Site sto kleknaa i se prodadoa kojznae kolku se zaglaveni u g*mnata na nivniot t.n lider ima nesto stom so tolku si go branat
Zatoa sto znam kako e na granica ke te informiram deka nekolku granici vo Mk gi kontroliraat albanci a makedonecot ne smee da pisne tamu. Ako e dogovoreno da pominat,ke pominat "neosetno" kako sto pominuva se sto ne treba da vleze-izleze. Oicen platen vojnik posleden ke doznae,a isto i nie ,ama tie sto trebaat da znaat ke znaat . @kukla21 Granicite se ogromni,ne minat pokraj granica tuku pokraj suma . Ova e dokolku sakaat da vlezat,kazuvam deka ima nacin. Drugo ne veruvam deka vlegle tuku ova e obicna propaganda za plasenje na narodot. Barem se nadevam.
Значи преку таквото ми е од вакви квази информации , јас живеам близу границата Кафасан , и со сите вработени на граница се знам , таму албанците поштено си работат заедно со македонците , ниту нешто невобичаено се случи , ниту има гужва , ако некој сака да се осигура нека повели кај мене . Пак ке напоменам дека на граница има голема контрола и не може туку така некој терорист да влезе . Без паника људи мои
A jas zatoa sto rabotam na granica mnogu dobro znam kako e. Za tvoja informacija btw vo mojot post nikade nemase mesto za panika,samo realna slika
Те разбирам, но кога веќе постојат муабети сигурно ќе ја свикаа цела војска на терен. А овие најнормално функционираат, пола си се дома. Ако постои и најмал сомнеж за нешто (а богами знаат многу работи еве како што и ти знаеш, ми кажувале), веднаш ќе ги викнат.
Ne,kaj drugite mili sosedi sto ne e ni tolku vazno iako poveketo znaat. Afrodita znaes kolku emigranti vlezija vo Mk pa se naogaa po patisnata bez pasosi ni bilo kakva isprava vo niv i bea deportirani? Jas znam. A kako vlevaa tie mozat i ovie. Plus ako veke se tocni ovie muabeti sto 99% sum sigurna deka se dezinformacii za plus poeni, tie se vlezeni vo Mk odamna.
Kiten vo najgolemta zbrka so begalcite kaj nas stavija deca za pomos,od kasarnata vo Veles Ne bas deca ama po 20-25 god. Smesni bea..po cela den so mob vo race i bas tie ke ja cuvaat. 1 nedela i gi ispratija,nemase nikakva polza od niv .
ам ак не е радожда ќе е калишта... или Мали Влај...(ак се викаше така ) а и @elimkd од овие краишта е?
Ако е од Радожда да го пофалам местото,преубаво е . Може и пеш од таму да изоди до граница,што се 3-4 км