I? Poentata e..? kakva vrska ima toa so glasanje na albanskiot narod za makedonski kandidat? Ne ve razbiram znaci stvarno. Zborime za albanskiot narod - obicnata raja.
Ова се резултати од парламентарните избори во 2014 и 2016 Стевчо излезе на локални, а на парламентарни ако излезе мислам дека имаше само еден пратеник така да ете ги бројките се точни превземани од ДИК, и види кој колку изгубил кој добил и тн. Инаку Беса неможе да ја споредиме оти тие излегоа прв пат на овие парламентарни избори и освоија 5 пратеници. А дуи и дпа на изборите во 2016 заедно имаат помалку 102 164 гласа. Така да и беса да им земела гласови за 3 пратеници секако 70 000 останале за сдсм, и плус со Мухамед Зекири добија гласови од гласачи кои сигурно предходно не ни излегувале на избори.
Izvini prasanjevo mi e cudno, kako moze da nema vrska? Od koga nekoja Dr nacionalnost glasa za druga posebno albanskata bez interes I toa Sega im e super interest,konecno menuvanje na imeto I zbrisuvanje na ovaa drzava. Besmislena e diskusijava, izvini, pozz
Не е муабетот за поента зборевте за гласањето и само ги пишав резултатите, по кои што може да се увиде дека албанските гласови се слејаа во сдсм, а зошто? тоа нека каже некој друг еве.
Eve pr vo Amerika belata rasa glasase za crn. I Obama si istera dva mandati bez da ja porobi belata rasa. Vo francija isto imam cueno ako ne sum greska deka premier e musliman iako mnozinstvoto narod se katolici....ke se dokazuvame sega ili ke obrazlozuvame so vistinski fakti i argumenti?
Јас гром го видов на страната на дик под наслов предвремени парламентарни избори 2014 година. Оди види. Стево има 31.610 гласови дадено на вмро. Како да не го гледаме беса и другиот?! Веројатноста дека гласачи на дуи гласале за беса не постои? Или само тезата дека по дифолт сите минус гласови на дуи отидоа на сдсм?! Целиот албански блок во 2016 има 211к гласови, а во 2014 220к.
во 2014 ВМРО-ДПМНЕ и др. 481.615 ГРОМ 31.610 Значи никаде во гласовите на вмро не го мешаме Стевчо, не знам шо се запна на тие 30 000. Па со Стевчо вмро би имало над 500 000 гласови. http://rezultati2014.sec.mk/Parliamentary/Results?cs=mk-MK&r=2&rd=r
Е па така де. Нели се коалиција денес и изминатиов период. Значј вмро и другарите имале 513к гласови. На изборите во 2016 изгубиле вкупно 59к гласови. Тие каде ги броиш? Тие за кого гласале? Ја ислучуваш веројатноста дека гласале за Сдсм?!
Ke mi objasni nekoj zosto e bitno kolku i za kogo glasala makedonskava i albanska raja? So fakti i argumenti ve molam.
Haha Makedonija ja sporeduvas so SAD? Sporeduvas drzavi koi se priznaeni i naselenie inkorporirano vo sistemot, a ovde imame naselenie koe si saka golema albanija. Umna sporedba, pozz. Ne me citiraj te molam ne e ova izdrzana diskysija ni sala, barem sala da bese.
@kukla21 Стевчо тие гласови тогаш ги доби од членовите на сдсм, и тие не се вметнати во гласовите на вмро, а на последните избори Стевчо не ни доби ништо така да не знам зошто ги коментираме тие гласови. Резултатот на вмро точно си стои колку е без Стевчо. @Zlatna12345 битно е зошто македонска партија да добие албански гласови од чиста мира е невозможно. Работата со гласовите е тоа што сдсм има добиено албански гласови затоа што им има ветувано многу пред избори ( факт е дека за тоа го земаа Зекири во централно раководство), а нели се фатил на орото тој што им ветил треба и да им исполни. Затоа сега апетитите нивни нема да се задоволат и си бараат луѓето 'права“ И јас овде би гласала за муслиман претседател и премиер ако тој каже оти се кандитира во Македонија и е претседател на македонскиот народ а не на албанија. Плус во Америка сите се поклонуваат на американското знаме, Обама беше 8 години претседател ама не се трудеше африкански симболи да вметнува во државата. Така да неспоредливо е.
Samo da dopolnam Stevce bese vo LDP pa, od tamu premina vo sdsm I kratko se zadrza sto znaci nitu imal ni IMA glasacko telo na sdsm.
Не е баш така. Треба да ја гледаме целата слика. Еве ако сакаш да ги поделиме. 30к од стевчо (нели во новава коалицијата со вмро не добил ич) и 28 помалку вмро. Каде ги броиш овие гласови? Каде отишле?
Не знам што му се запна на Стево, и на тие гласови, тие кој ги рачуна. Тие што гласаа за него најверојатно се префрлија во сдсм или лдп кај и да бил предходно, слушнав дека неговите гласачи не биле задоволни затоа што коалицирал со вмро, така да гласовите се во сдсм најверојатно. А 28 000 помалку на вмро се изгубени гласови, секако дека има незадоволни гласачи. Па дали гласале за друг или не не знам битно факт е дека имаат помалку.
ajde ajde faliminderi ke si kazvame. uste malku. pocnaa da vikaat mazi za obezbeduvanje na granicata. znaete kako bese 2001? isto vaka pocna. pocnaa po eden po eden mazite da gi berat. samo frlajte molotovi kokteli na sopstveni objekti, ko ke dojdat amerikancite - nema ni albancite da bidat na vlast, ama ne se svesni ni dui ni sdsm. ko ke dojdi amerikanec i ke napraj protektorat, ke vidime togas. sega masala faliminderi ke si velime