voditeli, sportisti bliski do VMRO, a na nivno mesto da se populaliziraat i forsiraat nivni glumci, voditeli i sportisti.

I taka ce se vrtime vo krug so generacii i generacii se dur ne izumreme do posledniot vo ovaa zemja. Za sreca.

На presiosaP, faye, ADOKI и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Dobro de, i pak ke protestirame, pak ke gi smenime, i celo vreme ke gi menjame dur na politicarot ne mu tekne deka e vreme malce ponesebicno da vladee.
    Ne e vo red ni vmro ni sdsm da vrabotuvaat nekvalifikuvani kadri, a nasa dolznost e koga ke dojde do toa na narednite izbori da se glasa za aktuelnata opozicija !

На simonka93 и crimson им се допаѓа ова.
  11. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Gajle im e za niv za tebe. Ti si za niv samo potrosna roba. Ke ti se smejat i glumat dvolicnost dodeka im treba glasaci, a posle ke se pravi deka ne te poznava na ulica.

На ADOKI и joy1 им се допаѓа ова.
  12. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Ne veruvam deka na albanskite politicari (narodit uste pomalku) mu e tolku bitna ovaa dvojazicnost i voopsto se sto ima na taa platforma. No platformata ja konstruiraa taka kako kontra ofanziva kon gruevski poradi negovata predizborna albanofobija i nacionalizam.
    Mislea deka gruevski nema da ja prifati, a toj mislejki deka ke gi zae*e ja prifati i so toa se zae*a sebesi.
    Moe mislenje.

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Kakva vrska ima toa? Jas ne se staviv vo uloga na poedinec. Jas zborev na baza na site gragjanj na RM kako bi trebalo da postapat, i voopsto vo sekoja demokratska drzava.
    Ti ako se vrzuvas za edna ili druga partija jas ne se vrzuvam.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Иронија левел: тврдокорниве...

На средношколци им било наредено да излезат од училиште за да ги снимаат дека наводно одат на протест.
    Во едно од истите тие скопски училишта кадешто пред 3 години ги заклучуваа учениците што сакаа на протест да го кренат гласот против реформите во образованието.
    Истите тие средношколци за кои проповедаа дека се малолетни и им е местото во клупите, дека не им личи да се приклучуваат на протести во кои ќе си го кажат своето мислење.
    Тогаш кога под протест се подразбираше мирно кревање глас за својата иднина, од страна на млади луѓе што мислат со сопствени глави - им бевме невоспитани и тоа се сметаше за недолично... а сега деца на истата таа возраст сакаат да ги вмешаат во оваа нивна тензична, назадна, националистичка, силеџиска слика за протест!
    Категорично против нив сум уште од почеток кога почнаа протестиве, ама од ова особено сум револтирана и ме изнервира стварно, дно дна!

Прееска им го отворив и читнав низ сајтот на фејсбук... полицемерна и поконтрадикторна трагикомедија немам прочитано.
    Админиве уз тој нивен Илинден филм на тензија и повикување на бранење татковина со крв, у истите постови пишуваат колку позитивна атмосфера имало... а надоле после неколку коментари се вели „само кама за сите нив (сите што имаат различно мислење и не ги признаваат)“.
    Плус од авион што се гледа дека бришат и блокираат сè што е против нив.

Што да речам друго освен дека сум згрозена... Нека се засрамат!

Последна измена: 2 март 2017
    На kim.k, crimson, Yipman2 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Само не наседнувајте на провокации.
    Тој фикусот вчера ништо паметно не кажа освен што предизвика бес и нервоза.
    Всушност тоа е финтата.
    Да настанат повеќе немири, тепачки, недоразбирања, за да дојде до граѓанска војна...
    И паметниот патор да избега во гужвите... Епа нема да може.

Бидете смирени и паметни во секоја ситуација.

П. С. Само замислете што треба да ти фали во тоа главата за да им наредувш на средношколци да одат по улици и да протестираат... Дното го допира кутриот патор.

П. С. 2. Вака со средношколците правел Хитлер... Ги искористувал на ваков начин.

На kim.k, Yipman2, Cinderfakinrella и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Zlatna12345

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Dragi feminki i feminci, sto mislite kolku pari ima (samo) Nikola ukradeno vo tekot na ovie 10tina godini.
    Jas ne mozam nikakva brojka da opredelam.
    Ozbilno ve prasuvam?

17. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Цел годишен буџет има украдено (околу 3 милијарди €). “Добро“ би било ако е тоа вистинската бројка, а не уште поголема сума. Годишно крадел по 300-400 милиони евра значи помеѓу 3-4 милијарди евра или со бројка: 3 000 000 000€ - 4 000 000 000€. Само братучед му Мијалков има украдено 1 милијарда €, па сега ти види. Грујо и Мијалков по 1 милијарда € и останатата 1 милијарда € е украдена од другите вмровски багабонти.

На Yipman2, simonka93 и Zlatna12345 им се допаѓа ова.
  18. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Само една мала трошка ќе кажам... Да се потсетиме дека 600.000 ЕВРА го купи МЕРЦЕДЕСОТ.
    Таков мерцедес никој немал во Европа... Ни папата...

Е сеа рачунајте вие.

На biGirl, Rose96, simonka93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    вмро е најбогата партија во Европа

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    По гестот на Ѓорге, а по изјавата на Заев дека освен домашни правници и експерти се консултираат и советуваат и со надворешни експерти, сабајлево Еди Рама не „исконсултира“ дека нема да има Македонија без Албанците во Уставот на РМ, потоа Тачи од Приштина советуваше Албанците да ја земат судбината во свои раце (читај 2001 или Диво насеље #2), па попладнево од Тирана од албанскиот парламент порака и поддршка до македонските Албанци да си ја отцепат од Македонија својата Илирида.
    Бре, што консултанти да ти имало ова LSDM.

p.s. шо бе, слабо двоглави орлиња на аватариве. Или барем Pray for Ilirida, или боље Unë jam Ilirida...
    p.s.2 @Afroditaaa (lalala)

На Abeja, Yipman2, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.