Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Situacijava drz-nedaj na nearno vodi.
    Ke ima tepacki.
    Samo neznam koj prv ke se stepa..dali pratenicite vo sobranie ili narodot pred sobranie.

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.439
    Допаѓања:
    183.442
    Ако дојде до тепање, се знае кој ќе почне да се тепа. Ќе се тепа оној што му гори под нозе. Оној што правда не сака. Оној што нејќе крадени пари од народ да врати. Оној што нејќе зад решетка, а сака криминали да праи.

Интересен осврт на работите. Едниот рече живи луѓе ќе јадел, ама другиве почнаа. Маваат. Кршат излози на партиски спротивно обоени, се закануваат, напаѓаат. Истите тие кои велеа дека шарените биле насилници, еве гледаме како самите се дефинираат како такви. Затоа изгледа сите велат да се верува на дела, а не на зборови.

Откако сите партии им свртеа грб, со кого сега кењкаат да одат на избори? Веќе се станува јасно. И не верувам дека ќе биде нешто "големо". Ова се последните очајнички и плитки обиди за г'зоспасение и ништо повеќе. Од своите направија мајмуни, само за да се спасат. Цела држава ја пореметија само за да се спасат неколкумина, кои за иронијата, беа ставени и изгласани да водат земја бре, да постигнат нешто, да бидат запаметени по нешто големо. Вака сега, сите ќе ги памтиме како малото диктаторче и фамилијата лопови, што од оваа земја направија русвај. Што во античко пред 2000 години за кое во гради се удираат, народ живеел боље него сега.

Фала Богу ниту јас ниту моите зависат од политичка партија. Ако некој е глуп да се тепа на улица, нека. Ја нема ниту да удостојам да гледам. Што се тиче мене, нека се утепаат едни со други ако толку им сече.

Последна измена: 5 март 2017
    На Cinderfakinrella, oblace1, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Вероjaтно идеjaта им е ако се изгласа влада, да ги набуцкаат протестирачите да го нападнат и сосила да влезат во Собранието.
    Не верувам да се тепаат пратениците, и сега лидерите на дпмне никаде ги нема затоа што имаат доволно послушници кои им ги вршат валканите работи

На Afroditaaa и RedRevolution им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    И ќе се истепаме. И? После што? Треба пак сите заедно да живееме? Проста маса.

На Cinderfakinrella, black-angel и Victorian им се допаѓа ова.
  5. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Jac ce надевам само дека тие што поради притисок од штаб протестираат навреме ке сфатат дека некоj со сила ги турка кон конфликт за да се спаси од затвор.
    Од воjна сите обични луге губат, нема победници

На black-angel, Someonespecial, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  6. ereta100

ereta100 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    28
    Не се тоа Вмровци тоа се граѓани на Р. Македонија која сакаат да си ја зачуваат Македонија цела да не биде двојазична,и каде виде ти насилство,погледни видеото со Фрчко каде шамара млади луѓе,а сето тоа поминува без оградување и критика значи вие сте тие од СДСМ каде што насилството ви е во крв.

На okcenzi и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А мене каде ми пишува дека сум од сдсм?!
    Мислам со своја глава. Кој дел од тоа дека НИКОЈ нема 2/3 мнозинство да прави промени на Уставот не ти е јасен?!

На Cinderfakinrella, iloveyou29, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.636
    На протестиве не излегуваат, како што викате, ВМРОовци, туку луѓе, граѓани на Р.М кои не сакаат да ја изгубат својата држава, јазик, идентитет. Овде не се работи за политичка партија, овде се работи за зачувување на она што го имаме, она за што нашите предци се бореле, за што гинеле, она што им припаѓа на идните генерации. И неспоредливо е со Шарената револуција, таму хулигани беа. :)

На faye, H.VAGA, okcenzi и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.439
    Допаѓања:
    183.442
    :|
    @kukla21 ич не се мачи да реплицираш, од претходните страни се глеа дека џабе е објаснување, џабе е било каква дискусија овде. Фали еден папагал сеа како тој со федерализација и кантонизација што беше, ама овој плус со знамето, грбот и химната.

На Cinderfakinrella, galapce, Zlatna12345 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Мене така да ми дојдат пред врата или кај што работам и да ме навредуваат, ќе ги тепам додека мрдаат... :rofl:

На Cinderfakinrella, referentka, Afroditaaa и 3 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Овие сега се интелектуалци се. Да беа немаше да излезат во март на учица, туку во јануари. Платформата е од јануари, чисто за инфо.

На Cinderfakinrella, oblace1, iloveyou29 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Одбивам да верувам дека некој толку слепо верува на едни или други. Млади луѓе.

