Sekogas treba da se gledaat faktite. Toa Grujo sto razgovaral i pregovaral so DUI e mnogu pomalku vazno od toa sto potpisal. Gruevski ne potpisa nikakov dokument. Zaev potpisa, a ne go pokazuva, tuku spinuva. Sto toa Zaev potpisa so DUI? Sakam jas, moeto semejstvo, komsii, prijateli da znaeme? Sigurno DUI ne gi dade potpisite zatoa sto Zaev e mnogu ubav i harizmaticen. Nisto denes ne se dogovara bez penkalo. Toa e relevantnoto. Vtora rabota so koja Zaev spinuva se snimkite. Cela decenija plukaat po DUI i gi suskaat Albancite protiv niv, a ne gi objavi snimkite od DUI. Zosto? Gi drzese pod kontrola i ucenuvase? Dali e toj istiot Zaev sto rece deka bez pardon ke se bori protiv kriminalot vo RM i nikoj nema da bide posteden? Kako toa DUI gi postedi? Ova ti e samo eden mal del od dvolicnosta na politicarite.
А што има врска Груевски со албанската платформа не ми е јасно?Груевски кажа нека ја одбие Заев платформата тој ке коалицира со со него и Заев ке има 100 пратеници и ке гласа вмро све што ке каже Заев,зашто Заев не сака а?А ЗА КРИМАНАЛ СЕКОЈ КЕ СИ ОДГОВАРА ПА И ЗАЕВ.
Гвујо ќе потпишеше ако Али се согласеше ама Али го зезна. Ете тоа е. За Зајко и снимките одамна зборам дека тактизира. Треба да ги објави сите, се согласувам. Јасни ми се мене политичариве, не сум од вчера. Ѓубриња, сите до еден! Ама кој ни е крив бре! Сами сме криви. Читај наназад низ темава, се заклаа меѓу себе бранејќи си ги лидерите. Ако ни е кога сме прости. Албанциве не се ни 20% ама на крај ќе ја добијат државава а ние ќе останеме со прстот во уста и уште ќе се објаснуваме меѓу себе кој е поголем патриот.
@RedRevolution Ти глупа си или глупа се правиш со сила? Како не било двојазичност кога и твојот партиски шеф Заев си призна отворено за што е платформата и дека бил позитивен кон нејзе! И ако толку си за соживот и ти се учи Албански, што не одиш да поживееш барем 10 дена во Тетово, Куманово, Чаир или Кичево па после дојди труби на форумов
Имам слично искуство... Сама не излагав во таа населба. Седев во такси да не ми се гледа глава, еден проба да ме извлече на Јаја Паша и оддамна веќе таму не стапнувам. Бев затворена до врат, да не привлекуввам внимание, не беше до тоа... Не е само таа случка. Дупната гума, закана за паркирање кола на "негово место" и сл. Да ги редам ли??? Со 50ка бус кога ќе се качеа од АСУЦ со ножеви, вулгарни зборови, хаос!!!!! Се тресев додека одев до школо. Утре и за мои чеда да не спијам мирно?!?! Има и луѓе од нив, исто како и од кај нас. Никогаш нема да заборавам во болница жена албанка што ме носеше под рака со нејзината ќерка, ме гледаше ко свое. И моиве имаат познаници абланци, супер живеат. Немам ништо против, ама ретки се оние со чисто срце и душа. Во еден просест бев случаен минувач, настана стампедо во Чаршија. Жената во бутикот беше албанка исто, низ солзи викаше проклета политика ни направи да се колеме. Рече се плаши за децата. Истите тие деца не испратија до Камени мост откако завршија протестите, бидејќи немавме крв со другаркиве од цел стрес. Се вративме да ги почестиме зошто да беа други ќе не исфрлеа надвор. Размислете со трезвени глави пред да поддржите некој што ви ветил нешто. На кој му се учи јазик има курс. Повелете, запишете се. На сила никој ме може да не натера.
@celineparis Ко прво не сум груевиста, зашто и јас одам на протест секој ден а на последниве избори не гласав за никого. Ко второ, бидејќи сте научени во се да мешате партии, државава ни дојде до раб на бездна од која нема враќање. П.С За твое инфо одам со пријателка од Градска организација на СДСМ, која е целосно измамена и разочарана од нивниот продаден шеф на партија, кој истата ја направи дувло на криминалци, шпиони и исламски фундаменталисти!
Види јас едно прашав ти сосема неповрзан одговор ми даваш. Дали ќе има протест утре? И до кога ќе се протестира?
Не не сакам да биде Вмро на власт, сакам да бидат комуњариве кои сакаат да направат едно општество еднакво за сите хаха па ќе видеме дали ќе не има до тогаш како држава и нација? И да видиме колку од нивните лаги ќе испливаат на виделина...
Ај што не го знаат законот, да не им замериш. Ама ако си патриота, излегуваш на улица одма чим е усвоена платформата и кога Грујо преговараше со ДУИ. Не вака. Во недела Грујо на сител повикува на немири и ете ги "спонтано" на улица патриотиве во нова форма на здружение. Ако вистина проблем е платформата, протестите требаше да почнат уште во јануари.