Актуелни политички настани

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ariel, 3 август 2010.

1. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    843
    Vprocem dali e loso makedonec da glasa za albanec i albanec za makedonec? Dali vo demokratska zemja se glasa isklucivo po soodvetnata nacionalnost?
    Ne ve razviram, toa sto albanci glasale za zz go kazuvate kako da e negova licna mana.
    Kako so toa da se dokazuva tajniot plan na albancite za formiranje golema Albanija. Ahahaha leleee
    @Out

Последна измена: 7 март 2017
    На Afroditaaa и ludoto19 им се допаѓа ова.
  2. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Еве ги резултатите
    2014 - 2016
    Vmro 481,615 - 454.519

Sdsm 283,955 - 436.823

Dui 153.646- 86.848

Dpa 66.393 - 31.027

Еве ги во 2014 и 2016 спореди, на последните избори Груевски има изгубено 20 и нешто иљади гласови а сдсм добиено околу 150 000, албанците имаа загубено 100 и повеќе иљади гласа.
    Ако малку следите изборни резултати или ако се распрашате ќе знаете дека во многу села со само албанско население има победено сдсм. Фала пријатно.

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Ako licna maana e neprifakjanje na tugja platforma I opcija koja ne te priznava kako narod, plus saka da te iskoristi za markiranje kako genociden narod I Dr narodi I drzavi. Ako da se bide nacionalist vo svojata I za svojata drzava e "maana", a dr za albancite ne e.Nikade vo svetot ne e zs tamu ne se vodat propagandi svojot rod da go preziras I mrazis znaci ne e ziveeme vo obicna drzava I DA toa e golema manaana na ZZ.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Албанците не сакаа повеќе да гласаат за ДУИ. Барем голем дел од нив. И ако ДУИ останеше со вмро дпмне, тоа ќе беше крај на политичката партија. А ќе беше убаво и тоа да се види, треба да потонат.
    На Македонија не и требаат националистички партии, на Македонија и треба влада која ќе ги застапува подеднакво сите граѓани, ќе им овозможи исти услови за образование и вработување, исти права, и ќе ја осуди секоја дискриминација.
    Тоа што требаше да го направат дпмне и дуи во претходниве години беше да овозможат зближување на двете националности уште од најрана возраст преку разчлични проекти, но и на двете партии најмногу им одговараше да владеат со поделен народ, оти нели, така најлесно се владее. Во меѓувреме и двете партии си ги наполнија институциите со непрофесионален кадар по партиска линија, си раздадоа тендери, си наполнија џебови и си уживаа на туѓа мака.
    Само простиот народ е лесен за манипулација од било која националност. Како што едниот ќе ја брани сега Македонија од фиктивен непријател, така и другиот ќе се прави дека не разбира македонски јазик кога ќе му се обраќаат. И овие двајца може слободно да одат по ѓаволите.

На Rose96, Zlatna12345, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Zasluzuvame da ostaneme bez drzava. Suverenitetot odamna ni e izguben, dvojazicnosta odamna potpisana i pocnata da se sproveduva, preimenuvanje na ucilista, postavuvanje na skenderbezi i orli po Sk, znaminja so dvoglavi orli niz Mk (Kicevo), proslavi na tugi azbuki, znaminja, albanski profesori itn. Neznam zosto sega odednas se toa nekomu mu preci? Kade ziveea site ovie patrioti do vcera???
    Kade bea site patrioti (na celo so Betmen) koga temelite na crkvata na Kale se rusea, mocaa vo istite itn? Kade se culo i videlo 70 djamii na teritorija na Skopje da ima, da sekoj se zaprasa dali sme muslimanska ili hristijanska nacija?
    Vo Slovenija posle 50 god peticija, sega im dozvolija izgradba na Islamski obrazoven centar, ne smejat da recat djamija! A nie? Nie sto napravivme? Grujo traj praj sto sakase si pravese, sega izleguva se na videlina i odma e problem?
    Samo narodov ne veruvav deka e tolku lesen za manipulacija, se razocarav...

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Sto pisuvas? Hhh e ova vekje e tipicen sorosoiden post koj vekje ne pominuva kolku I da izgleda naivno I "pravedno"

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.222
    Допаѓања:
    258.671
    Не ми смета, што сака нека е, негово право. Се зезаме дека е убав и паметен, па нели ни одговара да е стрејт. Затоа:P.

