Plus plateno jadenje, teretana, milion beneficii, odmori, honorari, a uste ako se ogrebes neso kao ambasador ili po ovie evropski komisii. Vo BG ne mozev da ja dobijam makedonskata ambasada 3 dena. Nitu ja dobiv. Gospod znae dali odat na rabota voopsto i koj gi kontrolira.
Dezinformacii se sigurno. No sepak me plasi faktot na sto se e spremna momentalnata vladejacka garnitura. Spremni se na se i sesto. Po "divo naeslje, smilkovci, karaulata, najdenoto oruzje vo city mall" ne me iznenaduva i vojna da napravat samo i samo za da se izvadat i da obvinat drug za toa. Sepak kade sto burgija ne vrti, parata vrti
Заев направи огромна криза во државава ниту избори сака,ниту го интересираат државните интереси,мора што побргу да се распишат нови избори и локални и парламентарни заедно и кој ке победи тој нека прави влада.
Абе вие у кој паралелен универзум живеете ја незнам. Еве секој ден се чудам како бе тврдите дека Заев создал криза? Кризата ја создаде Хорхе, по чија директива јасно е на сите. Фактичката ситуација е дека одредена политичка партија има доволен број мандати за да формира влада. И ќе формира, независно од Хорхе, зашто тоа е мандат даден од граѓаните, не од Хорхе. И кај пишува дека треба да има нови избори? Кој ве лаже само незнам. Па ставете прст на чело и размислете кој ќе ги распише тие избори? ДПМНЕ нема мнозинство за да распише. Мнозинство имаат СДСМ/ДУИ/БЕСА, а они јасно и гласно кажуваат дека неќат нови избори и дека ќе си прават Влада. И еве, да речеме да распишат пак избори, што мислите ДПМНЕ ќе освои повеќе од 50 пратеници? Ја да видам па нема да поверувам. И после пак јово на ново, Грујо нема да може да состави влада, Хорхе нема да го дава мандатот и до кога така? Еве, објаснете ми, не сте ми јасни, ќе одиме ли на избори се додека Грујо не освои над 61 пратеник? Колку пати ќе си играме избори? 10-15 пати? Вратете се во реалноста, што порано, тоа подобро за вас.
Да де. Заев е на власт веќе со години и од него е кризата. Да претпоставиме дека досега Бил опозиција,значи е многу моќен што успеал од опозиција кризи да прави. На толку моќ како не обезбеди барем независно новинарство. Барем.
Нај јако е што сите зборуваме за криза во државава а ако судиме по форумот 90 посто од нас/вас живеат и повеќе од одлично.Кој работи како правник,кој во здравство,кој во образование,кој има приватен бизнис,кој се порага во приватна клиника,кој оди кај Грците на шопинг,фркаат слики на сите страни од шопинзи,маркирани работи,вештачки нокти,нови модели на мобилни,одмори и викенди во странство.Како успевате во оваа банана држава така да живеете? За другарка прашувам
@joy1 Сега ке се бранат наводно за криминали некакви на вмро а што е најчудно никој сеуште немаат осудено,само некои осомничени кој ги вика привезокот на Заев а тоа се СЈО и никако да најдат докази за криминал а веке една година помина од формирањето на Сјо ,па добро колку време им треба нешто да превземат или осудат ако некој е виновен се прашувам?Ова ми дава за право да кажам дека немаат докази за никаков за криминал,ако некој е криминалец јас сум да му се суди без разлика кој од која партија е. Инаку за другарка прашувам кој победи на избори? Колку што памтам резултатите беа 51за вмро наспроти 49 за сдсм,ако 49 е поголем од 51 тогаш сте во право.
На избори победи оној кој направи МНОЗИНСТВО во парламемент. За другарка ти ова. Дали нас ни се свиѓа која е структурата во тие 67 е друго прашање. Албанците се обединија за заеднички интерес, ние очи ќе си извадиме. Да умре козата на комшијата.
А за тоа што имам во животов ништо не ми е од Грујо или Заев. Не дај боже да ми треба книшка за да успеам.
Така им е наредено да урлаат како ненормални и да ги прекинуваат соговорниците да не можат да им ја соголат пропагандата и а ла Баба Рога плашењето на народот со федерализација и двојазичност, што нема врска со реалноста. Реалноста е Грујо и вмро go down, и сега Грујо изиграва Баба Рога и го плаши народот ако не е на власт ќе пропаднела државата. Стварно е смешно. Абе доста верувате на паторот, нели гледате дека ќе повтара едно исто додека не поверува и он самиот во тоа.
Од кого е загрозена бе унитарноста ајде кажи си и кажи дали стварно лично веруваш во тоа или така добро те изманипулирале да веруваш во тоа? Само Грујо е чувар на унитарноста (и тоа чување многу скапо не чини!), а сите други се предавници. Абе ае. Доста со тие детски приказни. Ќе го затвориме ама гледаш дека се буни и плаче како мало дете и се заканува со војна и крв! Нејќе да одговара бе за криминалот. И пушта страшила да го плашат народот дека Македонија ќе се распднела ако он не е на власт. Грујо не е решението за Македонија, он е проблемот! Доста дозволуваш Баба Рога да те плаши дека Заев е душманот на Македонија и дека ќе ја подели на 25 713 парчиња (1 парче = 1 км^2). Е сега ако не ти се допаѓа што вмро нема повеќе да е на власт, тоа е друга работа... ќе биде подобро бе без диктаторот и окупаторот на својот народ, ќе видиш!