Kako i sekoja partija sekogas vo mk. Ne znam sto ima za diskusija tuka? Pak, ne znam sto ima za diskusija tuka? I Gujo i Zajko i Ahmeti i sive politicari go pravat toa... Samo sto na toa + Gujo za 11 god si butna u dzeb miliJARDI evra. Ipak TI si taa sto vika taka, jas ne vikam. Do nas zavisi, ne do nesto od nadvor. Nikde ne sme procitale ni deka ti precela ni deka ne ti precela. Vo toa e problemot, ako imas kapacitet da me razberes.
Тебе воопшто не ти се обратив за да ми ја цитираш секоја реченица,а впрочем на крај догаш на моето дека кој и да биде на власт нема да биде поразличен од Груевски. И ако ми упатиш уште една навреда демек вака индиректно ке те пријавам.Освен ако не знаеш за друг начин на дискусија
Ok, neka e taka, neka nema nitu eden albanec a neka se vovede doprva dvojazicnost. Kako sto spomna nekoj pogore od dvete zla ke go odberes pomaloto. Vo zapadna Mk segde ima dvojazicnost i eve zivi i zdravi sme nie tuka. Nez kako toa vi smeta, a ne vi smeta dosegasnoto vladeenje na VMRO ?!?!?!?
@JollyGirl Ако имало мнооогу Албанци зашто бегаат од попис и истиот во 2011 беше прекинат заради тоа што Солана рече правите што ќе правите, Албанците не смеат да се под 20%! Класична уцена за што Грујо го прекина пописот. Него ти ако си толку космополит што не почнеш да го учиш Албанскиот јазик??
Hahahah okk jas se izvinuvam za moite navredi ! A tebe ili bilo koj tuka imam pravo kolku sakam da go citiram. Ova e javna debata.
Точно треба да е дебата а не место каде ке плукаме едни по други. По втор пат се обидуваш да наметнеш зајадлива навреда.Така да цитирај ме но пази како се изразуваш.
Koja e taa zajadliva navreda od posledniot citat? Ozbilno te prasuvam za koga ke ti se izvinam da znam za sto se izvinuvam?
Имам чуство дека тука на фемина не се пожелни тие што си ја сакаат Македонија или грешам? Повеќе се интересираат за Албанските права него за Македонските.
Jas sum od zapadna Makedonija i ne e tocno deka sekade ima dvojZicnost.Vo moeto mesto se uci iskljucivo samo na makedonski jazik! , se zboruva makedonski jazik , tablite na prodavnicite se na makedonski jazik, isto licnite dokumenti se na Makedonski jazik , parite se na makedonski i se e na makedonski jazik. Dodeka so novite izmeni sigurno deka nema da bide kako sto bilo taka da na nas dosega ni bese ubavo vaka i odsega sakame da si ostane isto kako sto si bilo!
Доста со тоа дека на цела територија во Мк имало двојазичност. Кај нас нема ни пак некогаш ке има. И да е вистина дека Заев сака да направи двојазичност не може затоа што устав не се менува така лесно. Нема кај нас табли на било кој јазик освен македонски .. пола од нив ги нема а тие што ги има не се ни читаат заради тоа колку сме цивилизирани
Ако имало мнооогу Албанци зашто бегаат од попис и истиот во 2011 беше прекинат заради тоа што Солана рече правите што ќе правите, Албанците не смеат да се под 20%! Класична уцена за што Грујо го прекина пописот. Него ти ако си толку космополит што не почнеш да го учиш Албанскиот јазик??[/QUOTE] Кој албанец бе бега за попис? Знаете колку македонци имаат бугарски пасоши? Инаку сонувајте дека сме помалце од 20%
Прво ти не знаеш дали јас го знам или не албанскиот јазик Второ никој не УМРЕЛ ако знае повеќе јазици. Трето само кажав дека нема логика да има во Албанија двојазичност, пошто има 1% Македонци таму. Четврто нека направат попис слободно, и јас сум за тоа... Ако се помалку нека им укинат се. Петто двојазичност во земјава постои одамна. Шесто мене (и на сите вас) никој не може да ми стои со пиштол за да зборувам или учам албански. Нема казни ко што ве лажат. Едно исто се повторува цело време во темава. Устав не се менува, сфатете.
Прво пишуваш дека на овците тешко можеш да им објасниш било што...веројатно под овци мислиш на сите симпатизери ма Вмро После ми велиш ако имаш капацитет да сватиш..со други зборови ме правиш малоумна и глупа. Толку...не реплицирам повеќе на тема каде се прифаќаат мислења само на одредени членови а се останато се плука