Инаку, веќе се шушка дека ДУИ ќе ја повлечат платформата.
    И, и дека 4 пратеници се преминати од Вмро во СДСМ. А ова прво ми беше рекла казала на СДСМ, ама и Заев некни се испушти апла во Отворено на 24. Човекот некогаш не е и самиот свесен колку треска:D. Кажа 47 пратеници од Вмро.
    Па Иванов на што ќе се вади тогаш, на која платформа.

На Someonespecial и ludoto19 им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Во "анализава" во најмала рака ти фали Беса и оние алијанса за безнам што, разликата од излезеноста...

Едит. Сега видов. Во 2014 Гром на стево настапувал сам и имал 30.000 гласа. Тие додај ги на бројката на грујо затоа што сега беа во коалиција. Значи грујо имал 60.000 гласови помалку на овие избори плус 70.000 гласови разлика во излезеност горе-доле гласовите што сдсм ги има повеќе.

Последна измена: 7 март 2017
    На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    :^) прв пат ми е да ме наречат соросоид, не знам како да се чувствувам.
    Пишувам за измислено општество што овде нема да функционира, не заради владата, туку заради народот кој живее овде. Наивно? Па да, можеби, отсекогаш сум сакала подоброто да го гледам во луѓето, можеби тоа ме прави наивна.
    За твоето мислење во врска со мене, не сум засегната. Само да бидам културна ете да одговорам.

На Yowannty, Someonespecial, Zlatna12345 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Ubavo ja zema Slovenia za primer, dali tamu smeat na PR hrvatite fudbalsku Tim nacionalen so zname I tn da imaat? Dali tamu osven Slovenia I sloveneckiot narod Dr se favorizira? Ne, nikade ni po mediumi, nikade ama ova e makedonija kade grev bi bilo takvo nesto more da ne recam genocid.

11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    I Jas sakam ubavoto da go gledam ama kaj nas se se iskrivokolci, se, sekoja vrednost.

12. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Гледајте на вести на телма , го има и таму видеото

13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.622
    Допаѓања:
    14.068
    Се сложувам. Толку малку направивме и ние и политичарите за нашата земја, што дури чудо е како уште таа постои и како уште се вика Македонија. Од Скопје накај Тетово сто џамии по пат и ниеден Македонец во радиус од можеби 30 км и ние уште сме Македонија. Само Господ ја ќува оваа земја, инаку за нас малку е ова што ни се случува.

14. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Da imaa dokazi vednas ke gi izvadea. Mnogu veruvate na spinovi. Vmro ne potpisa. Sdsm potpisa albanska platforma. Toa e realnosta, a se drugo se spinovi.

http://www.mkd.mk/makedonija/politi...stapki-samo-za-da-ostane-na-vlast-so-gruevski
    http://kajgana.com/sdsm-bomba-ahmeti-i-gruevski-vmeshani-vo-korupcija
    http://www.24vesti.mk/bizins-tenderskite-relacii-megju-dui-i-vmro-dpmne-vo-31-ta-„bomba“-na-sdsm

Zosto covekot koj vetuvase nepromislena borba protiv kriminalot i korupcijata sega koalicira so partija po kojasto plukase i objavuvase bombi? Dali Zaev go pritisna Ali Ahmeti so Magjar Telekom?

Nekoj koj tera seir od strana ke vidi kako lesno i ednite i drugite se izdavaat za svoite kriminali.

На ocicka2014 и Outlook им се допаѓа ова.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.932
    Допаѓања:
    36.831
    Еве јас сум од тие "албанците" што гласаа за промени :) А уште колку има вакви како мене што сеуште не излегле да гласаат? Ехееее... Се се тоа "албанци" 8)

16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Честитки и добре дојдовте во нашето соросоидско друштво. Ќе ти ја пратам по пошта членската картичка.

Да не беа вистинити ќе фрчеа тужби од страна на Вмро за ширење лаги и остало како што правеа за секој друг.
    Ама бидејќи ти викаш дека се спинови, ќе ти верувам.

И Али ќе одговара , само прво Грујо и бандата да ги средат.

На Cholipam, Yowannty, ludoto19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    :^) Членска? Каква членска? Да не мислеше да ти пратам број на жиро сметка во лп :?:

На Nausicaa, Rose96, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Ti voopsto nemas iskustvo so maski. Toa ti e pokana za dejt.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.770
    Допаѓања:
    145.277
    Дебата некогаш и денес, било је то некад давно:D

На elimkd, JuLleE, Afroditaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Се плашам дека не е заинтересиран лично за мене туку само за продолжување на соросоидната лоза :|

На Mishela, LivingGlam, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.