Ако не друго барем Заев има муда да искочи јавно оној паторон со баграта само на Сител го има фикусон бетер бега ко попарен УШТЕ ЕДНО ПРАШАЊЕ ДО СИТЕ ВМРОВЦИ НА ФОРУМОТ КАКО ЗАЕВ ЌЕ МЕНУВА ЈАЗИК ХИМНА ГРБ УНИТАРНОСТ (ПОЛА НЕ ЗНАЕТЕ ШТО ЗНАЧИ ОВА) БЕЗ 2/3 МНОЗИНСТВО ПРИТОА ВРШЕЈЌИ ПОЛИТИЧКО САМОУБИСТВО???
Luge zaev deluva iskreno,ah bre Grujo so mandatot spie patriotot nas cCC...saka vlast samo a pretcedatelot prv go prekrsi ustavot ama bitno najveke e patriot bree aman veke kraj ako ima so ovoj Nikola .I da,neka izleze be i on da kaze so pregovaral so dui
Ајде ќе ве молам да го слушнеме човекот, ќе има интересни прашања а потоа ќе дискутираме. Сите си ја сакаме државава и мислам дека нема потреба овде на форумов да се навредуваме и караме поради било кој, нека има едно културно ниво на моабет пропратено со факти.
Заев од кога го вика грујо на дуел, овој се прави наглув малку. Во која земја (освен во некое племе низ Африка) го нема премиерот на тв дуел? Сте го виделе грујо со некој да разговара? Не. Не знае два збора да врзе, освен секако кога е на свој терен во шител....пред него да се прашањата напишани, подвлечени, да не се збуни малку. Цела зима грујо преговара во Ахмети за влада да прават, со истите услови со кои преговара Заев...и никому ништо. Сега Заев си успеа да формира влада, и одма ви смета. Ја продал државата? А грујо што преговараше цела зима?? Освен за сјо не се сложија, друго се им даде....ама со инка не се тура да сфатите. плус НИКАДЕ и НИКОГАШ не рекол дека ќе направи нешто што е надвор од уставот....Тоа е измислица на испрани мозоци, колу тензии да се креваат. п.с. Гледајте и учете како треба да изгледа еден премиер. Ни напишани прашања, ни одговори дадени...Сам си одговара.
@macencef nema potreba da ucam albanski , veke ucev vo 2009/2010 g, dve godini i toa kako redoven predmet na Stuloviot uneverzitet (ako si slusnala za istiot). Ako nekoja forumdzika studirala na istiot ke potvrdi. Sekade ima dvojazicnost, vo sekoja institucija duri vo jsp, ako si bila vo Sk mozebi si primetila. Dcojazicnost postoi, samo koj kako razmisluva! @Cinderfakinrella sto e najtragicno, najgolemiot broj na fb profili so znamenca vo kjos se iselenici od dijasporata, barem kaj mene e taka. Ps da 24 vesti pratam, ne mi odgovara na intelegencijata da go pratam latas, sarma, ivona, slavica itn....
Јас од правен аспект кажувам, ова во уставот си го пишува јасно и гласно дека за тие прашања е потребно такво мнозинство и дека претседателот е обврзан да го даде мандатот на мнозинството во собрание, како може при ова фикусон да дава такви изјави и да оди против уставот (еве за ова некој поискусен правник нека каже што потоа, има ли некоја кривична постапка) а Груевски да го користи ова неиздржано тврдење за да подгрева меѓуетнички тензии и да организира протести (да не се лажеме 80% од "тврдокорните" или како и да се нарекуваат се со сила донесени)
Najgolema ironija denes Snezana Konevska RUSI protiv Alb platforma...btw zaboravi deka Rusi e albansko prezime...ili du*da davame ama jazikot ne!
И покрај фактот што едни се наклонети кон едните, другите кон другите, сепак сметам дека треба да имаме барем почит едни спрема други како граѓани на оваа земја! Зашто јас Не сум дел од овој протест?затоа што верувам дека Груевски ја прифати БУКВАЛНО ИСТАТА ПЛАТФОРМА, само без СЈО? Што толку му боде очи тоа Сјо? Мувата на капата ли? Ете тоа сакам да видиме. Втора работа, од памтивек се е Двојазично, каде сакаш оди си пишува и на Македонски и Албански, сикрено веќе не го ни заприметувам тоа, да не се лажеме и реални да бидеме. Втора работа, не верувам во тоа дека ќе учиме Албански и казни и тие работи. Едноставно ми е за неверување. Не ги осудувам протестите, не ги поддржувам јас лично како граѓанин, ама не ги ни осудувам, демократско право си е, нека си протестираат тие што сметаат дека е во ред да се протестира. Протестирајте, само не со национализам и вреѓање кон одредени Малцинства, сепак се залага таа партија за Демократска Македонија, нели така? Многу не вжешти оваа политика мислам, страшно е колку влијание има врз една нација толку мала како нашава. Ама шта је ту је. Сепак сме во криза влезени за жал, последните 2 годинии тензии си го земаат данокот веќе
Која иронија па денес беше, као наводно ЈСП се солидарни за протестов на мекокорниве, и додека најавува следна станица си збори и на мак. И на алб. И на англиски. Они биле против двојазочост, офф мории мајко. 10 години заедно, сега одеднаш не ви чинат. Па, да.. Како беше? Индијанци? Диво племе? Суштества?
Па немаат секако.Таму се строени и ќутат ко буби тука ке дојдат две недели на 'одмор' и ке се распиштолат до немај каде.
Сакам да се иселам од државата и да заборавам дека некогаш сум живеела тука. Ми се повраќа неколку дена веќе, јас сум чувствителна а вмровската багра е еднаква на оние маалските силеџиски деца. За Борјан Јовановски инцидентот, немам коментар, напаѓаат луѓе и приватни места. Па прочитав кај Миленко коментар да му се позлатела плунката на детето. Којзнае колку се радуваат за ова, значи жал ми е за нив. Сите до еден се спремни да те натепат. Не знам која моронштина е во питање, излегоа албански пари по фејзбук и овие се уплашија. Да не мислат дека сунет ќе им прават на лавовските синови со црвеножолта крв?
Врховниот патриот, лавот македонски црно на бело на шител кај Ивончето. Ова треба на билбордон на плоштад да се стави, таман до Ацета.