На Cinderfakinrella, oblace1, Zlatna12345 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454

А бе сеа ќе видат коа ќе го вратиме знамето на профил-сликава што ми стои, коа ќе ја вратиме петокраката на грбот, а химната ќе остаиме пошто и ѕвездата е сонце (ново сонце на слободата) хахахахах ;) :*::*::*::rofl::P]:)

На Cinderfakinrella, Yowannty и LollySky им се допаѓа ова.
  14. Macedon1986

Macedon1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    54
    Cist primer na glup narod.
    Partiite si se imaat dogovoreno sve unapred, a narodot neka si gi vadi ocite.
    Celata situacija e odnapred dobro isplanirana, sve si e za politicarite pod konec a vie ovde tepajte se navreduvajte se i vadete si gi ocite eden na drug.
    Malku poveke razmislete, i otvorete go mozokot i ke svatite sto se slucuva okolu vas. Trgnete se od televiziite, vesnicite, socijalnite mrezi. Tokmu tie se onie koisto plasiraat se i sesto vo eter za da imaat pregledi i citanost, a 90% od toa sto se plasira ne e vistina. Ama pak ke kazam prost narod vo sve veruva.
    Primer: do pred nekoe vreme top teme bese zagaduvanjeto vo makedonija. Se prepucavaa po televizii. Demek si podnesuvaa prijavi. I op odednas od toa nisto vozduhot se iscisti site srekni, ama sega narodot so drugo ke go zamarame. I se taka do nedogled.
    Luge politikava vi vlijae na zivotot, mava na psiha. Sega toa ne go znaete no so tek na vreme ke si gi sogledate sami posledicite.
    Zatoa batalete toa politikata. Dzabe treskate glava od zid koga i taka e se kako vo seriski film. Se e odnapred isplanirano i dogovoreno samo glumcite se menuvaat

На Cinderfakinrella, zhap4e, boomsleng и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    Или пак реченицата може и вака да звучи:

Не, тоа се вмро-овци, тоа се граѓани на Р. Македонија кои сакаат да си ја зачуваат работата.
    Коинциденција или не, ама сите кои јас ги знам а протестираат, сите до еден се вработени државно, со партиска книшка :) Како бе не отиде да протестира некој кој е невработен или некој кој `рмба кај газда приватњак за помалку од 200 евра?

На Cinderfakinrella, Emy867, Goody и 11 други им се допаѓа ова.
  16. ereta100

ereta100 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    28
    Од шарената револоција да ти дојдат ке ги тепаш ли? Или само тие од Вмро?

На Abeja, joy1 и shz им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Било кој идиот што бранејќи партиски идеологии го загрозува животот и приватноста на другите заслужува не само шамари, туку и газење...без оглед од која смрдлива партија доаѓа. Затоа што тие не дошле од што имаат мака....туку од што немаат мозок па некој ги злоупотребил...

На Cinderfakinrella, galapce, Zlatna12345 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Прво, точно е дека медиумите првото оружје со кое се пука, медиумите беа првото оружје со кое се пукаше и ‘‘благодарение‘‘ на кое продолжи да се распаѓа и се распадна Југославија.

Второ, политиката е важна, од неа зависи и што ќе јадеме утре, и колку ќе не чини лебот. Се додека од нас се бара глас на избори и ни се сервира демократија, се до тогаш, нас би требало да не интересира политика.

И трето, никој овде очи не си вади, дискусијата е на ниво, ние објаснуваме, од другата страна канти тропаат.

На Zlatna12345 и LollySky им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Веќе не знам што да мислам.
    Да Грујо не се бореше за власт со сите сили, поткупувања, уцени, криминали и што уште не; да народот не беше замачкан, со испрани мозоци, под притисок, па да нормално и свесно можеше да се одлучува како во секоја нормална држава и Грујо да се симнеше од диктатурата, па и СДСМ да дојдеше на власт уште порано, ништо од ово немаше да се случува сега.
    Фино нормално ќе дојдеше сдсм на власт, не биват - не биват, пак се менат.

Ама не. Власта не се дава, загазиле длабоко, толку да веќе нема излаз, па сега се прават очајни обиди за спасување од последици од една страна а другата страна (опозицијата) користи очајни обиди за да дојде до долгопосакувана власт - оти толку му е на дофат на рака.

Лоши се и двете страни. Манипулираат, бараат сопствени интереси. Никој од нив навистина не мисли на народот, народот им е само алатката која ја користат за сопствените цели.

И затоа, третата страна сака да извлече корист.
    Реално, Албанците немаат право да бараат тоа што бараат. Не се мнозински народ, не може да бараат да се признае дека беа протерувани и убивани на овие простори, оти тоа автоматски ќе значи дека ова парче земја им припаѓа/ло ним.
    Јас убаво живеам со нив (Албанците), само реалноста е и моето мислење е дека Македонците не треба да пристанат на се.
    Не ми се допаѓа вклученноста на третата земја ( Албанија) во случајов. Нема потреба од тоа, не смее да биде.
    Ова е македонска земја и таква би сакала да остане.

На последните избори гласав за СДСМ, не гласав за Заев, гласав за промени.
    Заев си го покажа своето лице во последно време, многу е превртлив, ич не може да му се верува.
    Можеби, само размислувам, да одеше се на подемократски, понормален, поразумен начин, народот да не дозволуваше да биде толку искористуван, да размислуваше со свои глави, немаше да има потреба да се појават толку чудовишни лица.
    Ама, за жал, тоа не се случи.

Ако дојде до следните избори (а друго нормално решение не знам) не би знаела за кого да гласам. Најрадо ниту за едните, ниту за другите. Жално е.

На Cinderfakinrella, ludoto19, Espadrila и 11 други им се допаѓа ова.
  20. RedRevolution

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ама ти сега на 3 ипол се правиш или што? Кај рече дечкото (редактирано) дека ќе тепа некој од некакви протести, или партии, точно се изјасни дека доколку му е загрозен мирот и спокојството дома или на работа, фино лепо ќе си се пресмета.

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.